Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΕναλλακτικές θεραπείες

Για τις εναλλακτικές μορφές θεραπείας και τις έριδες μεταξύ κλασικών και εναλλακτικών ιατρών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6225 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#66 Δημοσίευση: 7 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #59:
Αγαπητή efi4, είναι πολύ σημαντικό που έχεις εντοπίσει πότε επιδεινώνεται η ασθένειά σου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Η έλλειψη ισορροπίας στη ζωή μας σε οποιονδήποτε τομέα της είναι παράγοντας stress και το stress έχει αποδειχτεί πως είναι μία από τις βασικές αιτίες πολλών «ανίατω...

Αγαπητέ μου preeti,
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Ναι και εγώ πιστεύω ότι η ασθένεια είναι ένα ‘δώρο’ για να ανακαλύψουμε τα βαθύτερα αίτια της κατάστασής μας. Στην περίπτωση των αυτοάνοσων, αν κάτι πήρε τον ’λάθος’ δρόμο, θέλει πολύ δουλειά για να επανέλθει αλλά όταν γίνετε για πολλά χρόνια μπορεί τελικά να επανέλθει η προ α-σθένειας κατάσταση. … αρκεί να μην χαθεί πάλι η ισορροπία.

Θα ήταν πραγματικά συγκινητικό, αν ο γιατρός μου συνεργαζόταν με τους υπόλοιπους που προσπαθούν να με βοηθήσουν, αλλά ούτε λόγος για αυτό.

 • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 274

#67 Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #65:
Θέλω να μοιραστώ με όλους σας μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη πάνω στην επιστημονική εξήγηση του Reiki που τόσο πολύ έχει παρεξηγηθεί και κατηγορηθεί. Το Reiki είναι μία ενεργειακή θεραπεία πού γίνεται με επίθεση χεριών. Με επίθεση χεριών θεράπευαν και στα δικά μας Ασκληπιεία.Υπ...

Όντως preeti με το reiki θεραπεύονται πολλά. Το έχω βιώσει προσωπικά σε πρόβλημά μου!!

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#68 Δημοσίευση: 5 Νοεμβρίου 2014

Γράφτηκα στο ιατρονετ και σ’ αυτό το θέμα, διότι μου έχει κάνει εντύπωση η εμπάθεια των κλασσικών γιατρών απέναντι στις εναλλακτικές θεραπείες, ούτε που το συζητούν, χλευάζουν κλπ. Θα έπρεπε να ενδιαφερθεί ο ιατρικός σύλλογος να ενημερωθεί και να εκπαιδεύσει τα μέλη της, διότι στη συνείδηση των ευεργετηθέντων από τις εναλλακτικές θεραπείες γελοιοποιούνται κι έτσι δεν τους εμπιστεύονται μετά σε τίποτε, ούτε στα σωστά που ενδεχομένως λένε! Προσωπικά έχω ευεργετηθεί πολλάκις εγώ, η οικογένειά μου και πολλοί γνωστοί και συγγενείς από ομοιοπαθητική και βελονισμό σε απίστευτες περιπτώσεις κι έχουμε γλυτώσει από εγχειρήσεις, χημικές βόμβες και αυτοχειρία σε 2-3 περιπτώσεις κατάθλιψης ακόμα. Και μη μου πείτε για αυθυποβολές γιατί σε παιδάκια κάτω των 6, μη πω και 12 ίσως, δεν χωράνε αυθυποβολές, όταν ένα μωρό 4 ετών γλυτώνει από παρακέντηση κι εκκριτική ωτίτιδα και επανέρχεται η ακοή του! Αυτά είχα να πω και θα δω μήπως υπάρχουν κι άλλα θέματα που μπορώ να πω τις εμπειρίες μου.

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#70 Δημοσίευση: 6 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #62:
Αγαπητή prete,Λυπάμαι αλλά δεν έχετε κατανοήσει τον τρόπο σκέψης μου. Δεν προσπαθώ να ακυρώσω τις εναλλακτικές μορφές ιατρικής θεραπείας. Για την ακρίβεια θα ευχόμουν είναι αληθείς. Όχι μόνο εγώ. Ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα θα χαιρόταν ιδιαίτερα να εφευρίσκονται καινούργιες...

Δεν είναι καθόλου γοητευτικό πιστέψτε με, να παίρνεις ομοιοπαθητικά φάρμακα και να εντείνονται τα συμπτώματα της ασθένειας, όπως μερικές φορές συμβαίνει. Κι αυτή η έκφραση: ”Θα ευχόμουν να ήταν αληθείς οι εναλλακτικές μορφές ιατρικής θεραπείας”, επιτρέψτε μου να πω πως είναι προβοκατόρικη και ασεβής τουλάχιστον προς τους συναδέλφους σας, ιατρούς όπως και να το κάνουμε. Και δυστυχώς η επιστημονική κοινότητα έχει αποδείξει πολλάκις οτι δεν χαίρεται καθόλου, με περισσή μισαλλοδοξία μάλιστα, αυτή είναι η εμπειρία μου. Εδώ, ακόμα και γνωστός συνάδελφός σας, αιρετικός καθ’ όλα στις πρακτικές του και τη μεθοδολογία του, τους αποκαλεί τσαρλατάνους δημόσια στο γιουτιούμπ.Καλύτερα θα ήταν να κάνετε μια έρευνα σε βάθος, να αφουγκραστείτε τους ασθενείς, έναν, έναν, όσο καιρό χρειάζεται και μετά να βγάλετε συμπεράσματα αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά όπως γίνεται ολοφάνερο από τα επιχειρήματα. Αυτό σημαίνει αγάπη για την επιστήμη, την αλήθεια, τον ασθενή, την πρόοδο.

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#73 Δημοσίευση: 6 Νοεμβρίου 2014

Γράφτηκα στο ιατρονετ και σ’ αυτό το θέμα, διότι μου έχει κάνει εντύπωση η εμπάθεια των κλασσικών γιατρών απέναντι στις εναλλακτικές θεραπείες, ούτε που το συζητούν, χλευάζουν κλπ. Θα έπρεπε να ενδιαφερθεί ο ιατρικός σύλλογος να ενημερωθεί και να εκπαιδεύσει τα μέλη της, διότι στη συνείδηση των ευεργετηθέντων από τις εναλλακτικές θεραπείες γελοιοποιούνται κι έτσι δεν τους εμπιστεύονται μετά σε τίποτε, ούτε στα σωστά που ενδεχομένως λένε! Προσωπικά έχω ευεργετηθεί πολλάκις εγώ, η οικογένειά μου και πολλοί γνωστοί και συγγενείς από ομοιοπαθητική και βελονισμό σε απίστευτες περιπτώσεις κι έχουμε γλυτώσει από εγχειρήσεις, χημικές βόμβες και αυτοχειρία σε 2-3 περιπτώσεις κατάθλιψης ακόμα. Και μη μου πείτε για αυθυποβολές γιατί σε παιδάκια κάτω των 6, μη πω και 12 ίσως, δεν χωράνε αυθυποβολές, όταν ένα μωρό 4 ετών γλυτώνει από παρακέντηση κι εκκριτική ωτίτιδα και επανέρχεται η ακοή του!
Δεν είναι καθόλου γοητευτικό όπως αναφέρεται κάπου, πιστέψτε με, να παίρνεις ομοιοπαθητικά φάρμακα και να εντείνονται τα συμπτώματα της ασθένειας, όπως μερικές φορές συμβαίνει. Κι αυτή η έκφραση: ”Θα ευχόμουν να ήταν αληθείς οι εναλλακτικές μορφές ιατρικής θεραπείας”, επιτρέψτε μου να πω πως είναι προβοκατόρικη και ασεβής τουλάχιστον προς τους συναδέλφους σας, ιατρούς όπως και να το κάνουμε. Και δυστυχώς η επιστημονική κοινότητα έχει αποδείξει πολλάκις οτι δεν χαίρεται καθόλου, με περισσή μισαλλοδοξία μάλιστα, αυτή είναι η εμπειρία μου. Καλύτερα θα ήταν να κάνετε μια έρευνα σε βάθος, να αφουγκραστείτε τους ασθενείς, έναν, έναν, όσο καιρό χρειάζεται και μετά να βγάλετε συμπεράσματα αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά όπως γίνεται ολοφάνερο από τα επιχειρήματα. Αυτό σημαίνει κατά τη βγνώμη μου αγάπη για την επιστήμη, την αλήθεια, τον ασθενή, την πρόοδο.

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#74 Δημοσίευση: 6 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #70:
Δεν είναι καθόλου γοητευτικό πιστέψτε με, να παίρνεις ομοιοπαθητικά φάρμακα και να εντείνονται τα συμπτώματα της ασθένειας, όπως μερικές φορές συμβαίνει. Κι αυτή η έκφραση: ”Θα ευχόμουν να ήταν αληθείς οι εναλλακτικές μορφές ιατρικής θεραπείας”, επιτρέψτε μου να πω πως είναι προβ...

Κυρία (υποθέτω) αντικειμενική, όταν λέμε ”υποκειμενικό” εννοούμε αυτό το οποίο εξαρτάτε από τις δικές μας εμπειρίες. Όταν λέμε ”αντικειμενικό” εννοούμε κάτι το οποίο δεν εξαρτάται από τις δικές μας εμπειρίες αλλά από δεδομένα τα οποία όλοι τα βιώνουν, τα επαληθεύουν και κανείς δεν τα αμφισβητεί. Το να ”ψάξουμε” και να ”βρούμε” και να ”νιώσουμε” μόνοι μας μας την αλήθεια της ομοιοπαθητικής δεν διαφέρει σε τίποτα από το επιχείρημα των θεοφοβούμενων που λένε ”για να αποδείξετε στον εαυτό σας πως υπάρχει Θεός, προσευχηθείτε, ψάξτε να τον βρείτε και θα τον βρείτε.”

Αν η Ομοιοπαθητική έχει αποδειχτεί θα υπάρχουν αποδείξεις πέρα από αυτά που μπορεί να ”νιώσουμε” αν το δοκιμάσουμε. Θα υπάρχουν μελέτες, πειράματα, αποδείξεις κτλ. Έχετε να μας δείξετε τέτοιες αποδείξεις?

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#78 Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #74:
Κυρία (υποθέτω) αντικειμενική, όταν λέμε ”υποκειμενικό” εννοούμε αυτό το οποίο εξαρτάτε από τις δικές μας εμπειρίες. Όταν λέμε ”αντικειμενικό” εννοούμε κάτι το οποίο δεν εξαρτάται από τις δικές μας εμπειρίες αλλά από δεδομένα τα οποία όλοι τα βιώνουν, τα επαληθεύουν και κανείς δε...

Αυτό είπα η έρημη, να γίνουν έρευνες, να ενδιαφερθούν οι κλασσικοί γιατροί για τις συνεχιζόμενες καταγραφές εμπειριών από τους ασθενείς τους σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπείες. Πηγαίνετε στο φόρουμ των parents νομίζω και στην ενότητα για την ομοιπαθητική και θα δείτε εκεί επί σειρά ετών να καταγράφονται θετικότατα συμπεράσματα για θεραπείες από ομοιοπαθητικούς σε μικρούς και μεγάλους. Γράψτε τη λέξη ομοιοπαθητική και forum, ίσως να βρείτε και άλλες σελίδες. Προσωπικά, από τη αναιτιολόγητη χλεύη των κλασσικών γιατρών προς την ομοιπαθητική που μας έχει ευεργετήσει οικογενειακώς, διστάζω να πιστέψω και άλλα που λένε οι κλασσικοί σχετικά με την επιστήμη τους. Άμα δεν σκύψετε με ενδιαφέρον προς χάριν της επιστήμης, έστω για να αποδείξετε πως είναι τσαρλατάνοι όπως λέτε οι περισσότεροι, πώς θα βγει αληθές και ακριβές συμπέρασμα?Εγώ θα τις κάνω τις έρευνες και θα φέρω τις αποδείξεις? Τι επιχείρημα είναι αυτό? Άρα η κλασσική ιατρική δεν νοιάζεται για τον ασθενή αλλά για το θιγέν κύρος της Και εδώ που τα λέμε, τι σημαίνει κλασσική, όταν ο ίδιος ο Ιπποκράτης που απ’ αυτόν ορκίζονται, λέει πως τα όμοια θεραπεύουν?

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#79 Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #78:
Αυτό είπα η έρημη, να γίνουν έρευνες, να ενδιαφερθούν οι κλασσικοί γιατροί για τις συνεχιζόμενες καταγραφές εμπειριών από τους ασθενείς τους σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπείες. Πηγαίνετε στο φόρουμ των parents νομίζω και στην ενότητα για την ομοιπαθητική και θα δείτε εκεί επί ...

Να σας αναλύσω λίγο το επιχείρημα γιατί νομίζω δεν το κατανοήσατε. Το επιχείρημα είναι κάπως έτσι:

1ον) Όποιος αποδείξει την αποτελεσματικότητα που ισχυρίζεται η ομοιοπαθητική θα πάρει σίγουρα το επόμενο βραβείο νόμπελ ιατρικής μιας και αλλάξει παντελώς τον τρόπο που βλέπουμε όχι μόνο το ανθρώπινο σώμα αλλά και το σύμπαν ολόκληρο. Άρα, όλοι οι ιατροί θα ήθελαν μία τέτοια απόδειξη.

2ον) Οι (θετικές) έρευνες δεν υπάρχουν. Το ότι δεν υπάρχουν ενώ είναι πασιφανές πως όλοι θα ήθελαν να υπάρχουν μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως για να μην υπάρχουν μάλλον δεν πρόκειται για κάτι αληθές ή τουλάχιστον για κάτι που μπορεί να αποδειχτεί, έστω ακόμη.

3ον) Αν και δεν υπάρχουν θετικές έρευνες για την ομοιοπαθητική υπάρχουν αρνητικές έρευνες που δείχνουν πως η ομοιοπαθητική δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα. Να μία που είναι βήμα - βήμα και εκλαϊκευμένη για να την κατανοήσετε: https://www.youtube.com/watch?v=vcBHKMJDHaU . Να και μία περισσότερο επιστημονική για να δείτε αν έχετε τις γνώσεις: http://consultations.nhmrc.gov.au/public_consultations/homeopathy_health. Παρ’ όλα αυτά, οι ομοιοπαθητικοί ιατροί εξακολουθούν να θέλουν κι άλλες έρευνες, μέχρι που θα αποδειχτεί και δεν τους αρκούν όλες αυτές που την καταρρίπτουν.

4ον) Σέβομαι και χαίρομαι για τα θετικά αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής σε εσάς και την οικογένειά σας. Παρ’ όλα αυτά οι προσωπικές σας εμπειρίες αν και αληθινές, δεν είναι επιστήμη. Τι θέλω να πω? Γνωρίζω μία οικογένεια η οποία μου ορκίζονται και το πιστεύουν πραγματικά και δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το αντίθετο, πως τους βοήθησε η Παναγία να περάσουν τις αρρώστιες και τις κρίσεις που έπαθαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τρελοί, είναι φυσιολογικοί άνθρωποι πολύτιμοι στην κοινωνία. Επίσης, δεν μου λένε ψέματα. Ότι λένε το πιστεύουν. Και επίσης, δεν μπορώ να αποδείξω αν τους βοήθησε ΌΝΤΩΣ η Παναγία ή απλά έτσι πιστεύουν. Παρ’ όλα αυτά, η προσευχή στην Παναγία και η προσκύνηση εικόνων δεν μπορούν να γίνουν επιστήμη, τόσο απλά. Ελπίζω να κατανοήσατε το παράδειγμά μου...

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#80 Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #79:
Να σας αναλύσω λίγο το επιχείρημα γιατί νομίζω δεν το κατανοήσατε. Το επιχείρημα είναι κάπως έτσι: 1ον) Όποιος αποδείξει την αποτελεσματικότητα που ισχυρίζεται η ομοιοπαθητική θα πάρει σίγουρα το επόμενο βραβείο νόμπελ ιατρικής μιας και αλλάξει παντελώς τον τρόπο που βλέπουμε όχι...

Τι να σας πω κυρία... Γι αυτό η επιστήμη σε όλες τις μορφές της καταστρέφει σιγά σιγά τον σημερινό άνθρωπο και τον πλανήτη, γιατί έχει τέτοια αλαζονεία και αρτηριοσκλήρυνση. Θα μπορούσα να σας γράψω κατεβατά ολόκληρα για τις παταγώδεις αποτυχίες της επιστήμης που είναι η κυρίως υπεύθυνη για τα χάλια μας, αλλά και για τις έρευνες κατά παραγγελίαν, αλλά δεν προβλέπω να καταλάβετε, δεν τόχετε που λένε κι οι νέοι. Ως φαίνεται υπάρχουν δυο κόσμοι. Ο ένας είναι της ”επιστήμης”... Και δε πα να υπάρχουν έδρες πανεπιστημιακές ομοιοπαθητικής στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και ΕΕ, εσείς θα συνεχίσετε να ομνύετε στην επιστήμη που ξέρετε, τίποτε άλλο...

 • Απάντηση

emitak
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 5

#81 Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2014

Χρειαζεται γι την κουβεντα λιγη προσοχη με τους ορισμους και τις ταξινομησεις. Για παραδειγμα η φυτοθεραπεια δεν ανηκει εξ ολοκληρου στην εναλλακτικη ιατρικη , καθως υπαρχουν και συνταγογραφουμενα φυτοθεραπευτικα ιδιοσκευασματα

Τη στιγμη που ο ορος εναλλακτικη τεινει να αντικατασταθει απο τον ορο συμπληρωματικη θεραπευτικη, νομιζω οτι οι αφορισμοι στις τοποθετησεις μας δεν βοηθανε.

το οτι τα φαρμακα εχουν παρενεργειες ηταν παντα γνωστο Απο την αλλη μερια η σωρεια των αντιοξειδωτικων με τα οποια ¨φυστικωσαμε¨ τους καρκινοπαθεις ειναι μια υβρις στην ιστορια της μαχης κατα των ασθενειων

Θελει Συνεση. προοδος υπηρξε μονον οταν ο ανθρωπος αρχισε να νικαει τους νομους της φυσης. αυτο δεν σημαινει οτι στο βωμο του ανεξελεγκτου κερδους πρεπει να σκοτωνουμε ενα κουνουπι με ενα κανονι.

Α, και το τελευταιο. Εναλλακτική ιατρικη σημερα ειναι προνομιο των πλουσιοτερων. Δεν αποζημιωνεται απο τα ταμεια, δεν ελεγχεται η τιμη της και πληρωνεται μετρητοις

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#82 Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #81:
Χρειαζεται γι την κουβεντα λιγη προσοχη με τους ορισμους και τις ταξινομησεις. Για παραδειγμα η φυτοθεραπεια δεν ανηκει εξ ολοκληρου στην εναλλακτικη ιατρικη , καθως υπαρχουν και συνταγογραφουμενα φυτοθεραπευτικα ιδιοσκευασματαΤη στιγμη που ο ορος εναλλακτικη τεινει να αντικαταστ...

Με τον όρο επιστήμη εννοούσα όλους τους επιστήμονες σε όλους τους κλάδους των ονομαζόμενων σήμερα επιστημόνων ειδικά αυτούς που εργάζονται κάτω από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα και όχι μόνο τους γιατρούς, πολλοί από τους οποίους δίνουν ψυχή και σώμα για την θεραπεία των ασθενών, με όποιον τρόπο καταλαβαίνουν τελικά. Δεν θα επιχειρηματολογήσω άλλο γιατί κατάλαβα πως δεν έχει νόημα, πιστεύω ότι όποιος παρακολουθεί την επικαιρότητα κατάλαβε τι εννοώ για τη καταστροφή των ανθρώπων και του πλανήτη και τις ευθύνες των επιστημόνων γι αυτό. Το μόνο που θα ήθελα να θυμήσω είναι πως ο κ. Βυθούλκας που έφερε την ομοιοπαθητική στην Ελλάδα έχει τιμηθεί με το εναλλακτικό Νόμπελ ορθής διαβίωσης, αν δεν με απατάει η μνήμη μου. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες ακυρώνουν βραβεία Νόμπελ, όπως στο Ιράν φερ’ ειπείν πρόσφατα. Νάστε καλά.

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#83 Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2014
Τροποποίηση: 8 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #82:
Με τον όρο επιστήμη εννοούσα όλους τους επιστήμονες σε όλους τους κλάδους των ονομαζόμενων σήμερα επιστημόνων ειδικά αυτούς που εργάζονται κάτω από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα και όχι μόνο τους γιατρούς, πολλοί από τους οποίους δίνουν ψυχή και σώμα για την θεραπεία των...

Ο Κος. Βυθούλκας έχει πάρει το ”Right Livelihood Award”. Το ”Right Livelihood Award” μόνο χάριν κατ’ ευφημισμού ονομάζεται ”Εναλλακτικό Νόμπλελ” μιας και κανένας σοβαρός οργανισμός ισάξιος των Νόμπελ δεν αναγνωρίζει τέτοιες πρακτικές στυλ Ομοιοπαθητικής. Φυσικά ΚΑΜΙΑ σχέση με τον θεσμό των Νόμπελ έχει, ούτε υποστηρίζεται από το ίδρυμα Νόμπελ. Γι’ αυτό σας παρακαλώ μην παραπληροφορείτε τον κόσμο με αναφορές στο Ιράν...

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#84 Δημοσίευση: 9 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #83:
Ο Κος. Βυθούλκας έχει πάρει το ”Right Livelihood Award”. Το ”Right Livelihood Award” μόνο χάριν κατ’ ευφημισμού ονομάζεται ”Εναλλακτικό Νόμπλελ” μιας και κανένας σοβαρός οργανισμός ισάξιος των Νόμπελ δεν αναγνωρίζει τέτοιες πρακτικές στυλ Ομοιοπαθητικής. Φυσικά ΚΑΜΙΑ σχέση με τον...

Εδώ πάει το: ”κοίτα ποιός μιλάει”! Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι δημοσιογράφοι, σ’ αυτούς ν’ απευθυνθείτε, που θα μου χρεώσετε τώρα και παραπληροφόρηση. Απ’ όσα έγραψα επιλέξατε τον αδύναμο κρίκο, (που δεν ξέρω κι όλας αν λέτε αλήθεια, αφού απαξιώνετε και ξένα πνεπιστήμια) για τ’ άλλα, ούτε κουβέντα. Βαβέλ....

 • Απάντηση

turiasauria
Μέλος

Εγγραφή: 15/7/2014
Δημοσιεύσεις: 30

#85 Δημοσίευση: 9 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #84:
Εδώ πάει το: ”κοίτα ποιός μιλάει”! Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι δημοσιογράφοι, σ’ αυτούς ν’ απευθυνθείτε, που θα μου χρεώσετε τώρα και παραπληροφόρηση. Απ’ όσα έγραψα επιλέξατε τον αδύναμο κρίκο, (που δεν ξέρω κι όλας αν λέτε αλήθεια, αφού απαξιώνετε και ξένα πνεπιστήμια) για ...

Κάποια στιγμή πρέπει ο καθένας μας σαν ενήλικος και υπεύθυνος άνθρωπος να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν κάποιος βγει και πει πως με το δηλητήριο του σκορπιού γίνεται καλά ο καρκίνος και εγώ το πω σε κάποιον καρκινοπαθή και τελικά αποδειχτεί όλο αυτό πως ήταν μία μεγάλη απάτη, ποιος έχει την ευθύνη? Φυσικά και αυτός που πρώτος ξεκίνησε την απάτη έχει την μεγαλύτερη ευθύνη και πρέπει να πάει φυλακή. Έχω και εγώ όπως ευθύνη μπροστά στον καρκινοπαθή γιατί διέδοσα αυτή την απάτη. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε σαν τα ανεύθυνα παιδιά που δεν έχουν καμία ευθύνη και πιστεύουν ότι τους λένε. Έχουμε ευθύνη να ανακαλύψουμε την διαφορά την αλήθειας από το ψεύδος κι αν δεν το κάνουμε έχουμε πάλι ευθύνη της άγνοιάς μας.

Καλή σας συνέχεια.

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#86 Δημοσίευση: 9 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #85:
Κάποια στιγμή πρέπει ο καθένας μας σαν ενήλικος και υπεύθυνος άνθρωπος να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν κάποιος βγει και πει πως με το δηλητήριο του σκορπιού γίνεται καλά ο καρκίνος και εγώ το πω σε κάποιον καρκινοπαθή και τελικά αποδειχτεί όλο αυτό πως ήταν μία μεγάλη απάτη, ποιο...

Αααα.....αυτό δεν έχει τέλος βλέπω... ποιός παραπληροφορεί μεταξύ μας περισσότερο? εδώ σας είπα πως έχουμε σωθεί οικογενειακώς από την βελονισμό και ομοιπαθητική από εγχειρήσεις, καταθλίψεις και αυτοκτονίες (τα βαρύτερα) κι εσείς το γουδί το γουδοχέρι... σιγά μη πάει φυλακή κάποιος που θα πει για γιατροσόφι... Δεν έχει δικαίωμα κανένας γιατρός να επιβάλει τις δικές του απόψεις και θεραπευτικές μεθόδους κι είναι δικαίωμά μας να επιλέγουμε τον τρόπο θεραπείας μας, αυτό όχι μόνο είναι νομικά κατοχυρωμένο, αλλά και διακύρηξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Ιατρών στις διασκέψεις τους. Δεν έχουμε ιατρική δικτατορία. Αλλά αρκετά μέχρις εδώ. Είπα τις εμπειρίες μου, έκανα την έκκλησή μου προς τους γιατρούς που κινούν τα νήματα (γιατί από το κράτος δεν το περιμένω), να κάνουν τις απαιτούμενες έρευνες και προσεγγίσεις με τους συναδέλφους τους ομοιοπαθητικούς κ.α. γιατρούς, δεν έχω τη φιλοδοξία ούτε να σας αλλάξω τα μυαλά, ούτε να σώσω τον κόσμο. Κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρέμεται. Όποιος θέλει χημεία ας αναλάβει και τις ευθύνες του στον αιώνα της υπερπληροφόρησης. Καλό θα ήταν να υπήρχε συνεργασία από την κορυφή, αλλά κι ο Ηράκλειτος λέει πως οι κοιμισμένοι είναι συμμέτοχοι και συνεργοί σ’ αυτά που γίνονται στον κόσμο κι έτσι νίπτω τας χείρας μου και σας χαιρετώ.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 958

#87 Δημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2014
Τροποποίηση: 12 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #68:
Γράφτηκα στο ιατρονετ και σ’ αυτό το θέμα, διότι μου έχει κάνει εντύπωση η εμπάθεια των κλασσικών γιατρών απέναντι στις εναλλακτικές θεραπείες, ούτε που το συζητούν, χλευάζουν κλπ. Θα έπρεπε να ενδιαφερθεί ο ιατρικός σύλλογος να ενημερωθεί και να εκπαιδεύσει τα μέλη της, διότι στ...

Αγαπητή antikeimeniki,

Καλωσόρισες στο ζεστό χώρο της ”Βήματος του Ασθενή” και σε ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου στην συζήτηση. Θα χαιρόμασταν πολύ να αναπτύξεις τις απόψεις και να καταθέσεις τις εμπειρίες σου και σε άλλα θέματα. Μας ενδιαφέρουν πολύ.

 • Απάντηση

antikeimeniki
Μέλος

Εγγραφή: 5/11/2014
Δημοσιεύσεις: 32

#88 Δημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #87:
Αγαπητή antikeimeniki,Καλωσόρισες στο ζεστό χώρο της ”Βήματος του Ασθενή” και σε ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου στην συζήτηση. Θα χαιρόμασταν πολύ να αναπτύξεις τις απόψεις και να καταθέσεις τις εμπειρίες σου και σε άλλα θέματα. Μας ενδιαφέρουν πολύ. ...

Σας ευχαριστώ πολύ. Κι εγώ θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε και να πάρω τις γνώμες αντικειμενικών ειδικών (με αδιάσειστα ντοκουμέντα και απαντήσεις για αδιάσειστα αγωνιώδη ερωτηματικά) για καυτά θέματα που μας απασχολούν, όπως για τα εμβόλια, τη πρόληψη, η διατροφή στην πρόληψη και γιατί δεν γίνεται προσπάθεια εκ μέρους των γιατρών να μας αφουγκραστούν και να ξαναμελετήσουν τα καινούργια δεδομένα και τις αιρετικές αντιλήψεις που πολλές απ’ αυτές μας φαίνονται πολύ πειστικότερες και έτσι αντιμετωπίζουν τα θέματα με μεγάλη ελαφρότητα που δεν τους αξίζει.... Δεν μπορεί η πρόληψη π.χ. να βασίζεται και μόνο σε αλλεπάλληλες εξετάσεις! Κάποτε που δεν υπήρχαν αυτά τα μηχανήματα και μέθοδοι, γιατί οι άνθρωποι δεν αρρώσταιναν τόσο? Και γιατί δεν ενώνονται σύσσωμοι εναντίον των βιομηχανιών τροφίμων και των παραγωγών, αλλά ενώνονται μετά πολλής σπουδής να κάνουν ομιλίες για να πείσουν τον κόσμο για τη χρησιμότητα των εμβολίων και των εξετάσεων? Μερικά από τα ερωτήματά μου. Εκτός των δικών μου εμπειριών, ξέρω και πολύ κόσμο απογοητευμένο από τις σχέσεις του με τη κλασσική ιατρική κι ας μη του κόβει τίποτε άλλο, από το να καταπίνει μια σακούλα φάρμακα. Ελπίζω να τα ξαναπούμε.

 • Απάντηση

gent
Μέλος

Εγγραφή: 20/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1

#89 Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2014

απο προσωπικη πειρα εχω να δηλωσω οσον αφορα την ομοιοπαθητικη οτι μας εχει σωσει απο δεκαδες μπουκαλια αντιβιωσης και αλλων φαρμακων εμας και τα παιδια μας σε περιπτωσεις αμυγδαλιτιδας,ωτιτιδας,αδενιτιδας,ιωσεων. σε περιπτωσεις ασθματος και αλλεργιων εδρασε εφ απαξ και οχι 100επί τοις εκατό.σε ψυχολογικα προβληματα απο κοντινο μας περιβαλλον υπηρξαν πολυ καλα αποτελεσματα αλλα χρειαστηκαν επαναληψεις .σε προβληματα αναπτυξης ειχαμε εξαιρετικα αποτελεσματα.παιζει μεγαλο ρολο ο επιστημονας στον οποιο θ απευθυνθουμε να ειναι γνωστης του θεματος.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 958

#90 Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #89:
απο προσωπικη πειρα εχω να δηλωσω οσον αφορα την ομοιοπαθητικη οτι μας εχει σωσει απο δεκαδες μπουκαλια αντιβιωσης και αλλων φαρμακων εμας και τα παιδια μας σε περιπτωσεις αμυγδαλιτιδας,ωτιτιδας,αδενιτιδας,ιωσεων. σε περιπτωσεις ασθματος και αλλεργιων εδρασε εφ απαξ και οχι 100επ...

Αγαπητέ/ή gent

Σε ευχαριστούμε για την αποψή σου και περιμένουμε τις παρεμβάσεις σου και σε άλλα θέματα. Ασφαλώς είναι θέμα επιστήμονα που θα γνωρίζει σχετικά και τελικά θα βάλει στην σωστή πορεία τον ασθενή.

 • Απάντηση

hera
Μέλος

Εγγραφή: 13/10/2013
Δημοσιεύσεις: 1

#91 Δημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #3:
Εγώ πάντως έχω βρει πολλές λύσεις στην ομοιοπαθητική, που δεν θα μπορούσαν να πετύχω με την αλόγιστη χρήση χημικών σκευασμάτων........

Σε ποιά θέματα έχεις βρεί λύση? Εγώ που δοκίμασα ενα χρόνο ομοιοπαθητική για κατάθλιψη, αντί καλύτερα γινόμουνα χειρότερα. Τελικά κατέφυγα στα φάρμακα και κάποια στιγμή βρέθηκε το κατάλληλο.

 • Απάντηση
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Άσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτηΆσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτη

Οσοι γυμνάζονται και έχουν διαβήτη αντιμετωπίζουν μια σειρά από διαιτητικές προκλήσεις και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μερικές αλλαγές στη διατροφή τους.... Περισσότερα »

5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου

Ποια φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση του κύκλου. Τι γίνεται με το άγχος.... Περισσότερα »

Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή και να ζήσετε μια μακρύτερη και υγιεινή ζωή. ... Περισσότερα »

Tips για το δέρμα των κολυμβητώνTips για το δέρμα των κολυμβητών

Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιποίηση του δέρματος εάν είστε κολυμβητής ή απλά κολυμπάτε πολύ.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης