Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης από τον Σ.Κ.Ε.Π

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και στα πλαίσια του Έργου του Σ.Κ.Ε.Π. «Δες το Αλλιώς», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου...

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015, 11:16
Τροποποίηση: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015, 11:17

tired

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και στα πλαίσια του Έργου του Σ.Κ.Ε.Π. «Δες το Αλλιώς», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στο Μουσείο Βορρέ, το 2ο Διαδραστικό - Βιωματικό Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης.

Συμμετέχοντες στη δράση, ήταν 213 μαθητές γενικής αγωγής μαζί με νέους με αναπηρίες (νοητική-αισθητηριακή-κινητική) από τα παρακάτω σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής:

Δημοτικό Δελασάλ, Εκπαιδευτήρια Καντά, 117ο Δημοτικό Αθηνών, 1ο ΕΠΑ. Λ Ασπρόπυργου, Ειδικό Δημοτικό Κωφών Βαρύκοων Πεύκης-Λυκόβρυσης, Εστία, ΤΕΕ Κορωπίου, Μαργαρίτα, Εργαστήρι ”Λίλιαν Βουδούρη”.

Στόχος του προγράμματος είναι όλοι οι νέοι να γνωριστούν μέσα από την εικαστική διαδικασία, τον ανοιχτό διάλογο, την αθλητική προσέγγιση και τα ενημερωτικά προγράμματα, για να μοιραστούν μαζί δημιουργικά τη ”μοναδικότητα” τους. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση σε παιδιά και νέους που σπάνια έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή. Τα εργαστήρια λειτουργούν ως μοχλός επικοινωνίας και ένταξης, με γνώμονα τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων και όχι το εικαστικό αποτέλεσμα. Βιωματικές προσεγγίσεις και διαδραστικά εργαστήρια, χωρίς επικοινωνιακές κατευθύνσεις, επιτρέπουν στους νέους να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο και να ξεκλειδώσουν την αμηχανία της πρώτης επαφής με το διαφορετικό.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ