Το Βήμα του ΑσθενήΠαροχέςΕργασιακά θέματα

Ασθενείς με καρκίνο του μαστού «φοβούνται την ανεργία που οφείλεται στην χημειοθεραπεία»

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6214 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

Αφορά: Καρκίνος του Μαστού

Πολλές γυναίκες επιθυμούν να συνεχίσουν με την αμειβόμενη απασχόληση μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός των ασθενών με καρκίνο του μαστού χάνουν την απασχόλησή τους μετά τη διάγνωση.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Δρ. Reshma Jagsi του Πανεπιστημίου του Michigan, περισσότερες από 225.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με διηθητικό καρκίνο του μαστού στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες είναι στην παραγωγική ηλικία και επιβιώνουν μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησης.

Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η απώλεια της εργασίας είναι κοινή μεταξύ των ασθενών με καρκίνο του μαστού, όταν τα προγράμματα θεραπείας και οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας θέλουν χρόνο. Όμως οι ερευνητές λένε ότι λίγα είναι γνωστά για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της θεραπείας του καρκίνου στην εργασία.

Για περαιτέρω διερεύνηση, η ομάδα ανέλυσε 2.290 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με μη μεταστατικό καρκίνο του μαστού μεταξύ 2005 και 2007.

Όλοι οι ασθενείς συμμετείχαν στις έρευνες αμέσως μετά την διάγνωση, η οποία τους ρώτησε για την εργασία τους, γενικά οικονομικά θέματα και άλλα θέματα για την ποιότητα της ζωής τους.
Από αυτές τις γυναίκες, 1.536 ολοκληρώσανε ένα επιπλέον, μετά από 4 χρόνια, ερωτηματολόγιο παρακολούθησης, οι 1.026 ήταν κάτω από την ηλικία των 65 ετών.

Η αρχική χημειοθεραπεία «βάζει τους ασθενείς σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανεργίας»
Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι γυναίκες που υποβλήθηκαν σε χημειοθεραπεία κατά τη στιγμή της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, είχαν 1,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργες μετά τη θεραπεία.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι από τις γυναίκες που δεν είχαν αμειβόμενη απασχόληση μετά τη χημειοθεραπεία, το 50επί τοις εκατό δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι ήταν σημαντικό για αυτές να εργαστούν και το 31επί τοις εκατό είπαν ότι αναζητούν ενεργά εργασία.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η Δρ Jagsi λέει:
«Πολλοί κλινικοί γιατροί πιστεύουν ότι αν και οι ασθενείς μπορούν να χάσουν την εργασία κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα επανέλθουν δυναμικά μετά από αυτήν.
Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν στρατηγικές που προσδιορίζουν τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, που μπορεί να κερδίσουν μικρό όφελος από τη χημειοθεραπεία, και ως εκ τούτου, μπορεί να είναι σε θέση να αποφύγουν τη θεραπεία.»
«Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς οι οποίοι αποφασίζουν για το αν θα λάβουν χημειοθεραπεία, να κατανοήσουν τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες από τη λήψη της θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών επιπτώσεων στην εργασία τους.»

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που εγείρουν ανησυχίες για την απασχόληση για τους ασθενείς με καρκίνο. Το 2009, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA διαπίστωσε ότι οι επιζώντες του καρκίνου του μαστού και του γαστρεντερικού καρκίνου είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν, σε σύγκριση με τους υγιείς συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

lazar
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 35

#1 Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

Ειδικά στην Ελλάδα που οι άνθρωποι σκέφτονται να προσλάβουν μια νεαρή γυναίκα μήπως μείνει έγγυος, σιγά μη δεν σκεφτόντουσαν να προσλάβουν ασθενή με καρκίνο

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#2 Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

Για την Ελλάδα είναι ψηλά γράμματα, αλλά αν θέλουμε να θεωρούμαστε πολιτισμένο κράτος, θα πρέπει να τα σκεπτόμαστε και αυτά!

  • Απάντηση

demy
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 16

#3 Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2014
Τροποποίηση: 29 Απριλίου 2014

Είναι πολύ σκληρό το διπλό χτύπημα. Να έχεις να παλέψεις και με την αρρώστεια και με την απειλή της ανεργίας!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης