Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Η σημασία προβολής δράσεων και πρωτοβουλιών από τους συλλόγους ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5913 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 971

Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2016

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την δραστηριότητα της Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, με τα πολύ ενδιαφέροντα video , τις συναντήσεις και γενικότερα τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ασθενών. Ευχής έργον θα ήταν και άλλοι σύλλογοι να ενημερώνουν τα μέλη του Βήματος για τις δράσεις και τους στόχους τους. Είναι πολύ καλό αυτό για εμάς τα απλά μέλη που συμμετέχουμε καθημερινά στο Βήμα και τις συζητήσεις του. Και οι ασθενείς όμως με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ενημερώνονται αλλά μαθαίνουν συνεχώς τους τρόπους αντιμετωπίσης της ασθένειάς τους. Επιμορφώνονται και συμμετέχουν ενεργά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 788

#1 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2016

Οι σύλλογοι σαφώς πρέπει να κάνουν το οτιδήποτε περνά από το χέρι τους για να ενημερώνουν τα μέλη τους. Το Βήμα είναι ο ιδανικός χώρος προβολής των δράσεών τους.

Βοηθά πολύ!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 693

#2 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2016

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς το Βήμα του Ασθενή χωρίς την παρουσία των συλλόγων ασθενών. Η συνεισφορά τους είναι αναμφισβήτητη και η όλη τους συμβολή καθοριστική. ΕΙδικά στους ασθενείς που πλέον δεν αισθάνονται μόνοι τους. Το παράδειγμα της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α είναι χαρακτηριστικό με τα πολύ κατατοπιστικά video και τις ενημερωτικές συναντήσεις.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 971

#3 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #2:
Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς το Βήμα του Ασθενή χωρίς την παρουσία των συλλόγων ασθενών. Η συνεισφορά τους είναι αναμφισβήτητη και η όλη τους συμβολή καθοριστική. ΕΙδικά στους ασθενείς που πλέον δεν αισθάνονται μόνοι τους. Το παράδειγμα της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α είναι χαρακτηριστι...

Πράγματι, το παράδειγμα της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α θα πρέπει να το υιοθετήσουν και άλλες ενώσεις ασθενών, με δεδομένο ότι στην χώρα μας η δραστηριοποίησή τους δεν είναι και τόσο μεγάλη συγκριτικά με άλλες ευρωπαικές χώρες. Οι ασθενείς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι έχουν ανάγκη την ενημέρωση ειδικά σε μια εποχή όπου το να ακούει κάποιος για μια εκδήλωση ασθένειας είναι κάτι το σύνηθες.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#4 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2016

Καλημέρα και από εμένα,
Παρακολουθώ τις δράσεις του ΕΛΕΑΝΑ μέσα από το Βήμα και αναρωτιέμαι και εγώ υπάρχουν τόσο ενεργοί σύλλογοι και σε άλλες ασθένειες. Απ’ ότι ξέρω υπάρχουν για διάφορους τύπους καρκίνου, αλλά και οι χρόνιοι ασθενείς άλλων ασθενειών, έχουν την ίδια ανάγκη για «χρήσιμη ενημέρωση».

Υπάρχουν ασθενείς που δεν ανήκουν σε κάποιον σύλλογο, αυτό τι σημαίνει ότι δεν χρειάζονται ενημέρωση. Για μένα η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι σύλλογοι είναι πέρα από τα στενά πλαίσια του δικού τους μικρόκοσμου.

Ο σύλλογος είναι ο πυρήνας, έχει τους κατάλληλους συνεργάτες, τις σωστές πηγές ενημέρωσης, την δύναμη να επηρεάζει τις πολίτικές ηγεσίας και φυσικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο να προστατεύει τον άνθρωπο/ ασθενή που τον χρίζετε.

Αλλά αυτά όλα ακούγονται εξωπραγματικά, όμως είναι εύκολα αρκεί να γίνονται με υπομονή και επιμονή.

Όπως άλλωστε όλα τα πράγματα στην ζωή μας. Καλή χρονιά να έχουμε.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 788

#5 Δημοσίευση: 11 Ιανουαρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #4:
Καλημέρα και από εμένα,Παρακολουθώ τις δράσεις του ΕΛΕΑΝΑ μέσα από το Βήμα και αναρωτιέμαι και εγώ υπάρχουν τόσο ενεργοί σύλλογοι και σε άλλες ασθένειες. Απ’ ότι ξέρω υπάρχουν για διάφορους τύπους καρκίνου, αλλά και οι χρόνιοι ασθενείς άλλων ασθενειών, έχουν την ίδια ανάγκη για «...

Πολύ σωστά. Οι σύλλογοι μπορούν να κάνουν τα πάντα και με τις δράσεις τους, αφενός να ενημερωνουν τους ασθενείς με την αντίστοιχη πάθηση και αφετέρου να ευαισθητοποιούν όλους τους υπόλοιπους.

Καλή χρονιά και από μένα!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα10 τρόποι να καταπολεμήσουμε το ξηρό δέρμα

Αν σας βασανίζει η ξηροδερμία οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε συνεχώς ενυδατωμένοι…... Περισσότερα »

Vegan διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι;Vegan διατροφή: Ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι;

Μια vegan διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγνήσιο, φολικό οξύ, αλλά και χαμηλότερη σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.... Περισσότερα »

Τέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτςΤέλειες συνταγές για υγιεινά σάντουιτς

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς πρέπει να είναι το κλασικό ζαμπόν-τυρί; Εμείς έχουμε καλύτερες προτάσεις, για γεύση και υγεία.... Περισσότερα »

Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;Νόσος του Crohn: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές;

Ποιες είναι οι πιο συχνές συνέπειες που θα εμφανιστούν αν αφήσουμε τη συγκεκριμένη νόσο ανεξέλεγκτη;... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης