ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΣΤΕΡΙΩΤΗ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρα. Αυτό σημαίνει 15.000.000 στον κόσμο.Από αυτά, τα 500.000 γεννιούνται στην Ευρώπη, αποτελώντας...

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017, 12:02
ηλιτομηνον

Σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρα. Αυτό σημαίνει 15.000.000 στον κόσμο.
Από αυτά, τα 500.000 γεννιούνται στην Ευρώπη, αποτελώντας τη μεγαλύτερη ομάδα παιδιατρικών ασθενών της. Σε ένα μεγάλο ποσοστό η αύξηση της επιβίωσης των πρόωρων μωρών που έχουν γεννηθεί μικρότερα από 1000 γραμμάρια οφείλεται στην σίτιση τους με μητρικό γάλα από τις πρώτες ώρες της ζωής τους. Το μητρικό γάλα είναι η ασπίδα προστασίας απέναντι σε επιπλοκές που μπορεί να συμβούν στο διάστημα της νοσηλείας των προώρων και να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους ή/και την υγεία τους αργότερα. Τα πρόωρα μωρά που παίρνουν μητρικό γάλα έχουν λιγότερες λοιμώξεις που απειλούν τη ζωή τους, λιγότερα προβλήματα σίτισης, λιγότερα επεισόδια νεκρωτικής εντεροκολίτιδας, μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοοκομείο και καλύτερη εγκεφαλική ανάπτυξη.
Για τα πρόωρα ή άρρωστα μωρά που δεν έχουν γάλα της δικής τους μητέρας η καλύτερη επιλογή είναι το γάλα δότριας μητέρας, παστεριωμένο και διατηρημένο στις κατάλληλες συνθήκες σε Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος. Η μοναδική Τράπεζα Γάλακτος της χώρας για δότριες μητέρες λειτουργεί στην Αθήνα και δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της χώρας. Το Ηλιτόμηνον, το Ελληνικό μέλος του δικτύου οργανώσεων γονέων που δρουν συντονισμένα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (EFCNI), έχει ξεκινήσει προσπάθεια για αγορά παστεριωτή, ώστε να δημιουργηθεί Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος και στη Θεσσαλονίκη, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μωρών της Βόρειας Ελλάδας.
Το ΚΘΒΕ συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας την παράσταση «ΤΟ ΔΩΡΟ». Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, 11:30 π.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1). Το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 ευρώ) θα είναι η συνεισφορά του κοινού σε αυτόν τον σκοπό, καθώς θα διατεθεί για την αγορά του παστεριωτή μητρικού γάλακτος για την Α’ Νεογνολογική και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών Α.Π.Θ.
Το μητρικό γάλα είναι ανεκτίμητο δώρο που χαρίζεται από τη μάνα με όλη της την αγάπη. Βοηθείστε με τη συμμετοχή σας στην παράσταση, ώστε να γίνει δυνατόν να προσφέρεται σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ