Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Αυτοάνοσα νοσήματα και ψυχολογική επίδραση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 2900 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 668

Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015
Τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2015

Τα αυτοάνοσα νοσήματα πολλαπλασιάζονται και επιδρούν σημαντικά στην κατηγοριοποίηση των ασθενειών. Ολοένα και πιο συχνά, η ψυχολογία του ασθενούς φαίνεται να έχει καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων. Η επιστήμη στην κυριολεξία έχει ενσκήψει στο πρόβλημα και προσπαθεί να κωδικοποιήσει την σημασία του ψυχολογικού παράγοντα. Η έρευνα συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένονται καινούργια πορίσματα.

Πολύ ενδιαφέρον είναι το σχετικό βίντεο στο ιατρονέτ
http://www.iatronet.gr/video/psixologia-kai-aftoanosa-nosimata/421/

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

#1 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα συζήτησης. Πάσχω χρόνια από αυτοάνοσο νόσημα κια έχω παρατηρήσει ότι η ψυχολογία παίζει κάποιο ρόλο. Άλλες φορές πάντως, παρά την όποια απογοήτευση ή λύπη, το στρές ή το άγχος, δεν παρατηρώ επιδείνωση του προβλήματός μου. Μήπως τελικά η ψυχολογία επιδρά σπάνια?

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 668

#2 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #1:
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα συζήτησης. Πάσχω χρόνια από αυτοάνοσο νόσημα κια έχω παρατηρήσει ότι η ψυχολογία παίζει κάποιο ρόλο. Άλλες φορές πάντως, παρά την όποια απογοήτευση ή λύπη, το στρές ή το άγχος, δεν παρατηρώ επιδείνωση του προβλήματός μου. Μήπως τελικά η ψυχολογία επιδρά σπ...

Δεν νομίζω tired.

H ψυχολογία είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας και ειδικά στην περίπτωση που το νόσημα είναι αυτοάνοσο, όπου ο οργανισμός για κάποιον λόγο επιτίθεται και καταστρέφει τις αντιστάσεις του. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζουμε την σημασία της!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 752

#3 Δημοσίευση: 12 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Δεν νομίζω tired.H ψυχολογία είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας και ειδικά στην περίπτωση που το νόσημα είναι αυτοάνοσο, όπου ο οργανισμός για κάποιον λόγο επιτίθεται και καταστρέφει τις αντιστάσεις του. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν πρέπει σε καμί...

Τα αυτοάνοσα νοσήματα θέλουν ιδιάτερη προσοχή γιατί αυτή ακριβώς η άμυνα του οργανισμού, οι στρατιώτες του, με λίγα λόγια, βάλλουν για κάποιον άγνωστο λόγο εναντίον του. Θέλει πολύ προσοχή ειδικά η ψυχολογία, καθώς μπορεί να μεταβάλλει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Αυτοάνοσο σημαίνει εσωτερικός εχθρός που θα πρέπει κανονικά να βρίσκεται εν υπνώσει. Γιατί αν ξυπνήσει, ο οργανισμός δεν τα βγάζει πέρα εύκολα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τα ανοσοκατασταλτικά και τα άλλα φάρμακα όπως η πρειδνιζολόνη, που βοηθούν στην στήριξη του ανοσοποιητικού.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης