Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Δωρεάν Εργαστήρια Συμβουλευτικής για Νέους και Γονείς παιδιών με Νεανικό Διαβήτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8699 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

πεανδ
Μέλος

Εγγραφή: 11/3/2015
Δημοσιεύσεις: 5

Δημοσίευση: 1 Νοεμβρίου 2015

Αφορά: Διαβήτης τύπου Ι

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη-”ΠΕΑΝΔ” σε συνεργασία με την κ. Δήμητρα Ανδρουλάκη (Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Οικογένειας και Σύμβουλος Τοξικοεξαρτήσεων), προσφέρει δωρεάν στα μέλη του ένα κύκλο που αφορά Εργαστήρια Συμβουλευτικής.


Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν τις κάτωθι μέρες και περιλαμβάνουν:


- 1ο εργαστήριο. Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, 16:00-18:00 με θέμα:

Το χτίσιμο της επικοινωνίας.

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επικοινωνίας. Συζητιούνται οι πιο συνηθισμένες δυσκολίες που ”μπλοκάρουν” την επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά και τρόποι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές και να νιώσουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τις σχέσεις που είναι σημαντικές για μας.
- 2ο εργαστήριο. Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:

Από την παιδική ηλικία στην εφηβεία: μια μετάβαση με πολλές απαιτήσεις για όλη την οικογένεια.

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζεται η εφηβεία, τα στάδια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Συζητιούνται οι σημαντικότερες αλλαγές και μεταβάσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταπεξέλθει το παιδί που γίνεται έφηβος (σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, κλπ.), καθώς και οι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου κατά την εφηβεία. Τέλος, συζητιούνται οι απαιτήσεις του ρόλου των γονέων κατά τη μετάβαση των παιδιών τους από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.
- 3ο εργαστήριο. Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:

Γονείς, παιδιά και διαδίκτυο.

Στο εργαστήριο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά του διαδικτύου και οι κίνδυνοι από τη χρήση του. Γίνεται αναφορά στα σημάδια που πρέπει να μας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη χρήση του διαδικτύου (και της οθόνης γενικότερα) από τα παιδιά μας. Συζητιούνται τρόποι για να οριοθετήσουμε τα παιδιά μας σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου, χωρίς να βάλουμε σε κίνδυνο τη σχέση μας μαζί του.- 4ο εργαστήριο. Σάββατο 28 Μαίου 2016, 16:00-18:00 με θέμα:

Χρήση ουσιών και αλκοόλ στην εφηβεία. Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς?

Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάζονται τα στάδια της χρήσης, κατάχρησης και εξάρτησης από τις ουσίες. Παρουσιάζονται, επίσης, τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων ουσιών και συζητιέται ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη της χρήσης ουσιών, ιδιαίτερα κατά την απαιτητική περίοδο της εφηβείας.Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, δηλ. μπορεί ο καθένας να επιλέξει να συμμετέχει σε όσα επιθυμεί. Επίσης απευθύνονται στα μέλη του Συλλόγου, ανεξάρτητα από το αν είναι γονείς ή όχι. Βέβαια, τα περισσότερα θέματα αφορούν σε γονείς περισσότερο, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό.
Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε καλέστε στο τηλ. του συλλόγου (210-7796660 Δετ-Τετ. 5-9μμ κ’ Τρ-Πέμ-Παρ. 10-2μμ) ή αποστείλετε e-mail (info@peand.gr) με τα στοιχεία του συμμετέχοντα και το/τα εργαστήρια που σας ενδιαφέρουν.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 2 Νοεμβρίου 2015

Πολύ σημαντικά τα εργαστήρια. Βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην επικοινωνία μεταξύ των ασθενών αλλά και στην αναταλλαγή εμπειριών. Πέραν του ότι συντονίζουν το έργο των ειδικών και των εθελοντών.

Μπράβο σας!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης