Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Αυτοάνοσα νοσήματα και ψυχολογική επίδραση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5030 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015
Τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2015

Τα αυτοάνοσα νοσήματα πολλαπλασιάζονται και επιδρούν σημαντικά στην κατηγοριοποίηση των ασθενειών. Ολοένα και πιο συχνά, η ψυχολογία του ασθενούς φαίνεται να έχει καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων. Η επιστήμη στην κυριολεξία έχει ενσκήψει στο πρόβλημα και προσπαθεί να κωδικοποιήσει την σημασία του ψυχολογικού παράγοντα. Η έρευνα συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένονται καινούργια πορίσματα.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το σχετικό βίντεο στο ιατρονέτ
http://www.iatronet.gr/video/psixologia-kai-aftoanosa-nosimata/421/

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα συζήτησης. Πάσχω χρόνια από αυτοάνοσο νόσημα κια έχω παρατηρήσει ότι η ψυχολογία παίζει κάποιο ρόλο. Άλλες φορές πάντως, παρά την όποια απογοήτευση ή λύπη, το στρές ή το άγχος, δεν παρατηρώ επιδείνωση του προβλήματός μου. Μήπως τελικά η ψυχολογία επιδρά σπάνια?

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#2 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #1:
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα συζήτησης. Πάσχω χρόνια από αυτοάνοσο νόσημα κια έχω παρατηρήσει ότι η ψυχολογία παίζει κάποιο ρόλο. Άλλες φορές πάντως, παρά την όποια απογοήτευση ή λύπη, το στρές ή το άγχος, δεν παρατηρώ επιδείνωση του προβλήματός μου. Μήπως τελικά η ψυχολογία επιδρά σπ...

Δεν νομίζω tired.

H ψυχολογία είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας και ειδικά στην περίπτωση που το νόσημα είναι αυτοάνοσο, όπου ο οργανισμός για κάποιον λόγο επιτίθεται και καταστρέφει τις αντιστάσεις του. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζουμε την σημασία της!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

#3 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Δεν νομίζω tired.H ψυχολογία είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας και ειδικά στην περίπτωση που το νόσημα είναι αυτοάνοσο, όπου ο οργανισμός για κάποιον λόγο επιτίθεται και καταστρέφει τις αντιστάσεις του. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν πρέπει σε καμί...

Τα αυτοάνοσα νοσήματα θέλουν ιδιάτερη προσοχή γιατί αυτή ακριβώς η άμυνα του οργανισμού, οι στρατιώτες του, με λίγα λόγια, βάλλουν για κάποιον άγνωστο λόγο εναντίον του. Θέλει πολύ προσοχή ειδικά η ψυχολογία, καθώς μπορεί να μεταβάλλει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Αυτοάνοσο σημαίνει εσωτερικός εχθρός που θα πρέπει κανονικά να βρίσκεται εν υπνώσει. Γιατί αν ξυπνήσει, ο οργανισμός δεν τα βγάζει πέρα εύκολα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τα ανοσοκατασταλτικά και τα άλλα φάρμακα όπως η πρειδνιζολόνη, που βοηθούν στην στήριξη του ανοσοποιητικού.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσίαΤι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσία

Ηλεκτρονική ταυτότητα θα παρέχεται στους εθελοντές, ενώ οι σύλλογοί τους θα οργανώνουν καμπάνιες μόνο σε συνεννόηση με το ΕΚΕΑ.... Περισσότερα »

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης