Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Ειδικότητες γιατρών και προβλήματα ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7112 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπορεί όντως σε κάποιες των περιπτώσεων να βοηθά η εξειδίκευση του γιατρού και ειδικά στις περιπτώσεις όπου η κάθε ασθένεια παραμένει σταθερή χωρίς άλλες επιπτώσεις, στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων επειδή έχει επιπτώσεις σε διαφορετικά όργανα του σώματος και πιθανά μετεξελίσσεται, ο εξειδικευμένος θεράπων ιατρός απαλλάσσεται της ευθύνης με την παραπομπή μας σε άλλον ειδικό. Τις παλαιοτερες εποχές, ένας γαστρεντερολόγος για παράδειγμα μπορέι να ήταν και ο γενικός παθολόγος που ήξερε και από άλλες αθένειες και συμβούλευε καταλλήλως τον ασθενή του. Σήμερα δυστυχώς, η πεπατημένη της παραπομπής σε άλλον ειδικό περιπλέκει τις διαδικασίες περίθαλψης, αδειάζει την τσέπη του ασθενούς και σε κάθε περίπτωση δεν τον βοηθά να καταλάβει αυτό που έχει αφού μπλέκεται με τις ειδικότητες. Οι γενικές ιατρικές γνώσεις, θέλω να πω, βοηθούν σημαντικά ασθενείς και γιατρούς στην θεραπεία. Και δεν μιλώ για τυποποιημένες γνώσεις αλλά για γνώσεις πέρα από τις βασικές. Ασφαλώς και παλαιότερα ήταν καλύτερη η σχέση γιατρού και ασθενούς. Παρά το γεγονός ότι σήμερα η εξειδίκευση έχει και τα θετικά της είς ότι αφορά την πιο αποτελεσματική θεραπεία.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2015

Βοηθά το γεγονός ότι ο κάθε εξειδικευμένος γιατρός είναι ενημερωμένος στον γνωστικό του πεδίο. Δεν βοηθά όμως όταν παρουσιάζεται κάτι σε άλλο μέρος του σώματος και αμέσως συστήνεται ο αντίστοιχος γιατρός, χωρίς την παραμικρή πληροφορία από τον πρώτο για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που μας παρουσισιάστηκε. Αποξενώνεται έτσι ο ασθενής κια χάνεται η οικειότητα μεταξή ασθενούς και γιατρού. Δεν ξέρω τελικά τι είναι καλύτερο, να παριστάνει κάποιος τον παντογνώστη ή να έχουμε απλά ειδικούς που ξέρουν επισταμένως το όργανο στο οποίο ειδικεύονται? Το ίδιο ισχύει επίσης και για την ευκολία που οι εξειδικευμένοι γιατροί με το παραμικρο σύμπτωμα γράφουν αξονικές κια μαγνητικές, χρησιμοποιώντας ελάχιστα την εμπειρία τους. Γιατί και οι ειδικοί με το παραμικρό σηκώνουν τα χέρια και παραπέμπουν σε διαγνωστικές εξετάσεις.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης