Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Ειδικότητες γιατρών και προβλήματα ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7663 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 740

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορεί όντως σε κάποιες των περιπτώσεων να βοηθά η εξειδίκευση του γιατρού και ειδικά στις περιπτώσεις όπου η κάθε ασθένεια παραμένει σταθερή χωρίς άλλες επιπτώσεις, στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων επειδή έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά όργανα του σώματος και πιθανά μετεξελίσσεται, ο εξειδικευμένος θεράπων ιατρός απαλλάσσεται της ευθύνης με την παραπομπή μας σε άλλον ειδικό. Τις παλαιοτερες εποχές, ένας γαστρεντερολόγος για παράδειγμα μπορέι να ήταν και ο γενικός παθολόγος που ήξερε και από άλλες αθένειες και συμβούλευε καταλλήλως τον ασθενή του. Σήμερα δυστυχώς, η πεπατημένη της παραπομπής σε άλλον ειδικό περιπλέκει τις διαδικασίες περίθαλψης, αδειάζει την τσέπη του ασθενούς και σε κάθε περίπτωση δεν τον βοηθά να καταλάβει αυτό που έχει αφού μπλέκεται με τις ειδικότητες. Οι γενικές ιατρικές γνώσεις, θέλω να πω, βοηθούν σημαντικά ασθενείς και γιατρούς στην θεραπεία. Και δεν μιλώ για τυποποιημένες γνώσεις αλλά για γνώσεις πέρα από τις βασικές. Ασφαλώς και παλαιότερα ήταν καλύτερη η σχέση γιατρού και ασθενούς. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η εξειδίκευση έχει και τα θετικά της είς ότι αφορά την πιο αποτελεσματική θεραπεία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#1 Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2015

Βοηθά το γεγονός ότι ο κάθε εξειδικευμένος γιατρός είναι ενημερωμένος στον γνωστικό του πεδίο. Δεν βοηθά όμως όταν παρουσιάζεται κάτι σε άλλο μέρος του σώματος και αμέσως συστήνεται ο αντίστοιχος γιατρός, χωρίς την παραμικρή πληροφορία από τον πρώτο για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που μας παρουσισιάστηκε. Αποξενώνεται έτσι ο ασθενής κια χάνεται η οικειότητα μεταξή ασθενούς και γιατρού. Δεν ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο, να παριστάνει κάποιος τον παντογνώστη ή να έχουμε απλά ειδικούς που ξέρουν επισταμένως το όργανο στο οποίο ειδικεύονται? Το ίδιο ισχύει επίσης και για την ευκολία που οι εξειδικευμένοι γιατροί με το παραμικρο σύμπτωμα γράφουν αξονικές κια μαγνητικές, χρησιμοποιώντας ελάχιστα την εμπειρία τους. Γιατί και οι ειδικοί με το παραμικρό σηκώνουν τα χέρια και παραπέμπουν σε διαγνωστικές εξετάσεις.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης