Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Διατροφικά Σεμινάρια Εκπαίδευσης Γονέων κ’ Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 3913 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

πεανδ
Μέλος

Εγγραφή: 11/3/2015
Δημοσιεύσεις: 5

Δημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2015

Αφορά: Διαβήτης τύπου Ι

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε σωστά και υγιεινά και πόσα είναι τα οφέλη της σωστής διατροφής στην υγεία μας. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι τι ακριβώς είναι η σωστή διατροφή και πως θα την προσαρμόσουμε στην καθημερινότητα μας.

Το Δ.Σ. της «Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη», ακούγοντας την ανάγκη των ατόμων με τύπου 1 Διαβήτη-ινσουλινοεξαρτώμενο, για ενημέρωση σχετικά με τη διατροφή και πιο συγκεκριμένα για τις διατροφικές ανάγκες που έχει ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη, διοργάνωσε Διατροφικά Σεμινάρια Εκπαίδευσης Γονέων κ’ Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1!


Ο κύκλος των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει θεωρεία και πρακτική εξάσκηση:

· Οφέλη ισορροπημένης διατροφής και τρόποι επίτευξης της (παρουσιάσεις, παραδείγματα, συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων).
· Οφέλη σωματικής δραστηριότητας και τρόποι αύξησής της (παρουσιάσεις, παραδείγματα, συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων).
· Εκμάθηση περιεκτικότητας ποσότητας υδατανθράκων των τροφίμων (παρουσιάσεις, μαγειρική, ζύγισμα, ετικέτες τροφίμων, συνταγές)
· Φυσιολογικό σωματικό βάρος, επίτευξη και διατήρησή του.
· Εφαρμογές κινητών, τεχνολογία


Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν είναι :

1. Ομάδα Γονέων (και αν επιθυμούν, και τα παιδιά τους) που έχουν παιδί με ΣΔ 1 ηλικίας από 1 έως και 9 ετών.

2. Ομάδα Παιδιών με ΣΔ 1 ηλικίας 10 έως 16 ετών. Η ομάδα αυτή θα χωριστεί σε δύο υποομάδες σύγκρισης, στην μία θα συμμετέχουν μόνο τα παιδιά με ΣΔ 1 και στην άλλη παιδιά με ΣΔ 1 μαζί με τους γονείς τους.

3. Ομάδα Νέων ατόμων με ΣΔ 1 ηλικίας άνω των 16 ετώνΙατρικά standard που θα πρέπει να πληρούν τα άτομα για να συμμετέχουν στα σεμινάρια:

· Ύπαρξη Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

· Διάγνωση τουλάχιστον 1 χρόνο πριν την έναρξη των σεμιναρίων

· Θεραπεία με εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλινοθεραπείας ή με αντλία ινσουλίνης

· Απουσία κοιλιοκάκης και υποθυρεοειδισμού

· Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη πάνω από 7επί τοις εκατό


Στόχος του προγράμματος: Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους με νεανικό διαβήτη καθώς και τις οικογένειές τους (μέλη και μη του συλλόγου της «ΠΕΑΝΔ») που έχουν πραγματικά την ανάγκη να βοηθηθούν και να εκπαιδευτούν. Μαθαίνοντας τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής στοχεύουμε στην καλύτερη ρύθμιση και εκπαίδευση του ατόμου με διαβήτη.

Γενικές πληροφορίες: Το πρόγραμμα τίθεται υπό την αιγίδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και υλοποιείται από το σύλλογο της «ΠΕΑΝΔ» υπό την επιστημονική επίβλεψη της κ. Μελίνας Καριπίδου (Κλινική διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δ/ντρια Τμήματος διατροφής και διαβήτη, Νοσοκομείο «Μητέρα»). Επίσης υποστηρίζεται από συνεργαζόμενους διαβητολόγους και διαιτολόγους-Συνεργάτες του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής, τηλεφωνήστε στο σύλλογο της ”ΠΕΑΝΔ” έως 09/11/15 (210-7796660 ΔευτσυνΤετ 5-9μμ) ή επισκεφθείτε τη σελίδα www.peand.gr (Ενότητα ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

  • Απάντηση

Απαντήσεις

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 283

#1 Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2015

Καλή σας μέρα! Απ’ ότι ξέρω γονείς στην Ελλάδα, κοκαλώνουν, πελαγώνουν και δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν, όταν τους ανακοινώνουν ότι το παιδί τους έχει διαβήτη. Επίσης ξέρω ότι μπορεί να είναι μια χρόνια νόσος, αλλά με σωστή ενημέρωση για τις κατάλληλες θεραπείες και την σωστή διατροφή η διαχείριση της γίνετε ποιο εύκολα. Μειώνονται οι επιπλοκές που έχει η νόσος και η ποιότητα ζωής αναβαθμίζετε.

Ότι το έργο σας είναι πολύ σημαντικό για την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουν οι γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά με νεανικό διαβήτη να τρέφονται έξυπνα. Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς και κάνετε την ζωή των ιατρών, ποιο εύκολη.
Καλή επιτυχία.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 917

#2 Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2015

Πολύ σημαντικός αυτός ο κύκλος των σεμιναρίων που αν μη τι άλλο δίνουν την ευκαιρία στους γονείς να μάθουν και να ενημερωθούν. Οι σύλλογοι ασθενών δείχνουν πως μπορούν με τον τρόπο αυτό να ξεφύγουν αποτελεσματικά από την εσωστρέφεια.

  • Απάντηση

πεανδ
Μέλος

Εγγραφή: 11/3/2015
Δημοσιεύσεις: 5

#3 Δημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2015

Σαν σύλλογος προσπαθούμε να κάνουμε οτι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να βοηθήσουμε τόσο το ίδιο το παιδί όσο και την οικογένεια. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε δράσεις που προσθέτουν χρήσιμη γνώση για τη σωστή διαχείριση του διαβήτη καθώς και να σπάμε τους μύθους που προϋπάρχουν απο το παρελθόν. Με αυτά τα όπλα και σύμμαχους τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθηθούν, πάμε τα διαβήτη πολλά βήματα παρακάτω.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά: Ποια είναι τα σημάδια;Τροφικές αλλεργίες στα παιδιά: Ποια είναι τα σημάδια;

Ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι το παιδί σας πάσχει από κάποια αλλεργία σε φαγητό;... Περισσότερα »

Πόσο κοστίζει το “φακελάκι” στα νοσοκομείαΠόσο κοστίζει το “φακελάκι” στα νοσοκομεία

Από μικροποσά έως χιλιάδες ευρώ ζητούν από ασθενείς γιατροί δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Όλο και περισσότεροι, πάντως, δεν απαιτούν πλέον άτυπη αμοιβή...... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης