Το Βήμα του ΑσθενήΠαροχέςΕργασιακά θέματα

Ασθενής και άνεργος

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6777 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 973

Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2015

Πρόκειται για σοβαρή περίπτωση ανθρώπου που ενώ αναβαίνει τον Γολγοθά του από πλευράς υγείας, έρχεται αι η κρίση να τον αποτελειώσει χάνοντας την δουλειά του. Παραμένοντας πολλές ώρες στο σπίτι μοιραία το μυαλό του πηγαίνει στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Μήπως θα πρέπει να υπάρξει για τα άτομα αυτά μεγαλύτερη πρόνοια αλλά και καλύτερη μεταχείριση? Ο άνθρωπος αυτός χρειάζεται απαραίτητα ψυχολογική στήριξη αφού η κοινωνία του γυρνάει δύο φορές την πλάτη.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 789

#1 Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2015

Σωστό. Συνήθως όμως δεν ενδιαφέρεται κανείς γαι την τύχη του. Προέχει η δική μας ασφάλεια και ας υποφέρουν κάποοι με προβλήματα υγείας. Για τις εργοδοσίες άλλωστε αυτό αποτελεί άλλοθι για απολύσεις.

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#2 Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα και από μένα. Ναι είναι πολύ επώδυνο να αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα δύο προβλήματα: Υγείας και εργασιακό. Όσοι είναι σε αυτή την θέση, καλό είναι να δώσουν άμεση προτεραιότητα στην ψυχική τους υποστήριξη είτε μέσω ειδικού, είτε μέσω κοντινών ανθρώπων που είναι κατάλληλοι για την τόνωση του ηθικού τους. Η καλή ψυχολογία βοηθάει και ενισχύει όλες τις προσπάθειες για την υγεία και για την εύρεση εργασίας. Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των δημόσιων υπηρεσιών για την δωρεάν υποστήριξη αυτών των ανθρώπων, αλλά υπάρχουν και πρέπει να το ψάξουν όσο μπορούν περισσότερο. Υπάρχουν πλέον και ιδιώτες ψυχολόγοι, που κάνουν είτε δωρεάν συνεδρίες σε κάποιες περιπτώσεις, είτε με πολύ οικονομικό κόστος. Σημασία έχει να μην παραιτείται ο άνθρωπος. Δύσκολα μπορεί να είναι, αλλά χρειάζεται ισχυρή θέληση για να βρεθεί η λύση.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 789

#3 Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Καλησπέρα και από μένα. Ναι είναι πολύ επώδυνο να αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα δύο προβλήματα: Υγείας και εργασιακό. Όσοι είναι σε αυτή την θέση, καλό είναι να δώσουν άμεση προτεραιότητα στην ψυχική τους υποστήριξη είτε μέσω ειδικού, είτε μέσω κοντινών ανθρώπων που είναι κατάλληλοι ...

Όντως χρειάζεται πολύ μεγάλη δύναμη αλλά πάνω απ όλα ψυχραιμία. Οι ψυχολόγοι βοηθούν σε μεγάλο βαθμό και αυτοί που υποφέρουν θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Οι απόψεις σας αγαπητή κα Αθανασιάδου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 696

#4 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Καλησπέρα και από μένα. Ναι είναι πολύ επώδυνο να αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα δύο προβλήματα: Υγείας και εργασιακό. Όσοι είναι σε αυτή την θέση, καλό είναι να δώσουν άμεση προτεραιότητα στην ψυχική τους υποστήριξη είτε μέσω ειδικού, είτε μέσω κοντινών ανθρώπων που είναι κατάλληλοι ...

Δύσκολη υπόθεση η μη παραίτηση. Σαφώς και χρειάζεται η ψυχολογική υποστήριξη. ΤΙ γίνεται όμως στην περίπτωση που αλλάει η οπτική μας όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα υγείας κακ μας φάινονται όλα αρνητικά, αισθανόμενοι κάθε φορά που μας πιέζουν να ομολογήσουμε το πρόβημα υγείας? Συνήθως μας περιθωριοποιούν και μας εγκαταλείπουν στην τύχη μας....Ή όχι?

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#5 Δημοσίευση: 21 Αυγούστου 2015

Η βάση για την θεραπεία, ψυχική ή σωματική, είναι η επίγνωση και η αποδοχή του προβλήματος. Εάν δεν γνωρίζουμε τι έχουμε και δεν το δεχθούμε ως κομμάτι του εαυτού μας, δεν θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Είναι αυτό που λένε και στην στρατηγική: Πρέπει να γίνεις φίλος με τον εχθρό σου, για να τον νικήσεις ... Δυστυχώς, δεν είναι εύκολος δρόμος, αλλά είναι μονόδρομος για την αποθεραπεία. Η περιθωριοποίηση επέρχεται, όταν δίνεται στίγμα στην ασθένεια. Και πάλι δεν μπορούμε να αλλάξουμε μία ολόκληρη κοινωνία απέναντι σε αυτό. Εμείς, όμως, πως αντιμετωπίζουμε την ασθένεια μας? Αισθανόμαστε ντροπή για αυτήν? Μπορεί αρκετοί άνθρωποι να την κοιτάνε με μισό μάτι, γιατί δεν ξέρουν ... εμείς όμως που την έχουμε και είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας, έτσι θα την κοιτάμε? Δεν είναι εύκολα όλα όσα λέω, για αυτό είναι σημαντική η ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς αρκετά πιεσμένους και μπλοκαρισμένους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Το παιδί μου έχει πονοκέφαλο: Πότε να ανησυχήσω;Το παιδί μου έχει πονοκέφαλο: Πότε να ανησυχήσω;

Οι πονοκέφαλοι στην παιδική ηλικία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. αλλά πότε πρέπει να ανησυχήσετε;... Περισσότερα »

Σνακ με λιγότερα από 5 γραμμάρια υδατάνθρακεςΣνακ με λιγότερα από 5 γραμμάρια υδατάνθρακες

Αν η διατροφή σας απαιτεί να προσέχετε και να περιορίσετε τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε, δείτε τα κατάλληλα σνακ για εσάς.... Περισσότερα »

Μνημόνιο για δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Υγεία από το Ίδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςΜνημόνιο για δωρεά 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Υγεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος. ... Περισσότερα »

Λοιμώξεις καρδιακών ηλεκτρονικών συσκευών: Πρόληψη και θεραπείαΛοιμώξεις καρδιακών ηλεκτρονικών συσκευών: Πρόληψη και θεραπεία

Όπως σε όλες τις επεμβάσεις, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών είναι υπαρκτή. Πώς μπορούν να προληφθούν και να διαγνωστούν λοιμώξεις.... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης