Συγγενείς καρδιοπάθειες

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012
Προβολή
Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος περιλαμβάνει ένα φάσμα καρδιακών ατελειών (ελλειμάτων), που οφείλονται στη μη φυσιολογική διάπλαση και ανάπτυξη της καρδιάς ή των αγγείων που βρίσκονται κοντά στη καρδιά κατά τη διάρκεια της εμβρυικής ζωής.

Τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση συγγενών καρδιοπαθειών δεν είναι επακριβώς γνωστά, αν και υπάρχουν παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή τους, όπως ιογενείς λοιμώξεις (π.χ. ερυθρά), Τρισωμία 21 (σύνδρομο Down), η κατάχρηση φαρμάκων και αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 μωρά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ενώ ο κίνδυνος θανάτου για τις γυναίκες με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανέρχεται στο 1 ανά 1.000 άτομα, όταν στις υγιείς εγκύους, ο κίνδυνος είναι μόλις 1 γυναίκα στις 20.000.

Η έγκαιρη διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική και φαρμακευτική αντιμετώπιση και η μακροχρόνια και συχνή παρακολούθηση σε ειδικά οργανωμένα κέντρα, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πασχόντων μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής.


Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης