Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΔιαγνωστικές εξετάσεις

Η σωτήρια διάγνωση του προβλήματος

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7365 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1052

Δημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2015

Σε τι ωφελούν οι διαγνωστικές εξετάσεις? Μα στην απομάκρυνση του φόβου και της αδυναμίας να αντιμετωπίσουμε πιθανό πρόβλημα υγείας. Ακόμη και αν διαγνωστεί το πρόβλημα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια και όχι με ότι μας βολεύει να πιστεύουμε. Και λέω ”βολεύει” γιατί συμβαίνει και αυτό, να θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε υγιείς παρά τα αντίθετα μηνύματα του σώματος και παρά το γεγονός ότι κάνοντας διάγνωση στο πρόβλημα, περνάμε σε μια άλλη εποχή που συνδέεται με την αντιμετώπισή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως η εστίαση στο πρόβλημα, μόνο καλά νέα μπορεί να φέρει ακόμη και αν η κατάσταση είναι σοβαρή. Γιατί το παλεύουμε, δεν ζούμε με ψευδαισθήσεις. Γιατί έτσι σώζουμε τον εαυτό μας από ψυχωσικά σύνδρομα ανασφάλειας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#1 Δημοσίευση: 16 Φεβρουαρίου 2015

Αν σκέπτονταν όλοι έτσι αγαπητέ tired, πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά στις κοινωνίες που ζούμε. Οι διαγνωστικές εξετάσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την αναμέτρηση με την αλήθεια, που επιμελώς αποφεύγουμε και που δεν αφορά μόνο σωματικά προβλήματα....

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#2 Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2015

H έγκαιρη διάγνωση άμα γίνει, πολλές απορίες και άγχος θα εξαφανιστούν μονομιάς. Συνήθως λειτουργεί θεραπευτικά παρά την όποια ενδεχομένως στενοχώρια και αν επιφέρει ο εντοπισμός ενός προβλήματος. Ο κατά φαντασίαν ασθενής ανακουφίζεται το ίδιο όπως και αυτός που έχει πλάσει αμέτρητα σενάρια για πιθανό πρόβλημα υγείας. Σε αυτόν δε που γίνεται διάγνωση προβλήματος ξημερώνει μεν μια άλλη μέρα αλλά σε κάθε περίπτωση και από όλες τις απόψεις διαφορετική, καθώς όλοι λίγο πολύ στο τέλος συμβιβάζονται με την ασθένεια.

  • Απάντηση

stellaa
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 90

#3 Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
H έγκαιρη διάγνωση άμα γίνει, πολλές απορίες και άγχος θα εξαφανιστούν μονομιάς. Συνήθως λειτουργεί θεραπευτικά παρά την όποια ενδεχομένως στενοχώρια και αν επιφέρει ο εντοπισμός ενός προβλήματος. Ο κατά φαντασίαν ασθενής ανακουφίζεται το ίδιο όπως και αυτός που έχει πλάσει αμέτρ...

Σωστά το θέτεις ”άμα γίνει”. Πότε όμως γίνεται ουσιαστικά η διάγνωση? Συνήθως ο ασθενής παραιτείται όταν πρέπει να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι που αποτρέπει τον ασθενή από περαιτέρω ελέγχους, είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Εξαρτάται βέβαια από το είδος του προβλήματος πάντα. Ο κατά φαντασίαν ασθενής είναι λιγότερο επικίνδυνη περίπτωση από τον κατά φαντασίαν υγιή. Ο κατά φαντασίαν ασθενής επειδή φοβάται, το ψάχνει περισσότερο. Ο κατά φαντασίαν υγιής όμως, δεν ψάχνει τίποτα γιατί δεν θέλει να νιώθει ασθενής.
Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που υποβλήθηκα σε stress test το οποίο βγήκε θετικό για ισχαιμία μυοκαρδίου. Ξέρεις τι έκανα μετά? Αφού πήρα τα αποτελέσματα, τα καταχώνιασα σε ένα ντουλάπι στο σπίτι μου, δεν πήγα ποτέ να κάνω στεφανιογραφία κι ας μου είπαν πως πρέπει να την κάνω. Πήγα τώρα τελευταία σε ενδοκρινολόγο, μετά από πολύ σπρώξιμο, γιατί έχω χρόνια θυρεοειδίτιδα και ενώ μου τις έγραψαν δεν έχω πάει ακόμα να τις κάνω. Μάλιστα όταν ήμουν στο ιατρείο της ενδοκρινολόγου και με ρώτησε καίριες ερωτήσεις που έδειχναν ότι κατάλαβε κάτι να μην πηγαίνει καλά, απέφευγα τις απαντήσεις. Πραγματικά θέλω να το ξεχνάω.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι πρέπει να αποφύγεις να πεις σε κάποιον με ψυχική ασθένειαΤι πρέπει να αποφύγεις να πεις σε κάποιον με ψυχική ασθένεια

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι είναι πιο σωστό να πεις σε ένα άτομο που πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Τι πρέπει να αποφύγεις και ποιες εναλλακτικές ... Περισσότερα »

Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19

Η εκδήλωση της νευρικής ανορεξίας στους άντρες είναι πιο σπάνια, περίπου 1 περιστατικό άντρα για κάθε 10 γυναίκες. ... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δροσιστείτε με τις συνταγές μας για παγωτό ή frozen yogurt.... Περισσότερα »

Δίαιτα keto: Αυτά είναι τα συμπληρώματα που χρειάζεσαιΔίαιτα keto: Αυτά είναι τα συμπληρώματα που χρειάζεσαι

Μία τέτοια διατροφή περιορίζει πάρα πολύ τις βρώσιμες επιλογές και τα συμπληρώματα πλέον είναι απαραίτητα. Ειδικά για κάποιον που γυμνάζεται και χρειάζεται ... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπισή τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης