Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΕναλλακτικές θεραπείες

Για τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας και τις έριδες μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών ιατρών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5577 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#41 Δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2014

Αγαπητή Χαρά

Με μπερδεύει ο τρόπος που γράφεις. Αν και μιλάς γενικά, φαίνεται σαν να έχεις στο μυαλό σου συγκεκριμένο περιστατικό ή βίωμα. Για παράδειγμα όταν λες ”οι λύσεις που προσφέρει η κλασική ιατρική είναι περιορισμένες και με πολλές παρενέργειες” πιστεύω πως έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου γιατί υπάρχουν χιλιάδες τομείς στους οποίους η κλασική ιατρική έχει ξεκάθαρες λύσεις (αντιβιώσεις, εμβόλια, χειρουργικές επεμβάσεις κτλ) οι οποίες έχουν σώσει εκατομμύρια εκατομμυρίων ζωών με ελάχιστες έως ανύπαρκτες παρενέργειες. ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν τομείς όπου δεν τα έχει καταφέρει ακόμη τόσο καλά όσο θα επιθυμούσαμε. Αν είχε γίνει αυτό όλοι θα ζούσαμε χωρίς να αρρωσταίνουμε για πάντα. Μέχρι τότε πάντα θα υπάρχουν τομείς που η ιατρική επιστήμη δεν θα τα έχει καταφέρει. Πάντως, νομίζω πως αναφέρεσαι κάτι συγκεκριμένο στο οποίο αν δεν το αναφέρεις ξεκάθαρα δεν μπορώ να σου απαντήσω. Όχι πως αν το αναφέρεις πάλι είναι σίγουρο πως θα στο απαντήσω, δεν τα ξέρω όλα, αλλά μιλώντας έτσι θολά, δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις ακριβώς.

Όσον αφορά πως το ζητούμενο είναι ο ασθενής να βρει λύση στο πρόβλημά του συμφωνώ. Έχω κάνει συζήτηση με μία γιαγιά 90 χρονών που με έχει διαβεβαιώσει με την κάθε ειλικρίνεια πως για το ότι κατάφερε να φτάσει σε αυτή την ηλικία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας φταίει η Παναγία που την προστατεύει γιατί της προσεύχεται κάθε μέρα. Και συμφώνησα με την γιαγιά. Της είπα ”καλά λες γιαγιά, δίκιο έχεις, συνέχισε ότι κάνεις γιατί έχει επιτυχία.” Τι να πως στην γιαγιά? Να της αρχίσω επιστημονική διάλεξη σχετικά με την ύπαρξη και το πως θα μου αποδείξει με επιστημονικά επιχειρήματα πως την βοήθησε η Παναγία? Όχι βέβαια. Κακό θα έκανα στην γιαγιά. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για το ότι πρέπει να συνεργαστούν οι επιστήμονες και οι ιατροί με την Παναγία για να βρούνε μία θεραπεία στην τάδε ασθένεια. Νομίζω πως κατανοείτε όλοι τι εννοώ...

 • Απάντηση

lazar
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 35

#42 Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2014

Πριν κάνω το σχόλιο στο οποίο απάντησες, σκέφτηκα να σου σχολιάσω πιο... ήπια, μήπως και τρομάξεις, αλλά μετά είπα ”ξύπνιος φαίνεται, και οι ξύπνιοι σε σοβαρές κουβέντες δεν λακίζουν”. Είχα δίκιο :-)
Επί της ουσίας τώρα, αφού λύσαμε το θεωρητικό, το αν μια επαλήθευση είναι ή όχι ”αρκετή” επαφίεται στον πελάτη να το κρίνει. Και όλο και περισσότεροι πελάτες των εναλλακτικών θεραπειών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις συνεδρίες τους. Αν ο ορισμός της επιστήμης δεν μας δίνει το δικαίωμα να τις περιφρονήσουμε και δεν μας το δίνει και η πλειοψηφία των εντρυφούντων, αρκεί η κοινή (μας) λογική για να το κάνουμε?

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#43 Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2014
Τροποποίηση: 17 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #42:
Πριν κάνω το σχόλιο στο οποίο απάντησες, σκέφτηκα να σου σχολιάσω πιο... ήπια, μήπως και τρομάξεις, αλλά μετά είπα ”ξύπνιος φαίνεται, και οι ξύπνιοι σε σοβαρές κουβέντες δεν λακίζουν”. Είχα δίκιο :-)Επί της ουσίας τώρα, αφού λύσαμε το θεωρητικό, το αν μια επαλήθευση είναι ή όχι ”...

Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση.

Κατ’ αρχάς το αν μια επαλήθευση είναι η όχι ”αρκετή” προκειμένου κάτι να χαρακτηριστεί επιστήμη ή όχι δεν επαφίεται σε κανέναν πελάτη. Επαφίεται στην επιστημονική κοινότητα. Τώρα αν εννοείς προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του εκάστοτε θεραπευτή έχεις δίκιο. Πάλι όμως πρέπει να έχουμε κάποιες αναγκαίες συνθήκες. 1ον) η οποιαδήποτε θεραπεία ή ανακούφιση που προσφέρεται δεν πρέπει να είναι βλαπτική. Δεν πρέπει να κάνει κακό. 2ον) Δεν πρέπει να παρεμποδίζει τον ασθενή από την πρόσβαση στην κλασική ιατρική επιστήμη η οποία μπορεί να τον βοηθήσει αποδεδειγμένα. Δηλαδή. συνοψίζοντας τις δύο πρώτες συνθήκες: Δεν πρέπει να του κάνει κακό ούτε άμεσα αλλά ούτε και έμμεσα. Ούτε κάνοντας του κακό αλλά ούτε εμποδίζοντας κάποιον να του κάνει καλό. Η τρίτη συνθήκη η οποία είναι και η πλέον δύσκολη και περίπλοκη είναι πως ”δεν πρέπει να δημιουργεί υπερβολικές και ψεύτικες ελπίδες με σαφή στόχο την εξαπάτηση και τον πλουτισμό”.

Για παράδειγμα: Βγαίνω εγώ αύριο και λέω: αν έρθετε στο ιατρείο μου και σας χαϊδέψω το μάγουλο θα σας κάνω καλά ότι αρρώστια και αν έχετε. Και θα σας πάρω μόνο ένα ευρώ για κάθε χάιδεμα Με το να χαϊδέψω το μάγουλο των ανθρώπων δεν θα τους κάνω κανένα κακό. Δεν θα τους αποτρέψω από το να δούνε οποιονδήποτε άλλο γιατρό θέλουνε. Αν όμως εμένα έρθουν και με δούνε δέκα εκατομμύρια χαροκαμένοι άνθρωποι για να τους χαϊδέψω το μάγουλο λέγοντας ”σιγά ένα ευρώ θα δώσω μόνο αξίζει και μόνο στην πιθανότητα 1 στο δισεκατομμύριο προκειμένου να γίνω καλά” εγώ αμέσως θα έχω γίνει εκατομμυριούχος μόνο και μόνο χαϊδεύοντας μάγουλα. Ένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Κλείνοντας λοιπόν, επιστήμη μπορεί να θεωρηθεί μόνο αν αποδείξει τον εαυτό της με επιστημονικά επιχειρήματα και τέλος. Το αν μπορεί να θεωρηθεί όμως ”επιτρεπτή” μέθοδος ανακούφισης πρέπει να ικανοποιεί τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις που έθεσα. Αν τις ικανοποιεί ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρέχει και ο καθένας μπορεί να δέχεται όποιες υπηρεσίες θέλει για όποιον λόγο θέλει...


- Προσθήκη

Ένα παράδειγμα για να κατανοήσετε τι διαφορά έχει η επιστημονική απόδειξη από το ”μα νιώθω πως μου κάνει καλό.”: Οι μπασκετμπολίστε μαθαίνουν να ρίχνουν ελεύθερες βολές. Στον τρόπο που ρίχνουν την μπάλα υπάρχουν κάποιες ”επιστημονικές αλήθειες”. Αυτές είναι πως η μπάλα πρέπει να κατευθύνετε προς το καλάθι από αρκετά ψηλά (πάνω από το κεφάλι όσο είναι δυνατόν), πρέπει το τελευταίο χέρι που της δίνει την ώθηση να ”σπάει” ο καρπός του προκειμένου η μπάλα να αποκτήσει την επιθυμητή καμπύλη και ο αθλητής να εκπνεύσει πριν σουτάρει προκειμένου το στήθος του να είναι σταθερό έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η βολή του. Αυτές τις επιστημονικές αλήθειες τις μαθαίνει ο προπονητής στον αθλητή του και ο αθλητής ”πρέπει” να τις κάνει. Από εκεί και πέρα, πολλοί αθλητές, προκειμένου να βοηθηθούν ψυχολογικά, κάνουν διάφορες μικρές τελετουργίες πριν ρίξουν βολές. Κάποιος χτυπάει την μπάλα με το ένα χέρι 3 φορές, άλλος 5 φορές, άλλος την χτυπάει με τα δύο χέρια. Άλλος την χτυπάει 2 φορές, την γυρνάει μία στα χέρια του και την χτυπάει άλλες 3, άλλος δεν την χτυπάει καθόλου απλά την στριφογυρνάει στα χέρια 3 φορές και ο κατάλογος και οι συνδυασμοί άπειροι. Η κάθε μία τελετουργία βοηθάει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον αθλητή να ρίξει την βολή. Αν κάποια δεδομένη στιγμή του απαγορεύσεις να κάνει την τελετουργία του υπάρχει τεράστια πιθανότητα να αστοχήσει. Η εξειδικευμένη όμως τελετουργία που νιώθει ο αθλητής πως τον βοηθάει δεν είναι επιστήμη. Είναι ένα placebo ψυχολογικό. Αν ο κάθε αθλητής προσπαθήσει να το γενικεύσει λέγοντας: ”μα εμένα με βοηθάει να την χτυπάω 3 φορές, άρα όλοι πρέπει να την χτυπάνε 3 φορές γιατί αυτό ισχύει πως τους βοηθάει όλους” δεν κάνει επιστήμη, κάνει τσαρλατανισμό.

Αυτή είναι η διαφορά της επιστημονικής αλήθειας με το ”μα νιώθω πως μου κάνει καλό.”

 • Απάντηση

lazar
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 35

#44 Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #43:
Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Κατ’ αρχάς το αν μια επαλήθευση είναι η όχι ”αρκετή” προκειμένου κάτι να χαρακτηριστεί επιστήμη ή όχι δεν επαφίεται σε κανέναν πελάτη. Επαφίεται στην επιστημονική κοινότητα. Τώρα αν εννοείς προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του εκάστοτε θερ...

αν και ο ορισμός σας του ”δέοντος” αλλά και η ανάμιξη του κρατισμού (”ένα σοβαρό κράτος...”) παραπέμπουν περισσότερο σε κοινωνιολογική προσέγγιση- και πως θα μπορούσε άραγε να γίνει διαφορετικά αφού ο καθ΄’ ύλην αρμόδιος για έναν ασφαλή ορισμό θα ήταν μια ”επιστήμη των επιστημών”?- δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σας.
Μπορώ ωστόσο να ευχηθώ να δω και άλλες ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις σας και σε άλλα θέματα.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#45 Δημοσίευση: 3 Αυγούστου 2014

Είχα καιρό να παρακολουθήσω αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση και πολύ χαίρομαι που είναι ακόμα ζωντανή. Με μεγάλη μου όμως λύπη παρακολουθώ κάποιες προσπάθειες να ακυρωθούν και να απαξιωθούν οι Εναλλακτικές/Συμπληρωματικές θεραπείες με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν επιστημονικά την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους.

Θέτω λοιπόν κάποια ερωτήματα:

α) Ποιοι κάνουν τις έρευνες και από ποιους χρηματοδοτούνται?

β) Όλες αυτές οι έρευνες γίνονται από ανθρώπους που χρησιμοποιούν μόνο τις 5 αισθήσεις τους και τις πληροφορίες που ήδη είναι καταγεγραμμένες στον εγκέφαλό τους και από ανθρώπους που υποστηρίζουν πως το 95επί τοις εκατό του DNA μας είναι «Junk DNA» δηλ. DNA για τα σκουπίδια, απλώς επειδή δεν υπάρχει η τεχνολογία να αποδείξει τι κάνει το υπόλοιπο. Πώς μπορούμε λοιπόν αποδεχτούμε αυτές τις έρευνες ως αντικειμενικά σωστές? Αν το κάνουμε αυτό είναι σαν να αποδεχόμαστε μόνο το ορατό και αισθητό τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

γ) Συμπεριλαμβάνει η Σύγχρονη Ιατρική στις έρευνές τις το Νοητικό και το Συναισθηματικό επίπεδο του ανθρώπου ή μόνο το Υλικό? Η επιστημονική έρευνα βασίζεται μόνο στο υλικό σώμα - γιατί αυτό είναι μετρήσιμο - άρα η όλη έρευνα είναι μόνο κατά το 1/3 σωστή. Και αν λάβουμε υπόψη μας πως οι έρευνες γίνονται ως επί το πλείστον σε απομονωμένους ιστούς και όχι σε έναν πλήρη ζώντα οργανισμό, τότε δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστη και αντικειμενική μπορώ να την θεωρήσω…

δ) Γιατί αποδέχεται την εφαρμογή της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας για διάγνωση, π.χ. ηλεκτροκαρδιογράφημα, εγκεφαλογράφημα, αξονική και μαγνητική τομογραφία και όχι την εφαρμογή της ενέργειας για θεραπεία?

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα δίνουν αξιόλογοι και διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των «Εναλλακτικών/Συμπληρωματικών» θεραπειών. Αυτοί είναι οι: Dr. James L. Oschmann (Energy Medicine, Energy in Therapeutics and Human Performance), Robert O. Becker, M.D and Gary Selden (The Body Electric), Dr. Bruce Lipton (The Biology of Belief), Dr. Candace Pert (The Biology of Emotion), Dr. Dietrich Klinghardt (The 5 levels of Healing), Dr. Amit Goswami, Dr. Michio Kaku, κ.α.
Η Σύγχρονη Ιατρική σήμερα λειτουργεί σύμφωνα με τους Νόμους του Νεύτωνα. Η επιστήμη έχει προχωρήσει στην Κβαντική Θεωρία και στην Θεωρία των Χορδων. Έχουμε περάσει από το επίπεδο του κυττάρου και του ατόμου στο επίπεδο των υποατομικών σωματιδίων και η «Κλασική Ιατρική» παριστάνει την στρουθοκάμηλο.

Είναι σημαντικό να αναφέρω τον Dr. Rife και τον Dinshah P. Ghadiali οι οποίοι θεράπευαν «ανίατες» ασθένειες στις αρχές του 20ου αιώνα, ό ένας χρησιμοποιώντας συχνότητες και ο άλλος μία λάμπα με γυαλιά σε διάφορα χρώματα. Και οι δύο μαζί με τον Nicholas Tesla καταδιώχτηκαν ως εγκληματίες και απαξιώθηκαν ως τσαρλατάνοι. Οι έρευνές τους κατασχέθηκαν και ελάχιστοι τους γνωρίζουν σήμερα. Η τεχνολογία τους όμως υπάρχει και σήμερα και χρησιμοποιείται κυρίως από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ρωσία. Στην Αμερική είναι απαγορευμένη.

Οι εναλλακτικές θεραπείες δεν χρηματοδοτούνται γιατί το προϊόν τους δεν φέρνει κέρδος άρα είναι δύσκολο να αποδειχτούν «επιστημονικά». Θέτω όμως και ένα άλλο ερώτημα: ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ένα μοναδικό ον με συγκεκριμένη δόνηση, πνευματική, συναισθηματική και υλική. Πώς μπορούμε λοιπόν να τον υποβιβάσουμε σε έναν πεπερασμένο αριθμό/στοιχείο μιας στατιστικής έρευνας?

Πριν λοιπόν μπούμε στον κόπο να υπερασπιστούμε με όλο μας το είναι την σπουδαιότητα των επιστημονικά αποδεδειγμένων θεραπευτικών προσεγγίσεων καλό θα είναι να ενημερωθούμε πρώτα για τις εξελίξεις της Φυσικής στην οποία υπόκειται και το ανθρώπινο σώμα. Και εν τέλει με ποια λογική η καθιερωμένη Ιατρική άποψη πετάει αλαζονικά στα σκουπίδια επιτυχημένες θεραπευτικές πρακτικές χιλιάδων ετών.

Όνειρο και ευχή μου είναι να πάψουμε και οι 2 κοινότητες, Εναλλακτικών και Σύγχρονων Ιατρών να ανταγωνιζόμαστε και να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για το ανώτερο καλό του Ανθρώπου.

Δείτε αν θέλετε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Dr. James L. Oschmann πάνω στην συμβολή της
Ενεργειακής Θεραπευτικής στην Υγεία:
https://www.youtube.com/watch?v=4E7R8IJFHPg

Σας εύχομαι να έχετε μία πολύ όμορφη μέρα!

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#46 Δημοσίευση: 4 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #45:
Είχα καιρό να παρακολουθήσω αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση και πολύ χαίρομαι που είναι ακόμα ζωντανή. Με μεγάλη μου όμως λύπη παρακολουθώ κάποιες προσπάθειες να ακυρωθούν και να απαξιωθούν οι Εναλλακτικές/Συμπληρωματικές θεραπείες με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν έρευνες που να α...

Χαιρόμαστε πολύ αγαπητέ/ή preeti που δίνετε με τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις σας συνέχεια στην όμορφη αυτή και πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις έριδες μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών γιατρών. Υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν την άποψή σας και θα ήταν ευχής έργο αν συνεχιζόταν με παρόμοια τεκμηριωμένα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές αυτή η συζήτηση στο Βήμα του Ασθενή.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#47 Δημοσίευση: 4 Αυγούστου 2014
Τροποποίηση: 4 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #45:
Είχα καιρό να παρακολουθήσω αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση και πολύ χαίρομαι που είναι ακόμα ζωντανή. Με μεγάλη μου όμως λύπη παρακολουθώ κάποιες προσπάθειες να ακυρωθούν και να απαξιωθούν οι Εναλλακτικές/Συμπληρωματικές θεραπείες με το πρόσχημα πως δεν υπάρχουν έρευνες που να α...

Καλημέρα στην παρέα! Αγαπητέ preeti, δεν έχω εμβαθύνει στο επιστημονικό κομμάτι της ενέργειας αλλά η ομιλία του Prof. James L. Oschman, τα λέει όλα. Από την προσωπική μου εμπειρία λόγο χρόνιας ‘ανίατης’ ασθένειας τα τελευταία 16 χρόνια παρατηρώ ότι τα συμπτώματα μου επιδεινώνονται όταν δεν υπάρχει ισορροπία στην ζωή μου.

Έχω δει με τα μάτια μου ανθρώπους που δεν πίστευαν στην ενέργεια να διαφεύγουν τον κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους μόνο και μόνο γιατί κάποιοι θεραπευτές κατεύθυναν την θεραπευτική τους δύναμη στην ίαση τους.

Ναι, η πρόθεση μας να θεραπευτούμε κάνει την ίαση μας δυνατή. Φυσικά δεν αποδεικνύετε, αλλά ποιος χρειάζεται αποδείξεις όταν μπορεί να τα καταφέρει με πιο ανώδυνους τρόπους, χωρίς παρεμβατικές μεθόδους που βιάζουν το φυσικό σώμα και διαλύουν την ψυχή.

Ο ζητούμενο είναι η θεραπεία του ανθρώπου. Πού μεγάλο βαθμό εξαρτάτε από τον ίδιο, πόσο είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβασή του για να θεραπεύσει το φυσικό του σώμα. Όταν ζήσεις αυτήν την υπέρβαρη είσαι ‘ανίκητος’ ο φόβος και ο πόνος δεν σε αγγίζουν πλέον. Είσαι ελεύθερος.
Αυτό φοβούνται οι άρχοντες. Να έχουν ελεύθερους πολίτες που είναι πάνω και πέρα από τα στενά κοινωνικά πλαίσια.

May the force be with you! Είναι το κοινό μυστικό των ελεύθερων ανθρώπων.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#51 Δημοσίευση: 6 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #50:
Η ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕς ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑ ΜΑΓΟΥΣ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΘΙ ΣΗΝΜΜΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥς ΝΑ ΦΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΠΥ ΕΑΥΤΟΛΥ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΚΠΕΔΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΤ...

Pantelisdaf, θα ήθελα πολύ να συζητήσω το θέμα, με ενδιαφέρει η άποψη σου, αλλά από αυτά που γράφεις δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις. Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα?

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#52 Δημοσίευση: 6 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #50:
Η ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕς ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑ ΜΑΓΟΥΣ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΘΙ ΣΗΝΜΜΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥς ΝΑ ΦΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΠΥ ΕΑΥΤΟΛΥ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΚΠΕΔΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΤ...

Kαι εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς pantelisdaf. Γίνε λίγο πιο σαφής.

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#54 Δημοσίευση: 6 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #51:
Pantelisdaf, θα ήθελα πολύ να συζητήσω το θέμα, με ενδιαφέρει η άποψη σου, αλλά από αυτά που γράφεις δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις. Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα? ...

Αγαπητέ κε Δαφνομίλη

Επί του θέματος της έριδας μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών γιατρών θα θέλαμε την άποψή σας για να προχωρήσει ο διάλογος. Θα μπορούσατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος?

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#55 Δημοσίευση: 6 Αυγούστου 2014
Τροποποίηση: 6 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #43:
Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Κατ’ αρχάς το αν μια επαλήθευση είναι η όχι ”αρκετή” προκειμένου κάτι να χαρακτηριστεί επιστήμη ή όχι δεν επαφίεται σε κανέναν πελάτη. Επαφίεται στην επιστημονική κοινότητα. Τώρα αν εννοείς προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του εκάστοτε θερ...

Αγαπητέ/ή turiasauria

ο preeti έχει μια διαφορετική αποψη για το θέμα μας. Διαβάστε την και θα ήταν ενδιαφέρον να καταθέσετε την άποψή σας. Ομολογώ πως είμαι κάπου στη μέση!

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#57 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

@preeti

Θα χαιρόμουν πολύ να σας απαντήσω στα ερωτήματά σας (όσο μπορώ να γνωρίζω βέβαια).

α) Τις έρευνες τις κάνουν επιστήμονες βασικά. Αλλά για να κάνεις μία έρευνα δεν υπάρχει κανένας κανόνας, απλά να λες την αλήθεια. Εσείς μπορείτε αύριο να κάνετε μία έρευνα, να την στείλετε σε μερικά επιστημονικά περιοδικά και αν είναι επιστημονικά σωστή και τεκμηριωμένη θα χαρούν να την δημοσιεύσουν μιας και αν ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ κάποια από τις εναλλακτικές θεραπείες μπορεί και να πάτε για Νόμπελ Ιατρικής, άρα όλοι θα το θεωρούσαν τιμή τους να δημοσιευτή η εργασία σας στο περιοδικό τους. Τώρα βέβαια θα μου πείτε: ”εγώ δεν έχω τις γνώσεις και τα κεφάλαια”. Το δέχομαι. Δεν τις έχουν όμως τόσες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τις εναλλακτικές θεραπείες και πασχίζουν να μας κάνουν να τις αποδεχτούμε σαν επιστημονικές? Γιατί δεν δίνουν τις αποδείξεις?

β) Η ερώτησή σας είναι παντελώς γενική και φαίνεται σαν να χτυπάει το θεμέλιο ολόκληρης της επιστημονικής γνώσης. Δλδ αμφιβάλεται για όλες τις έρευνες που γίνονται? Δλδ δεν έχετε καμία εμπιστοσύνη στους (κλασικούς) ιατρούς? Μήπως ούτε στους άλλους επιστήμονες? Εκτός αν θέλετε να πείτε πως αυτά που γνωρίζουμε οκ, υπάρχουν αλλά μήπως υπάρχουν κι άλλα που δεν τα γνωρίζουμε? Θα συμφωνήσω μαζί σας. Όχι απλά μπορεί να υπάρχουν, ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν. Και ΜΑΚΑΡΙ να ανακαλύπτονται κάθε μέρα και καινούργιες μέθοδοι θεραπείας. ΜΑΚΑΡΙ με όλη την δύναμη της ψυχής μου. Νομίζετε πως οι επιστήμονες δεν θέλουν να ανακαλύψουν καινούργιες μεθόδους θεραπείας? Φυσικά, όλοι γι’ αυτό παλεύουν? Πως όμως θα τις ανακαλύψουμε αυτές? Με το να λέει ο καθένας μία αναπόδεικτη υπόθεση που του ήρθε στο κεφάλι μία ωραία πρωία και εμείς να πρέπει να την δεχτούμε, να υποβαλλόμαστε σε θεραπείες και να τον πληρώνουμε μόνο και μόνο γιατί αυτός ισχυρίζεται κάτι και γιατί υπάρχουν και πράγματα τα οποία εμείς δεν τα γνωρίζουμε? Όχι κύριέ μου, μακάρι να έχετε δίκιο. Αποδείξτε μου όμως πως έχετε δίκιο και θα δεχτώ την οποιαδήποτε θεωρία και θεραπεία κτλ κτλ. Με επιστημονικές μεθόδους βρείτε αυτό το καινούργιο και θα το δεχτούμε και θα το πανηγυρίσουμε ΌΛΟΙ μαζί.

γ) ΦΥΣΙΚΑ και περιλαμβάνει η σύγχρονη ιατρική την νόηση και την ψυχολογία του ανθρώπου. Χιλιάδες έρευνες γίνονται για ψυχοσωματικά προβλήματα, για τον αντίκτυπο του στρεςς στον οργανισμό κτλ κτλ. Η ψυχολογία, η ψυχιατρική, η νευρολογία κτλ έχουν εμβαθύνει πολύ στο πως επιδρούν όλα αυτά στον άνθρωπο ως σύνολο. Η αλήθεια είναι πως ιδίως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αρκετά καλή διασύνδεση μεταξύ των ειδικοτήτων και θα μπορούσαν να συνεργαστούν πολύ καλήτερα. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να πούμε πως η σημερινή ιατρική επιστήμη δεν δίνει καμία σημασία στο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο του ανθρώπου.

δ) Η απάντηση παραμένει μονότανα ίδια (και συγνώμη γι’ αυτό) αλλά όταν τίθονται παρόμοιες ερωτήσεις πρέπει να ειπωθεί η σωστή απάντηση κι ας είναι η ίδια: Γιατί δεν έχει αποδειχτεί κάτι. Αν αποδειχτεί κάποια μέθοδος με ΧΑΡΑ τους όλοι οι ιατροί να την αποδεχτούν. Εσείς τι πιστεύετε δλδ? Πως οι ιατροί είναι μαλωμένοι με την με την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σαν θεραπεία και γι’ αυτό δεν θέλουν να την χρησιμοποιούν ενώ με τις άλλες τα πάνε καλά? Εννοείτε πως δεν έχει αποδειχτεί κάτι επιστημονικά και γι’ αυτό δεν το χρησιμοποιούν. Αν αποδειχτεί θα το χρησιμοποιήσουν...

Όσον αφορά για τους Dr. Rife και τον Dinshah P. Ghadiali: Με μία απλή έρευνα μπορείτε να βρείτε πως είναι απλές απάτες και αυτά τα μηχανήματα δεν έκαναν οτιδήποτε από αυτό το οποίο ισχυρίζονται. Η τεχνολογία χρησιμοποιείτε ναι, αλλά όχι για θεραπεία. Καλοί επιστήμονες που εφύυραν πράγματα χρήσιμα το οποία κάνουν πολλές δουλείες αλλά δεν θεραπεύουν αρρώστιες δυστηχώς. Μακάρι να θεράπευαν.

Τέλος ας αναλύσω λίγο το σύνηθες επιχείρημα: ”δεν υπάρχουν αποδείξεις γιατί δεν χρηματοδοτούν έρευνες οι εταιρίες γιατί δεν θα έχουν κέρδος.” Ας το αναλύσουμε λίγο:
Επιχείρημα Νο1: Οι εναλλακτικές θεραπείες σε κάθε περίπτωση προσφέρουν κάτι το οποίο είναι είτε μία εξειδικευμένη υπηρεσία (ρεφλεξολογία), είτε συγκεκριμένα προϊόντα ή φάρμακα (ομοιοπαθητική, μαγνήτες κτλ). Από την στιγμή λοιπόν, που οι εναλλακτικοί ΠΟΥΛΑΝΕ την ιατρική τους, γιατί να μην ενδιαφερθούν να την πουλήσουν οι μεγάλες εταιρίες και τα συμφέροντα? Γιατί να μην χρηματοδοτήσουν πχ έρευνες για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, να αποδειχτούν πανυγιρικά πως κάνουν το καλό που ισχυρίζονται πως κάνουν και μετά να πατεντάρουν τα σκευάσματα και να θερίσουν? Γιατί δεν το κάνουν? Η απάντηση είναι απλή: γιατί δεν μπορούν να το αποδείξουν γιατί δεν κάνουν τίποτα.

Επιχείρημα Νο2: Βλέπουμε γύρω μας κάποιες ασθένεις που δυστηχώς δεν έχουν καταπολεμηθεί και λέμε πως ”να δεν θέλουν να καταπολεμηθεί γιατί ξοδεύουν φάρμακα και τα τσεπώνουν”. Ξεχνάμε όμως πόσες ασθένειες έχουν καταπολεμηθεί. Πόσες ασθένειες που θέριζαν καταπολεμούν πλέον τα αντιβιωτικά? Πόσες ασθένειες που θέριζαν έχουν σχεδόν εξαφανιστεί με τα εμβόλια? Γιατί σε αυτές τις ασθένειες οι εταιρίες δεν σκέφτηκαν ”ας μην τις εξαφανίσουνμε για να τις αντιμετωπίζουμε συμπτωματικά και να βγάζουμε λεφτά”? Η απάντηση είναι πως την γνώση δεν μπορούν να την σταματήσουν τα συμφέροντα. Αν ο επιστήμονας βγει κάτι θα θέλει μία εταιρία να το εκμεταλλευτεί γιατί αν είναι καλό σίγουρα θα το εκμεταλλευτεί μία άλλη εταιρία. Εξάλλου οι άνθρωποι από κάτι θα πεθαίνουν πάντα. Όσοι οι άνθρωποι πεθαίνουν, από κάτι θα πεθαίνουν και άρα πάντα θα υπάρχει κάτι το οποίο να πρέπει να πολεμήσουμε και άρα κάτι θα υπάρχει στο οποίο οι εταιρίες θα επενδύουν για να βγάλουν κέρδος. Μόνο αν γίνουμε όλοι αθάνατοι και Χαιλάντερ οι εταιρείες μπορεί να φοβηθούν πως θα χάσουν τα κέρδη τους.

Χάρηκα για την παρέμβασή σας και σας αντεύχομαι μία καλή ημέρα.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#58 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014
Τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #57:
@preetiΘα χαιρόμουν πολύ να σας απαντήσω στα ερωτήματά σας (όσο μπορώ να γνωρίζω βέβαια). α) Τις έρευνες τις κάνουν επιστήμονες βασικά. Αλλά για να κάνεις μία έρευνα δεν υπάρχει κανένας κανόνας, απλά να λες την αλήθεια. Εσείς μπορείτε αύριο να κάνετε μία έρευνα, να την στείλετε σ...

Είναι προφανές πως οι απόψεις σας για τις εναλλακτικές/συμπληρωματικές θεραπείες είναι παγιωμένες και δεν έχετε αφήσει καθόλου χώρο για αυτές. Δεν βρίσκω λοιπόν τον λόγο να μπω στην διαδικασία να σας μεταπείσω.

Αυτό το forum είναι μία προσπάθεια να υπάρξει συζήτηση με καλή πρόθεση που σκοπό εχει το όφελος και την ενημέρωση του ανθρώπου και όχι να παρακολουθεί τις 2 πλευρές να προσπαθούν να αλληλο-ακυρωθούν. Έχουμε κουραστεί απ’ αυτήν την πόλωση σ’ αυτήν την χώρα που δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα και δεν έχει συνεισφέρει καθόλου στην πρόοδο και την εξέλιξη της συνειδητότητας.

Στο κείμενό μου ανέφερα κάποιους εξέχοντες επιστήμονες που έχουν τεκμηριώσει επιστημονικά τον τρόπο που λειτουργούν και την αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών. Αν θέλετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας θα ήταν πολύ χρήσιμο να τους διαβάσετε.

Δεν ανέφερα πουθενά πως η Σύγχρονη Ιατρική δεν είναι αποτελεσματική. Στις οξείες καταστάσεις π.χ. ατυχήματα, αλλεργικά σοκ, εγχειρήσεις, κολικούς, καρδιακά/εγκεφαλικά επεισόδια και πολλά άλλα καμμία άλλη προσέγγιση δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της. Εκεί όμως που δεν είναι αποτελεσματική είναι στα χρόνια νοσήματα όπως διαβήτης, χοληστερίνη, αυτοάνοσα κλπ.

Η προσπάθεια να ακυρώσει ο ένας τον άλλο το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους και εγώ δεν θα πάρω μέρος σε αυτό.

Σήμερα υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση και ο κόσμος είναι αρκετά ευφυής για να κρίνει τι τον οφελεί και τι όχι.

Ο χρόνος θα το δείξει.

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#59 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #47:
Καλημέρα στην παρέα! Αγαπητέ preeti, δεν έχω εμβαθύνει στο επιστημονικό κομμάτι της ενέργειας αλλά η ομιλία του Prof. James L. Oschman, τα λέει όλα. Από την προσωπική μου εμπειρία λόγο χρόνιας ‘ανίατης’ ασθένειας τα τελευταία 16 χρόνια παρατηρώ ότι τα συμπτώματα μου επιδεινώνοντα...

Αγαπητή efi4, είναι πολύ σημαντικό που έχεις εντοπίσει πότε επιδεινώνεται η ασθένειά σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα.

Η έλλειψη ισορροπίας στη ζωή μας σε οποιονδήποτε τομέα της είναι παράγοντας stress και το stress έχει αποδειχτεί πως είναι μία από τις βασικές αιτίες πολλών «ανίατων» ασθενειών μαζί με τους βλαπτικούς μικρο-οργανισμούς και τις περιβαλλοντικές τοξίνες, και αυτό γιατί ρίχνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η γλώσσα μας, μας βοηθάει πολύ στο να κατανοήσουμε το νόημα πίσω από τις λέξεις. Η λέξη ασθένεια προέρχεται από το στερητικό “α” και το “σθένος”. Θέλει να μας δείξει πού έχουμε χάσει το σθένος μας, δηλ. την δύναμή μας. Είναι πολύ σημαντικό, με την βοήθεια κάποιου ειδικού να ανακαλύψουμε πότε, πού και πώς έγινε αυτό για να μπορέσουμε να το θεραπεύσουμε.

Για μένα είναι λάθος να θεωρούμε την α-σθένεια σαν κάτι κακό που πρέπει να το «φτιάξουμε». Η α-σθένεια - και αυτό στο λέω από προσωπική μου εμπειρία - είναι ένα μήνυμα από την ψυχή μας για να μας βοηθήσει να θεραπευτούμε.

Η συνεργασία του ιατρού σου με έναν θεραπευτή που μαζί θα εντοπίσετε τη σωματική, ψυχική, συναισθηματική αιτία της α-σθένειας σου θα σε βοηθήσει και θα σε ενδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό.

Και έχεις απόλυτο δίκιο. Όταν εσύ η ίδια αισθάνεσαι καλύτερα και βλέπεις την υγεία σου να βελτιώνεται τι τις χρειάζεσαι τις αποδείξεις? Απόδειξη είναι το ίδιο σου το σώμα.

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#60 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #58:
Είναι προφανές πως οι απόψεις σας για τις εναλλακτικές/συμπληρωματικές θεραπείες είναι παγιωμένες και δεν έχετε αφήσει καθόλου χώρο για αυτές. Δεν βρίσκω λοιπόν τον λόγο να μπω στην διαδικασία να σας μεταπείσω. Αυτό το forum είναι μία προσπάθεια να υπάρξει συζήτηση με καλή πρόθεσ...

Θα συμφωνήσω μαζί σας αγαπητέ preeti ότι στόχος της συζήτησης στο forum δεν έιναι να ακυρωθούν οι δύο πλευρές αλλά πάνω απ όλα να ενημερωθεί ο κόσμος. Οι παγιωμένες απόψεις δεν αφήνουν ποτέ περιθώρια διαλόγου.....

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#61 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014
Τροποποίηση: 7 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #59:
Αγαπητή efi4, είναι πολύ σημαντικό που έχεις εντοπίσει πότε επιδεινώνεται η ασθένειά σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Η έλλειψη ισορροπίας στη ζωή μας σε οποιονδήποτε τομέα της είναι παράγοντας stress και το stress έχει αποδειχτεί πως είναι μία από τις βασικές αιτίες πολλών «ανίατω...

Πραγματικά, το ίδιο το σώμα είναι ο οδηγός της κατάστασης της υγείας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ψυχική ανάταση. Σε κάθε περίπτωση, η σχέση σώματος και ψυχής είναι πανάκεια για την υπόθεση ασθένεια που σαφώς έχει να κάνει με την έλλειψη σθένους, μια προειδοποίηση του οργανισμού και μια έκκληση συνάμα να υπάρξει το απαραίτητο πάντρεμα.

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#62 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #58:
Είναι προφανές πως οι απόψεις σας για τις εναλλακτικές/συμπληρωματικές θεραπείες είναι παγιωμένες και δεν έχετε αφήσει καθόλου χώρο για αυτές. Δεν βρίσκω λοιπόν τον λόγο να μπω στην διαδικασία να σας μεταπείσω. Αυτό το forum είναι μία προσπάθεια να υπάρξει συζήτηση με καλή πρόθεσ...

Αγαπητή prete,

Λυπάμαι αλλά δεν έχετε κατανοήσει τον τρόπο σκέψης μου. Δεν προσπαθώ να ακυρώσω τις εναλλακτικές μορφές ιατρικής θεραπείας. Για την ακρίβεια θα ευχόμουν είναι αληθείς. Όχι μόνο εγώ. Ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα θα χαιρόταν ιδιαίτερα να εφευρίσκονται καινούργιες μορφές θεραπείας. Το έκανα αυτό ξεκάθαρο σε προηγούμενο σχόλιό μου αλλά ας το επαναλάβω. Θα σας το δώσω να το κατανοήσετε με ένα παράδειγμα:

Ας πούμε πως κάποιος με πληροφορεί πως αν πάω στην Κίνα, κάποιος πλούσιος Κινέζος θα μου χαρίσει 1 δις ευρώ. Είναι δυνατόν να μην επιθυμώ αυτή η πληροφορία να είναι πραγματική? Είναι δυνατόν να θέλω να καταρρίψω αυτή την πληροφορία? Όχι φυσικά. Από την άλλη όμως, δεν θα την πιστέψω χωρίς κάποια στοιχεία και θα ψάξω αν ισχύει όντως. Αν στην έρευνά μου αυτή ανακαλύψω πως είναι ένα ψέμα ή μία φάρσα τι θα μου πείτε? Πως επιθυμούσα να την ακυρώσω? Μα θα έδινα ότι είχα και δεν είχα για την πιθανότητα να είναι πραγματικότητα. Απλά η επιθυμία μου αυτή δεν θα μου ακύρωνε την λογική και τις αποδείξεις πως η πληροφορία αυτή είναι μία φάρσα και τίποτα άλλο.

Παρόμοια, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ νοήμων άνθρωπος στον κόσμο ο οποίος να ΘΕΛΕΙ να καταρρίψει την θεραπεία του αυτισμού ή του καρκίνου. Όλοι θα ήθελαν να ισχύουν αυτές οι θεραπείες και να βγούμε έξω όλοι μαζί και να πανιγυρίσουμε!!! Αλλά η επιθυμία μας αυτή δεν μας κάνει να μην βλέπουμε τις αποδείξεις πως δεν ισχύουν ή στην καλύτερη την απουσία αποδείξεων πως ισχύουν.

Στο τελευταίο σχολιό σας θα συμφωνήσω 100επί τοις εκατό. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες και ο καθένας είναι ελεύθερος να βρει τις αποδείξεις και να ανακαλύψει την αλήθεια. Μόνο να προσέξουμε λίγο την τάση μας να πιστεύουμε ότι μας αρέσει και μας φαίνεται γοητευτικό και όχι το απόλυτα αληθές και όλα θα πάνε καλά.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#63 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Ομολογουμένως πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέρον διάλογο που αξίζει να συνεχιστεί καθώς τα επιχειρήματα και από τιςδύο πλευρές είναι αρκούντως αφοπλιστικά και εγείρουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του forum. Κλασικοί και εναλλακτικοί γιατρoί αν πράγματι συνεργάζονταν σε πραγματική βάση θα έκαναν θαύματα. Αυτό όμως είναι υπόθεση ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας.

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#64 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Όσον αφορά το επιχείρημα πως ”η κλασική ιατρική δεν τα καταφέρνει καλά στις χρόνιες παθήσεις.” Σκεφτείτε το λίγο παρακαλώ. Είναι θέμα ορισμών των λέξεων. Μία ασθένεια λέγεται χρόνια ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί δεν έχει καταφέρει η ιατρική ακόμη να την εξαλείψει. Πόσες ασθένειες από τις οποίες παλιά πέθαιναν οι άνθρωποι και ήταν χρόνιες (λέπρα, φυματίωση κτλ) τώρα έχουν θεραπευτεί? Άρα, τις λέμε χρόνιες γιατί δεν έχουν θεραπευτεί. Το να λέμε πως η ιατρική δεν θα καταφέρνει με τις χρόνιες είναι σαν να λέμε ουσιαστικά: ”η ιατρική δεν καταφέρνει να θεραπεύσει τις ασθένειες που δεν καταφέρνει να θεραπεύσει.” Ακούγεται λίγο ανόητο είναι η αλήθεια.

Χρησιμοποιώντας αυτή την λογική με ποιο επιστημονικοφανή τρόπο η ”εναλλακτική” ιατρική ουσιαστικά απευθύνετε στο κοινό αυτό που δεν βρίσκει λύση από την κλασική ιατρική και είναι πρόθυμο να δοκιμάσει και να πιστέψει το οτιδήποτε, ή σχεδόν το οτιδήποτε.

Μακάρι να βρεθούν οι θεραπείες για αυτές τις ασθένειες όσο γρηγορότερα γίνεται και ας είναι με οποιαδήποτε μέθοδο να’ ναι. Απλά να έχει αποτέλεσμα και να μπορούμε να βασιστούμε πάνω τους...

 • Απάντηση

preeti
Μέλος

Εγγραφή: 19/6/2014
Δημοσιεύσεις: 9

#65 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Θέλω να μοιραστώ με όλους σας μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη πάνω στην επιστημονική εξήγηση του Reiki που τόσο πολύ έχει παρεξηγηθεί και κατηγορηθεί. Το Reiki είναι μία ενεργειακή θεραπεία πού γίνεται με επίθεση χεριών. Με επίθεση χεριών θεράπευαν και στα δικά μας Ασκληπιεία.

Υπάρχουν πολλοί που κάνουν συνεδρίες Reiki, πολλοί απ’ αυτούς χωρίς τα απαραίτητα προσόντα και εκπαίδευση με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν διάφορες φήμες γι αυτήν την μέθοδο.

Την συνέντευξη με τον Dr. James Oschman Ph.D. θα την βρείτε σ’ αυτόν τον σύνδεσμο:

http://www.reikipathway.com/id25.html

 • Απάντηση
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι πρέπει να αποφύγεις να πεις σε κάποιον με ψυχική ασθένειαΤι πρέπει να αποφύγεις να πεις σε κάποιον με ψυχική ασθένεια

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι είναι πιο σωστό να πεις σε ένα άτομο που πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Τι πρέπει να αποφύγεις και ποιες εναλλακτικές ... Περισσότερα »

Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19Νευρική Ανορεξία και το γονίδιο TBX19

Η εκδήλωση της νευρικής ανορεξίας στους άντρες είναι πιο σπάνια, περίπου 1 περιστατικό άντρα για κάθε 10 γυναίκες. ... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δροσιστείτε με τις συνταγές μας για παγωτό ή frozen yogurt.... Περισσότερα »

Δίαιτα keto: Αυτά είναι τα συμπληρώματα που χρειάζεσαιΔίαιτα keto: Αυτά είναι τα συμπληρώματα που χρειάζεσαι

Μία τέτοια διατροφή περιορίζει πάρα πολύ τις βρώσιμες επιλογές και τα συμπληρώματα πλέον είναι απαραίτητα. Ειδικά για κάποιον που γυμνάζεται και χρειάζεται ... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπισή τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης