Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΔιαγνωστικές εξετάσεις

Διάγνωση σοβαρών αγχωτικών διαταραχών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8616 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 827

Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2014
Τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2014

Αφορά: Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη

Το άγχος, το στρές και η ιδεοληψία μπορεί να αποβούν καταστροφικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τις περισσότερες φορές δεν δίνει κανείς την δέουσα σημασία και τα προσπερνά απαρατήρητα. Την δεύτερη φορά, τα πράγματα σοβαρεύουν. Ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης κάνουν την εμφάνισή τους. Η συνέχεια ένια λίγο-πολύ γνωστή: Αυπνίες, εκνευρισμός και εμμονές. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και ο οργανισμός αμύνεται όπως μπορεί. Έχει συμβεί σε όλους μας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 951

#1 Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2014

Ναι πράγματι.

Πάντως το stress δημιουργεί και άλλα που δεν φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Μαζί με το άγχος, συχνά είναι ο προθάλαμος της κατάθλιψης. Βέβαια, θα μπορούσε να ζει κανείς χωρίς αγωνία για το αύριο? Θα μπορούσε. Αρκει να το πιστέψει και να κάνει μια νέα αρχή, μακριά από τις καθημερινές προκλήσεις. Για να το πιστέψει όμως, πρέπει να το θέλει.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 827

#2 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Πρέπει να θέλει κανείς να πιστέψει αλλά ταυτόχρονα να πιστέψει ότι θέλει. Οι αγχωτικές καταστάσεις δημιουργούν μεγαλη ζημιά στο σώμα, με δεδομένο ότι σώμα και ψυχοσύνθεση βρίσκονται σε άμεση σχέση. Θα έλεγε κανείς ότι η σχέση τους επιδρά κατά κύριο λόγο στην κατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Το στρές πάντως είναι άμυνα του οργανισμού απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες. Και σαν τέτοια, δεν ελέγχεται.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 58

#3 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Δυστυχώς, ξέρουμε ότι τα συμπτώματα αυτά είναι κάτι καινούριο για την προσωπικότητά μας, ηθελημένα τα αγνοούμε με γενικές δικαιολογίες, χωρίς την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να υπάρξει στην αρχή και από τα πολύ κοντινά μας άτομα, πιστεύουμε ότι είναι απλά περαστικά, ενώ τις περισσότερες φορές μας ακολουθούν ή κρύβονται (υποσυνείδητο) και στην ουσία ξεγελάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Μία από τις άμεσες συνέπειες είναι και η εμφάνιση ψυχοσωματικών πόνων που δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση, φοβίες, άγχος και ανασφάλεια.Άρα διπλό το πρόβλημα. Προσοχή, γιατί η υποστήριξη η κατάλληλη μπορεί σε αρχικό στάδιο να σώσει, εάν φυσικά ξεπεραστεί το αιώνιο ελληνικό κόμπλεξ της προσφυγής στον ψυχολόγο ή στον ψυχίατρο. Άλλο ένα μεγάλο ταμπού!!!Έλεος πια. Είμαστε η χώρα και ο λαός με τα περισσότερα ταμπού, συρρικνώσεις και συντηρητισμό, ακόμα και εάν πρόκειται για την υγεία μας.!!

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 951

#4 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Ορθώς Μαίρη43. Αυτή είναι η κατάσταση με τα στερεότυπα στην Ελλάδα. Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτή την θαυματουργή μέρα όπου τα στερεότυπα αυτά θα υποχωρήσουν. Με δεδομένο ότι τα ψυχικά νοσήματα είναι ήδη πολλά αλλά και οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, δεν θα πρέπει πια να είναι ταμπού να τους επισκεφθεί κάποιος/α όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#5 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

ε! αν μιλάμε και ανοιγόμαστε για θέματα ‘ταμπού’, τότε ίσως κάποια μέρα να ακολουθήσουν και οι άλλοι

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 951

#6 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Το βασικό θέμα πάντως παραμένει να είναι η οχύρωση πίσω από ”ταμπού” που στην χώρα μας λειτουργούν κάπως σαν προπύργια συντηρητισμού. Δέστε την στάση των Ελλήνων απέναντι στο ”διαφορετικό” και θα καταλάβετε. Και αυτό σε συνδυασμό με επικίνδυνες ρατσιστικές αντιλήψεις που κατακλύζουν τελευταία την ελληνική κοινωνία.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Buddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφήςBuddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφής

Λαμπερά χρώματα, ποικιλία από τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά, συγκεντρωμένα όλα σε ένα… μπολ. Και το καλύτερο; Αποτελεί πλήρες γεύμα!... Περισσότερα »

Εκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψηΕκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψη

Ένας στους πέντε φτωχούς δεν υποβάλλεται σε θεραπεία ή εξετάσεις, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.... Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανσηΠώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανση

Όσο μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας γίνεται πιο αδύναμος… εκτός και αν ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές!... Περισσότερα »

Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο εξειδικευμένο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης στο χώρο του φαρμάκου στην εποχή της ψηφιακής υγείας.... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπιση τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης