Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Δεύτερο πρόγραμμα Αυτοδιαχείρισης

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7132 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ελληνική εταιρεία αντιρευματικού αγώνα (ελ.ε.αν.α.)
Σύλλογος - Σωματείο

Εγγραφή: 22/10/2015
Δημοσιεύσεις: 65

Δημοσίευση: 28 Δεκεμβρίου 2015

Αφορά: Ψωριασική αρθρίτιδα, Ψωρίαση, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Σκληρόδερμα, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Οστεοαρθρίτιδα, Αρθρίτιδα

Δεύτερο πρόγραμμα Αυτοδιαχείρισης

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που υπήρξε στην πρώτη ανακοίνωση του Προγράμματος Αυτοδιαχείρισης (Π.Α.) και τις επιτυχημένες συναντήσεις που έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί, η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ξεκινά ένα δεύτερο κύκλο συναντήσεων. Η δομή του Προγράμματος θα είναι η ίδια αλλά οι συναντήσεις θα γίνονται Σάββατο πρωί (12:00 με 13:30) ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και άτομα που εργάζονται τις υπόλοιπες ημέρες.
Σκοπός του Π.Α. αποτελεί η παροχή στα άτομα με ρευματικά νοσήματα επαρκούς πληροφόρησης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητα τους με μεγαλύτερη ευκολία, διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.
Το πρόγραμμα δομείται και υλοποιείται με τρόπο που να προάγει την ενδυνάμωση των ατόμων με ρευματικά νοσήματα, την κινητοποίηση του καθενός αλλά και την μεταξύ τους αλληλοϋποστήριξη. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα συντονίζεται από άτομα με ρευματικά νοσήματα και εμπλουτίζεται με τη συνεργασία επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε σχετικές με την πάθηση υπηρεσίες. Οι θεματικές ενότητες που θα επεξεργαστούμε προσεγγίζονται μέσα από βιωματικές ασκήσεις και με τρόπο που προάγει την ελεύθερη έκφραση των συμμετεχόντων ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.
Στο τέλος κάθε συνάντησης θα πραγματοποιείται αξιολόγηση του Π.Α. από τους συμμετέχοντες με σκοπό τη βελτίωση του.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Π.Α. βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των συντονιστών.
Το παρόν πρόγραμμα στοχεύει σε μια πρώτη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων με ρευματικά νοσήματα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης και θεραπείας.

Δομή προγράμματος:

Ο τόπος διεξαγωγής του Π.Α. είναι τα γραφεία της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , Κυψέλης 2. Το Π.Α. θα υλοποιηθεί σε 12 συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη συχνότητα, από τις 23 Ιανουαρίου 2016 μέχρι τις 2 Ιουλίου του 2016. Η διάρκεια κάθε συνάντησης έχει οριστεί στα 90 λεπτά. Από τις συναντήσεις αυτές οι δύο πρώτες θα είναι εισαγωγικές- γνωριμίας και η τελευταία θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα.
Το ένα τρίτο κάθε συνεδρίας θα αφιερώνεται στην εισήγηση του προσκεκλημένου επαγγελματία. Με αφορμή την εισήγηση αυτή, στον υπόλοιπο χρόνο, θα γίνεται επεξεργασία της θεματικής ενότητας.
Το Π.Α. απευθύνεται σε άτομα με ρευματικά νοσήματα-εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και προσφέρεται σε αυτά χωρίς κόστος.
Οι ομάδες θα αποτελούνται από 6 έως 12 άτομα και θα είναι ανοιχτές σε νέα μέλη μέχρι και τη δεύτερη συνεδρία.

Παρακάτω αναφέρονται σχηματικά οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν:

Θεματικές ενότητες:

1. Γνωρίζοντας το νόσημα μου
2. Η επαφή με το θεράποντα
3. Η φαρμακευτική αγωγή
4. Η επαφή με το σύστημα υγείας
5. Υπηρεσίες Πρόνοιας – ΚΕΠΑ – Δικαιώματα ΑΜΕΑ
6. Ψυχική Υγεία – Υποστηρικτικό κοινωνικό περιβάλλον
7. Διευκόλυνση λειτουργικότητας στην καθημερινότητά
8. Άσκηση – Διατροφή
9. Εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης της πάθησης

Δηλώσεις συμμετοχής ως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στη γραμματεία της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α
Τηλεφωνικά: 210 8847268 (10.00 – 14.00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου)

Email: info@arthritis.org.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

http://arthritis.org.gr/deftero-programma-aftodiaxirisis/

 • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1052

#1 Δημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2015

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά τα προγράμματα καθώς βοηθούν τους ασθενείς να κατανοήσουν συνολικά το πρόβλημά τους. Αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά και να δράσουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή του.

Συγχαρητήρια!

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 833

#2 Δημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2015

Πάντα τέτοιες δράσεις βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ασθενείς!! Συνεχίστε το έργο σας!

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#3 Δημοσίευση: 29 Δεκεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 29 Δεκεμβρίου 2015

Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιες δράσεις. Οι ασθενείς χρειάζονται συμβουλές για να κάνουν την ζωή τους ποιο εύκολη.

Έχουμε συνηθίσει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας και όταν κάποιος μας δίνει ένα χέρι βοηθείας είναι τόσο ευπρόσδεκτο… κι ας μην το παραδεχόμαστε.

Κυρίες και κύριοι στο ΕΛΕΑΝΑ ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κάνετε.

Ας είναι το 2016 μία λίγο ποιο εύκολη χρονιά από όλες τις απόψεις!

Καλή Χρονιά.

 • Απάντηση

electro
Μέλος

Εγγραφή: 5/1/2016
Δημοσιεύσεις: 5

#4 Δημοσίευση: 5 Ιανουαρίου 2016

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.! Αυτού του είδους οι συναντήσεις βοηθούν όλους εμάς που πάσχουμε από ρευματικά νοσήματα να είμαστε ελεύθεροι να χειριστούμε την ζωή μας, να μην νιώθουμε ανεπαρκείς προς τους εαυτούς μας και να απαλλαγούμε από φοβικά σύνδρομα!

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#5 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2016

Καλημέρα electro και καλή χρονιά,

Ως χρόνια πάσχουσα με νευρολογική ασθένεια, οι συμβουλές που έχω πάρει, από τα θέματα που ανεβάζει το ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., είναι πολύτιμες.

Αν και πάσχω 18 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που κάποιος μου έδωσε μικροσυμβουλές που κάνανε τόσο μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μου! Φαντάζομαι και τα σεμινάρια θα κινηθούν σε αυτό το πλαίσιο. Πολύ σημαντικό.

ΝΑΙ όταν οι ασθενείς νιώθουν καλά με τον εαυτό τους τότε η έκβαση της ασθένειας τους είναι καλύτερη. Η ψυχολογία είναι καλύτερη, άρα και όλα τα υπόλοιπα με άλλη διάθεση μπορείς να τα παλέψεις.

Ευχαριστούμε ΕΛΕΑΝΑ!

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#6 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #4:
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στην ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.! Αυτού του είδους οι συναντήσεις βοηθούν όλους εμάς που πάσχουμε από ρευματικά νοσήματα να είμαστε ελεύθεροι να χειριστούμε την ζωή μας, να μην νιώθουμε ανεπαρκείς προς τους εαυτούς μας και να απαλλαγούμε από φοβικά σύνδρομα!...

Αγαπητέ/ή electro

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Σε καλωσορίζουμε στην παρέα μας και χαιρετίζουμε την εαυρέσκειά σου για την ομολογουμένως πολύ σημαντική παρέμβαση της Ε.Λ.Ε.Α.Ν.Α με τις συναντήσεις, τα σεμινάρια αλλά και τα πολύ διαφωτιστικά video για τις ρευματικές παθήσεις, που σε κάθε περίπτωση βοηθούν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, αλλά και όλους όσους δεν είναι ασθενείς να πληροφορηθούν και να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Θα χαιρόμασταν πολύ για περαιτέρω παρεμβάσεις σου στα θέματα του Βήματος.

Και πάλι καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία.

 • Απάντηση

electro
Μέλος

Εγγραφή: 5/1/2016
Δημοσιεύσεις: 5

#7 Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #5:
Καλημέρα electro και καλή χρονιά,Ως χρόνια πάσχουσα με νευρολογική ασθένεια, οι συμβουλές που έχω πάρει, από τα θέματα που ανεβάζει το ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., είναι πολύτιμες. Αν και πάσχω 18 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που κάποιος μου έδωσε μικροσυμβουλές που κάνανε τόσο μεγάλη διαφορά στην...

Καλή χρονιά και σε εσένα efi4!
Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Πιστεύω πως η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. λειτουργεί ”to the point”.Ελπίζω ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτές τις δράσεις να είναι αρκετά μεγάλος. Όλοι εμείς έχουμε βάλει στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.Ο στόχος σε κάνει να θέλεις να ενημερώνεσαι, είναι τροφή για τον εγκέφαλο!
Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, έχεις απόλυτο δίκιο.
Πιστεύω πως όλα ξεκινούν από την αποδοχή η οποία είναι ψυχικό εύσημο τελικά!

 • Απάντηση

electro
Μέλος

Εγγραφή: 5/1/2016
Δημοσιεύσεις: 5

#8 Δημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #6:
Αγαπητέ/ή electro Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Σε καλωσορίζουμε στην παρέα μας και χαιρετίζουμε την εαυρέσκειά σου για την ομολογουμένως πολύ σημαντική παρέμβαση της Ε.Λ.Ε.Α.Ν.Α με τις συναντήσεις, τα σεμινάρια αλλά και τα πολύ διαφωτιστικά video για τις ρευματικές παθήσεις, που...

Καλή χρονιά σε όλους μας, με υγεία σωματική και ψυχική!

Πέρα από τον ασθενή και τον εν δυνάμει ασθενή, είναι σημαντικό να ενημερώνεται και το περιβάλλον μας μέσα από τις δράσεις της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Μην ξεχνάμε πως οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας είναι ο αερόσακος. Βιώνουν το πρόβλημα μας και αυτοί, και θα πρέπει να ”εκπαιδευτούν” μαζί μας.

Σας ευχαριστώ!

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#9 Δημοσίευση: 17 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #8:
Καλή χρονιά σε όλους μας, με υγεία σωματική και ψυχική!Πέρα από τον ασθενή και τον εν δυνάμει ασθενή, είναι σημαντικό να ενημερώνεται και το περιβάλλον μας μέσα από τις δράσεις της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Μην ξεχνάμε πως οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας είναι ο αερόσακος. Βιώνουν το πρόβλημα...

Electro καλησπέρα! Έχεις απόλυτο δίκαιο.

Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα και άλλα δεν μπορώ. Δεν ζητώ βοήθεια ποτέ και από κανέναν, αλλά όταν μου την προσφέρουν δεν λέω ποτέ όχι. Για την ακρίβεια είναι τόσο ευπρόσδεκτη, που σχεδόν σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα.

Όταν έχεις μάθει μια ζωή να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς, δεν σου περνάει καν από το μυαλό. Ωστόσο, όταν κάποιος προσφέρετε να κάνει κάτι για σε διευκολύνει, τότε μπορείς να χαλαρώσεις. Έχεις άλλωστε τόσους αγώνες να δώσεις.

Η γνώση σε απελευθερώνει από τον φόβο του άγνωστου, την ανασφάλεια του να θέλεις να βοηθήσεις αλλά να μην γνωρίζεις πώς. Αν όλοι οι γύρο σου γνωρίζουν τότε πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, ακόμα και αν είναι μόνο να σου κουβαλήσουν ένα δίσκο σερβιρίσματος με γεμάτα φλιτζάνια.

Αν δούμε την προέκταση του θέματος, ο μικρόκοσμος σου γίνετε πιο εύκολος και η οικογένεια σου ένας πυρήνας ατσάλινης δύναμης μέσα στην αντάρα της κοινωνίας.

Ακούγετε ουτοπικό αλλά είναι στο χέρι μας να γίνει αληθινό.

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 833

#10 Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #7:
Καλή χρονιά και σε εσένα efi4! Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Πιστεύω πως η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. λειτουργεί ”to the point”.Ελπίζω ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτές τις δράσεις να είναι αρκετά μεγάλος. Όλοι εμείς έχουμε βάλει στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.Ο στόχος σε κάνει να θέλει...

Συμφωνώ απότυτα αγαπητέ electro!

Η ενημέρωση και η καλή ψυχολογία είναι το Α και το Ω!

 • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Πνιγμός: Η ησυχία είναι ανησυχητικό σημάδιΠνιγμός: Η ησυχία είναι ανησυχητικό σημάδι

Ο πνιγμός αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων.... Περισσότερα »

Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19

Η εκδήλωση της νευρικής ανορεξίας στους άντρες είναι πιο σπάνια, περίπου 1 περιστατικό άντρα για κάθε 10 γυναίκες. ... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δροσιστείτε με τις συνταγές μας για παγωτό ή frozen yogurt.... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπισή τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης