Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Δωρεάν Εργαστήρια Συμβουλευτικής για Νέους και Γονείς παιδιών με Νεανικό Διαβήτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5008 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

πεανδ
Μέλος

Εγγραφή: 11/3/2015
Δημοσιεύσεις: 5

Δημοσίευση: 1 Νοεμβρίου 2015

Αφορά: Διαβήτης τύπου Ι

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη-”ΠΕΑΝΔ” σε συνεργασία με την κ. Δήμητρα Ανδρουλάκη (Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Οικογένειας και Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων), προσφέρει δωρεάν στα μέλη του ένα κύκλο που αφορά Εργαστήρια Συμβουλευτικής.


Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν τις κάτωθι μέρες και περιλαμβάνουν:


- 1ο εργαστήριο. Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, 16:00-18:00 με θέμα:

Το χτίσιμο της επικοινωνίας.

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επικοινωνίας. Συζητιούνται οι πιο συνηθισμένες δυσκολίες που ”μπλοκάρουν” την επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά και τρόποι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές και να νιώσουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις σχέσεις που είναι σημαντικές για μας.
- 2ο εργαστήριο. Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:

Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία: μια μετάβαση με πολλές απαιτήσεις για όλη την οικογένεια.

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζεται η εφηβεία, τα στάδια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Συζητιούνται οι σημαντικότερες αλλαγές και μεταβάσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταπεξέλθει το παιδί που γίνεται έφηβος (σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, κλπ.), καθώς και οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου κατά την εφηβεία. Τέλος, συζητιούνται οι απαιτήσεις του ρόλου των γονέων κατά τη μετάβαση των παιδιών τους από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.
- 3ο εργαστήριο. Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:

Γονείς, παιδιά και διαδίκτυο.

Στο εργαστήριο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του διαδικτύου και οι κίνδυνοι από τη χρήση του. Γίνεται αναφορά στα σημάδια που πρέπει να μας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη χρήση του διαδικτύου (και της οθόνης γενικότερα) από τα παιδιά μας. Συζητιούνται τρόποι για να οριοθετήσουμε τα παιδιά μας σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τη σχέση μας μαζί του.- 4ο εργαστήριο. Σάββατο 28 Μαίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:

Χρήση ουσιών και αλκοόλ στην εφηβεία. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς?

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται τα στάδια της χρήσης, κατάχρησης και εξάρτησης από τις ουσίες. Παρουσιάζονται, επίσης, τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων ουσιών και συζητιέται ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη της χρήσης ουσιών, ιδιαίτερα κατά την απαιτητική περίοδο της εφηβείας.Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, δηλ. μπορεί ο καθένας να επιλέξει να συμμετέχει σε όσα επιθυμεί. Επίσης απευθύνονται στα μέλη του Συλλόγου, ανεξάρτητα από το αν είναι γονείς ή όχι. Βέβαια, τα περισσότερα θέματα αφορούν σε γονείς περισσότερο, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε καλέστε στο τηλ. του συλλόγου (210-7796660 Δετ-Τετ. 5-9μμ κ’ Τρ-Πέμ-Παρ. 10-2μμ) ή αποστείλετε e-mail (info@peand.gr) με τα στοιχεία του συμμετέχοντα και το/τα εργαστήρια που σας ενδιαφέρουν.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1054

#1 Δημοσίευση: 2 Νοεμβρίου 2015

Πολύ σημαντικά τα εργαστήρια. Βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην επικοινωνία μεταξύ των ασθενών αλλά και στην αναταλλαγή εμπειριών. Πέραν του ότι συντονίζουν το έργο των ειδικών και των εθελοντών.

Μπράβο σας!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης