Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΔιάφορες εκδηλώσεις

Για την παγκόσμια ημέρα νεφρού

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6229 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 918

Δημοσίευση: 21 Μαΐου 2015

Αφορά: Νεφροπάθεια

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την κοινότητα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων, η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (World Kidney Day - WKD) 2015, ευαισθητοποίησε το παγκόσμιο κοινό, σχετικά με τη σπουδαιότητα της υγείας των νεφρών, των παθήσεών τους αλλά και των προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν. Πάνω από 560 εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε περισσότερες από 90 χώρες, συμπεριλαμβάνοντας την Ελλάδα, την Αλγερία, την Νέα Καληδονία, το Τσαντ, την Ακτή Ελεφαντοστού.
Οι περισσότερο ενεργές χώρες, ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, η Βραζιλία, η Ισπανία, η Ινδονησία, η Αργεντινή και το Μεξικό.

Πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι, μιλούσαν σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, στις 12 Μαρτίου του 2015. Υπήρξε μεγάλο διαδικτυακό ενδιαφέρον με 33.000 αναφορές στην Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, σε 9 γλώσσες σε ολόκληρο το διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του Μάρτη. Αρκετοί συμμετέχοντες, ήπιαν ένα ποτήρι νερό, ώστε να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, σχετικά με την σπουδαιότητα της νεφρικής υγείας, φθάνοντας τους 2 εκατομμύρια ανθρώπους και φωτογραφίες που ξεπέρασαν τις 4.000 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#1 Δημοσίευση: 21 Μαΐου 2015

Η ευαισθητοποίηση για την λειτουργία των νεφρών αλλά και τιςασθένεις που σχετίζονται με το όργανο αυτό είνια πολύ χρήσιμες. Η ανταπόκριση του κόσμου απ΄ότι φαίνεται, είναι συγκλονιστική!

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 82

#2 Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2017

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Έτυχε σε άτομο της οικογενείας μου να διαπιστωθεί τυχαία η ύπαρξη μικρών κύστεων στα νεφρά αμφοτερόπλευρα. Οι κύστεις αυτές δεν δημιουργούσαν απολύτως κανένα πρόβλημα και σύμπτωμα έως την ημέρα που τις ανακαλύψαμε τυχαία σε μια μαγνητική που έγινε μετά από τροχαίο ατύχημα. Κατά την νοσηλεία του ατόμου αυτού για το τροχαίο κόλλησε ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο που χτύπησε τα νεφρά - όπως και άλλα όργανα. Χρειάστηκε τότε να υποβληθεί 4 φορές σε αιμοκάθαρση.
Οι νεφρολόγοι ήταν 100επί τοις εκατό σίγουροι ότι επρόκειτο για Πολυκυστική Νόσο των Νεφρών και εξ αιτίας του ότι είναι κληρονομική ασθένεια - έκαναν όλοι οι συγγενείς του εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι κανένας άλλος δεν είχε τη νόσο. Μετά από αρκετούς μήνες ειδική διατροφή και φαρμακευτική αγωγή η κρεατινίνη έχει σταθεροποιηθεί γύρω στο 4 και δεν πέφτει περισσότερο. Φυσικά όσοι νεφρολόγοι έχουν δει την περίπτωση είναι σίγουροι ότι πρόκειται για την Πολυκυστική Νόσο. Μάλιστα λόγω του ενδεχομένου να υπάρξουν κι απόγονοι με αυτό το πρόβλημα, σταμάτησε κάθε προσπάθεια τεκνοποίησης και φυσικά η γυναίκα του έκανε έκτρωση γιατί φοβήθηκε το ενδεχόμενο να γεννηθεί το παιδί με πρόβλημα.
Μετά από αρκετούς μήνες κι ενώ εμείς επιμέναμε ότι οι τιμές ήταν φυσιολογικές πριν την μόλυνση, πρότεινε ο τελευταίος γιατρός να γίνει μια εξέταση μικροαλβουμίνης στα ούρα. Η εξέταση αυτή βγήκε σε φυσιολογικά όρια και βέβαια ο γιατρός αυτός είπε στον ασθενή ότι πιθανόν να έχει δίκιο και να προκλήθηκε το πρόβλημα από την μόλυνση.
Ακόμα όμως, επιμένει ότι δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή την νόσο (αν την έχει) και το μόνο που έχει είναι να περιμένει να εμφανίσει συμπτώματα ουραιμίας για να τον χώσουν για αιμοκάθαρση. Πείτε μου εσείς πόσο σοβαρό σας ακούγεται αυτό? Τι πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος και η οικογένειά του που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αίνιγμα. Γιατί δεν μπορεί να γίνει τίποτα να αποδείξει τι συμβαίνει πραγματικά? Εάν ήταν λανθασμένη η διάγνωση και οδήγησε μια ολόκληρη οικογένεια στην παράνοια, είναι τραγικό πραγματικά

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;

Κρίσιμη παραμένει η απάντηση στο ερώτημα εάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του πολιτικού του προϊσταμένου στο θέμα ελέγχου ... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικάΠοιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ελεύθερες ρίζες είναι να καταναλώνουμε φρέσκες τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Δείτε ποιες.... Περισσότερα »

Διαβήτης: Νέο χάπι βοηθά στην απώλεια βάρουςΔιαβήτης: Νέο χάπι βοηθά στην απώλεια βάρους

Tο χάπι θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε όσους δυσκολεύονται να κάνουν ένεση ινσουλίνης.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης