«Πιστοποίηση θανάτου για τις κλινικές το νέο κούρεμα»

Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013
Προβολή
Έντονες αντιδράσεις από τις κλινικές για το νέο ‘κούρεμα’ στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ. Καταπέλτης’ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Καρταπάνης, προειδοποιεί και για νομικές ενέργειες.

Ο ΕΟΠΥΥ φέρει ακέραια την ευθύνη για τα προβλήματα που προκαλούνται με τους παρόχους.

Τους τελευταίους μήνες, έχει προχωρήσει σε σειρά αλλαγών στη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τις ιδιωτικές κλινικές, ενώ τώρα προχωρεί και σε αυτόματη επιστροφή πόρων (claw back).

Τα παραπάνω αναφέρει σε συνέντευξή του στο Iatronet.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) κ. Ανδρέας Καρταπάνης.

Για το θέμα του ‘claw back’, σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει claw back σε υπηρεσίες. Το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί σε υλικά και σε εθνικό επίπεδο, όπως συνέβη με τα φάρμακα.

Ο κ. Καρταπάνης υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ έχουν προκληθεί από τις βίαιες μειώσεις των προϋπολογισμών του Οργανισμού:

‘Η εξίσωση που μας βάζουν δεν μπορεί να λυθεί. Το 2011, ο προϋπολογισμός για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα Υγείας τεσσάρων από τα Ταμεία που μετέχουν στον ΕΟΠΥΥ, ήταν 750 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2012, το κονδύλι μειώθηκε στα 490 εκατομμύρια και ενώ προστέθηκαν στον ΕΟΠΥΥ όλα τα Ταμεία.

Φέτος, προτίθενται να πληρώσουν για τις ίδιες υπηρεσίες 312 εκατομμύρια. Πώς μπορεί να λυθεί μαθηματικά αυτή η εξίσωση; Δεν μπορώ να καταλάβω’

Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης