Δράση του κλάδου οδηγών για τα άτομα με αναπηρίες

Ο Κλάδος Οδηγών διοργάνωσε Πανελλήνια Δράση με τίτλο ”ΜΠΛΕκόμαστε”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Στην Αθήνα, για τρεις ημέρες, συναντήθηκαν...

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, 10:52
Διαχειριστής

Ο Κλάδος Οδηγών διοργάνωσε Πανελλήνια Δράση με τίτλο ”ΜΠΛΕκόμαστε”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Στην Αθήνα, για τρεις ημέρες, συναντήθηκαν περισσότερα από 300 παιδιά ηλικίας 11-14 ετών, αλλά και ενήλικα Στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Οι νέοι αυτοί χωρίστηκαν σε γκρουπ των 50 ατόμων. Το κάθε γκρουπ κινήθηκε ξεχωριστά στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας διαφορετικές δραστηριότητες.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) ήταν παρών, συμβάλλοντας ενεργά. Ο Παναγιώτης, συνεργάτης του Σ.Κ.Ε.Π. με κινητική αναπηρία (είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στα ”Βήματα Ασθενών” την εξαιρετική ομιλία - μαρτυρία του), μέσα από έναν βιωματικό διάλογο ενημέρωσε τους νέους Οδηγούς για την πραγματικότητα της αναπηρίας.

Την επόμενη ώρα, η μισή ομάδα ανέλαβε να εκτιμήσει την προσβασιμότητα των μαγαζιών της γύρω περιοχής. Οι υπόλοιποι Οδηγοί ανέλαβαν να εκτιμήσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα προσβασιμότητας της συγκεκριμένης περιοχής (σπασμένα πεζοδρόμια, ανύπαρκτες/κακές ράμπες, κλπ), ώστε να συντάξουν επιστολή προς τον Δήμο Αθηναίων εφιστώντας την προσοχή του Δημάρχου.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ