ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....ορισμένες σκέψεις και προσδοκίες

Από τα πάντα που έχουμε διαβάσει και ακούσει, διαμορφώνουμε κάποιες ιδέες σχετικά με τον τρόπο που θα εκτελεστεί η παραθυρεοειδεκτομή μας, το μέγεθος...

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, 20:20
HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION

Από τα πάντα που έχουμε διαβάσει και ακούσει, διαμορφώνουμε κάποιες ιδέες σχετικά με τον τρόπο που θα εκτελεστεί η παραθυρεοειδεκτομή μας, το μέγεθος της ουλή μας και πόσο γρήγορα θα αναρρώσουμε από τη χειρουργική επέμβαση. Συχνά έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες: η επέμβαση θα είναι ελάχιστα επεμβατική, αφού έχει εντοπιστεί ένα αδένωμα και συνεπώς η ουλή θα είναι εξαιρετικά μικρή και ελάχιστα ορατή. Η ανάρρωση θα είναι γρήγορη, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε ενέργεια, δεν θα έχουμε κανένα πόνο, να επιστρέψουμε στην εργασία πολύ γρήγορα και εν συντομία όλα τα συμπτώματά μας θα εξαφανιστούν.
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις η πορεία των πραγμάτων δεν είναι πάντα όπως περιμέναμε. Παρόλο που έχει εντοπιστεί ένα αδένωμα, ίσως το επίπεδο PTH να μην πέσει όσο επιθυμούσε ο χειρουργός και τότε αποφασίζει να βρεί και να ελέγξει τους άλλους αδένες. Έτσι, η μικροσκοπική ουλή που περιμέναμε να έχουμε ίσως δεν είναι και τόσο μικροσκοπική. Και τέλος, μια λέξη για τη θαυματουργή άμεση αποκατάσταση: αυτό συμβαίνει σε περίπου 20-30επί τοις εκατό των περιπτώσεων, αλλά συνήθως η αποκατάσταση απαιτεί χρόνο ... μερικές φορές ακόμη και 12 μήνες ή περισσότερο.
Έτσι, όταν ξυπνάτε μετά από τη επέμβαση, να είστε ευτυχείς που τελείωσε, πρώτα απ ’όλα, και ακόμα κι αν δεν έχετε αυτήν την στιγμιαία ανάρρωση, να εκτιμήστε κάθε θετική εξέλιξη με την υγεία σας και να πείτε ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και αργά.
Και όσο αφορά την ουλή, μετά από μερικούς μήνες, μεγάλη ή μικρή, δεν θα φαίνεται σχεδόν καθόλου.
Έτσι ίσως αν οι προσδοκίες μας είναι πιο ρεαλιστικές, θα αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι και πιο θετικοί μετά τη παραθυρεοειδεκτομή.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ