Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΔιαγνωστικές εξετάσεις

Η σωτήρια διάγνωση του προβλήματος

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6672 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 970

Δημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2015

Σε τι ωφελούν οι διαγνωστικές εξετάσεις? Μα στην απομάκρυνση του φόβου και της αδυναμίας να αντιμετωπίσουμε πιθανό πρόβλημα υγείας. Ακόμη και αν διαγνωστεί το πρόβλημα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια και όχι με ότι μας βολεύει να πιστεύουμε. Και λέω ”βολεύει” γιατί συμβαίνει και αυτό, να θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε υγιείς παρά τα αντίθετα μηνύματα του σώματος και παρά το γεγονός ότι κάνοντας διάγνωση στο πρόβλημα, περνάμε σε μια άλλη εποχή που συνδέεται με την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως η εστίαση στο πρόβλημα, μόνο καλά νέα μπορεί να φέρει ακόμη και αν η κατάσταση είναι σοβαρή. Γιατί το παλεύουμε, δεν ζούμε με ψευδαισθήσεις. Γιατί έτσι σώζουμε τον εαυτό μας από ψυχωσικά σύνδρομα ανασφάλειας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 693

#1 Δημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2015

Αν σκέπτονταν όλοι έτσι αγαπητέ tired, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά στις κοινωνίες που ζούμε. Οι διαγνωστικές εξετάσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την αναμέτρηση με την αλήθεια, που επιμελώς αποφεύγουμε και που δεν αφορά μόνο σωματικά προβλήματα....

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 936

#2 Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2015

H έγκαιρη διάγνωση άμα γίνει, πολλές απορίες και άγχος θα εξαφανιστούν μονομιάς. Συνήθως λειτουργεί θεραπευτικά παρά την όποια ενδεχομένως στενοχώρια και αν επιφέρει ο εντοπισμός ενός προβλήματος. Ο κατά φαντασίαν ασθενής ανακουφίζεται το ίδιο όπως και αυτός που έχει πλάσει αμέτρητα σενάρια για πιθανό πρόβλημα υγείας. Σε αυτόν δε που γίνεται διάγνωση προβλήματος ξημερώνει μεν μια άλλη μέρα αλλά σε κάθε περίπτωση και από όλες τις απόψεις διαφορετική, καθώς όλοι λίγο πολύ στο τέλος συμβιβάζονται με την ασθένεια.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 82

#3 Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
H έγκαιρη διάγνωση άμα γίνει, πολλές απορίες και άγχος θα εξαφανιστούν μονομιάς. Συνήθως λειτουργεί θεραπευτικά παρά την όποια ενδεχομένως στενοχώρια και αν επιφέρει ο εντοπισμός ενός προβλήματος. Ο κατά φαντασίαν ασθενής ανακουφίζεται το ίδιο όπως και αυτός που έχει πλάσει αμέτρ...

Σωστά το θέτεις ”άμα γίνει”. Πότε όμως γίνεται ουσιαστικά η διάγνωση? Συνήθως ο ασθενής παραιτείται όταν πρέπει να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι που αποτρέπει τον ασθενή από περαιτέρω ελέγχους, είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Εξαρτάται βέβαια από το είδος του προβλήματος πάντα. Ο κατά φαντασίαν ασθενής είναι λιγότερο επικίνδυνη περίπτωση από τον κατά φαντασίαν υγιή. Ο κατά φαντασίαν ασθενής επειδή φοβάται, το ψάχνει περισσότερο. Ο κατά φαντασίαν υγιής όμως, δεν ψάχνει τίποτα γιατί δεν θέλει να νιώθει ασθενής.
Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που υποβλήθηκα σε stress test το οποίο βγήκε θετικό για ισχαιμία μυοκαρδίου. Ξέρεις τι έκανα μετά? Αφού πήρα τα αποτελέσματα, τα καταχώνιασα σε ένα ντουλάπι στο σπίτι μου, δεν πήγα ποτέ να κάνω στεφανιογραφία κι ας μου είπαν πως πρέπει να την κάνω. Πήγα τώρα τελευταία σε ενδοκρινολόγο, μετά από πολύ σπρώξιμο, γιατί έχω χρόνια θυρεοειδίτιδα και ενώ μου τις έγραψαν δεν έχω πάει ακόμα να τις κάνω. Μάλιστα όταν ήμουν στο ιατρείο της ενδοκρινολόγου και με ρώτησε καίριες ερωτήσεις που έδειχναν ότι κατάλαβε κάτι να μην πηγαίνει καλά, απέφευγα τις απαντήσεις. Πραγματικά θέλω να το ξεχνάω.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτςΤέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτς

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς πρέπει να είναι το κλασικό ζαμπόν-τυρί; Εμείς έχουμε καλύτερες προτάσεις, για γεύση και υγεία.... Περισσότερα »

Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;

Ποιες είναι οι πιο συχνές συνέπειες που θα εμφανιστούν αν αφήσουμε τη συγκεκριμένη νόσο ανεξέλεγκτη;... Περισσότερα »

Αποτελεσματικοί τρόποι να κάψουμε το λίπος της κοιλιάςΑποτελεσματικοί τρόποι να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς

Αν θέλετε να κάψετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, έχουμε μερικές καλές και εύκολες συμβουλές…... Περισσότερα »

Πώς να προσέχουμε τις αρθρώσεις μαςΠώς να προσέχουμε τις αρθρώσεις μας

Mικρές συμβουλές για να προφυλάξετε τις αρθρώσεις σας και να τις έχετε πιο υγιείς από ποτέ…... Περισσότερα »

Video - Σημαντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας

Η χρόνια μυελογενής λευχαιμία (ΧΜΛ) ευθύνεται για 15 τοις εκατό των περιστατικών λευχαιμίας στον ενήλικο πληθυσμό. Η πρόοδος στη θεραπευτική αγωγή της ΧΜΛ έχει ως αποτέλεσμα παρατεταμένες ανταποκρίσεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης