Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΑθλητικά νέα

Σωματική άσκηση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8693 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Το 40επί τοις εκατό των πολιτών της ΕΕ αθλούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και το 65επί τοις εκατό κάνουν κάποιο είδος φυσικής άσκησης. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ειδική έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2014 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 25επί τοις εκατό των πολιτών της ΕΕ δεν γυμνάζονται καθόλου. Μόνο το 3επί τοις εκατό των πολιτών στην Ελλάδα αναφέρουν ότι αθλούνται τακτικά

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Μιλάμε......για πολύ αθλητικό λαό!!!! Ας όψονται οι ταβέρνες και οι πίστες, όπου μόνο εκεί υπάρχει άσκηση. Αλλά πέρα από την πλάκα, εδώ η κατάσταση παραείναι σοβαρή όταν τόσοι λίγοι ασχολούνται με την σωματική άσκηση. Αφήστε ότι υπάρχει και η πνευματική ένδεια στη μέση......

  • Απάντηση

eskoura
Μέλος

Εγγραφή: 8/6/2014
Δημοσιεύσεις: 7

#2 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Ας επισημάνουμε την έλλειψη χώρων άθλησης, τη δυσκολία κάποιου να μετακινείται με ασφάλεια και άνεση με το ποδήλατό του, όπως επίσης και την απουσία πάρκων και χώρων για ένα απλό περπάτημα. Η θέληση και η ανάγκη για άθληση πολλές φορές εμποδίζεται από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

#3 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #2:
Ας επισημάνουμε την έλλειψη χώρων άθλησης, τη δυσκολία κάποιου να μετακινείται με ασφάλεια και άνεση με το ποδήλατό του, όπως επίσης και την απουσία πάρκων και χώρων για ένα απλό περπάτημα. Η θέληση και η ανάγκη για άθληση πολλές φορές εμποδίζεται από την πραγματικότητα που μας π...

Πολύ σωστή η επισήμανση eskoura. H έλλειψη χώρων άθλησης ασφαλώς και δημιουργεί αυτά τα κενά. Πάντως δεν θα πρέπει να αποτελεί το άλλοθι για την αδιαφορία μας απέναντι στην σωματική άσκηση. Το ποσοστό είναι τραγικό και έχει άμεση σχέση με την εμφάνιση ασθενειών.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#4 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Οι χώροι που υπάρχουν είναι εγκαταλειμμένοι, παρατημένοι… με πολλά χόρτα, γήπεδα χωρίς δίχτυ και με πολλά σκουπίδια. Αν ήταν ποιο οργανωμένα θα προσέλκυαν τον κόσμο, έστω και δειλά να κάνουν συνήθεια την καθημερινή άσκηση και να αγαπήσουν τον νέο τρόπο ζωής.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

#5 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Δεν είναι μόνο αυτό Χαρά. Συμφωνούμε βέβαια ότι δεν υπάρχουν η κατάλληλοι χώροι άθλησης. Κυριότερη αιτία όμως είναι η τεμπέλικη ελληνική νοοτροπία αναφορικά με την άθληση, που δεν επιδεικνύεται στο φαγητό και το χρήμα......

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#6 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Ναι αλλά φαντάζεστε αν ήταν περιποιημένοι οι χώροι άθλησης? Θα δημιουργούνταν το νέο ‘στέκι’ στη γειτονιά για όλους. Οι άνθρωποι επιτέλους θα αγαπούσαν την γειτονιά τους και σιγά σιγά θα γίνονταν κουλτούρα και η άσκηση με εύκολο, οικονομικό τρόπο. Θα υπήρχε λόγος να ξεκολλήσουνε από την τηλεόραση και να βγουν στην γειτονιά με τα παιδιά και τους φίλους τους . Άρα πάει και η κατάθλιψη!

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

#7 Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2014

Ασφαλώς, δεν διαφωνούμε. Απλά πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και όχι μόνο στην δημιουργία νέων χώρων άθλησης. Και στους Ολυμπιακούς του 2004 ΄εφτιαξαν τέτοιους χώρους, που εδώ και καιρό ρημάζουν από την παντελή έλλειψη συντήρησης!!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα

Φθηνή στα πρωτότυπα σκευάσματα είναι η χώρα μας. Βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο στις τιμές των “off – patent” και στα ψηλά στα γενόσημα, σύμφωνα με τα ... Περισσότερα »

Οι αυτοεξετάσεις που σώζουν ζωέςΟι αυτοεξετάσεις που σώζουν ζωές

Μερικές φορές πρέπει να εξετάσουμε τον εαυτό μας, για να προλάβουμε τα χειρότερα!... Περισσότερα »

Περισσότερη ενέργεια τώρα: Μικρές αλλαγές που μας ανεβάζουνΠερισσότερη ενέργεια τώρα: Μικρές αλλαγές που μας ανεβάζουν

Αν θέλετε να έχετε ακόμα περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας, τότε οι παρακάτω αλλαγές θα σας φανούν ιδιαίτερα ωφέλιμες…... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Video - Στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος

Το αδενοκαρκίνωμα του παγκρέατος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου του παγκρέατος σε ποσοστό 90 τοις εκατό, όλων των περιπτώσεων παγκρεατικού καρκίνου που έχουν διαγνωσθεί. Οι επιστημονικές έρευνες ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης