Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Ειδικότητες γιατρών και προβλήματα ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4736 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορεί όντως σε κάποιες των περιπτώσεων να βοηθά η εξειδίκευση του γιατρού και ειδικά στις περιπτώσεις όπου η κάθε ασθένεια παραμένει σταθερή χωρίς άλλες επιπτώσεις, στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων επειδή έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά όργανα του σώματος και πιθανά μετεξελίσσεται, ο εξειδικευμένος θεράπων ιατρός απαλλάσσεται της ευθύνης με την παραπομπή μας σε άλλον ειδικό. Τις παλαιοτερες εποχές, ένας γαστρεντερολόγος για παράδειγμα μπορέι να ήταν και ο γενικός παθολόγος που ήξερε και από άλλες αθένειες και συμβούλευε καταλλήλως τον ασθενή του. Σήμερα δυστυχώς, η πεπατημένη της παραπομπής σε άλλον ειδικό περιπλέκει τις διαδικασίες περίθαλψης, αδειάζει την τσέπη του ασθενούς και σε κάθε περίπτωση δεν τον βοηθά να καταλάβει αυτό που έχει αφού μπλέκεται με τις ειδικότητες. Οι γενικές ιατρικές γνώσεις, θέλω να πω, βοηθούν σημαντικά ασθενείς και γιατρούς στην θεραπεία. Και δεν μιλώ για τυποποιημένες γνώσεις αλλά για γνώσεις πέρα από τις βασικές. Ασφαλώς και παλαιότερα ήταν καλύτερη η σχέση γιατρού και ασθενούς. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η εξειδίκευση έχει και τα θετικά της είς ότι αφορά την πιο αποτελεσματική θεραπεία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

#1 Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2015

Βοηθά το γεγονός ότι ο κάθε εξειδικευμένος γιατρός είναι ενημερωμένος στον γνωστικό του πεδίο. Δεν βοηθά όμως όταν παρουσιάζεται κάτι σε άλλο μέρος του σώματος και αμέσως συστήνεται ο αντίστοιχος γιατρός, χωρίς την παραμικρή πληροφορία από τον πρώτο για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που μας παρουσισιάστηκε. Αποξενώνεται έτσι ο ασθενής κια χάνεται η οικειότητα μεταξή ασθενούς και γιατρού. Δεν ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο, να παριστάνει κάποιος τον παντογνώστη ή να έχουμε απλά ειδικούς που ξέρουν επισταμένως το όργανο στο οποίο ειδικεύονται? Το ίδιο ισχύει επίσης και για την ευκολία που οι εξειδικευμένοι γιατροί με το παραμικρο σύμπτωμα γράφουν αξονικές κια μαγνητικές, χρησιμοποιώντας ελάχιστα την εμπειρία τους. Γιατί και οι ειδικοί με το παραμικρό σηκώνουν τα χέρια και παραπέμπουν σε διαγνωστικές εξετάσεις.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης