Ασθενείς με Πάρκινσον: Η ενότητα και συλλογικότητα βοηθούν σημαντικά

Το θέμα της συλλογικότητας, της συνένωσης των ασθενών και εθελοντών στον αγώνα κατά της νόσου του Πάρκινσον, αναδεικνύεται από μέλη και εθελοντές της...

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, 10:19
Διαχειριστής

Το θέμα της συλλογικότητας, της συνένωσης των ασθενών και εθελοντών στον αγώνα κατά της νόσου του Πάρκινσον, αναδεικνύεται από μέλη και εθελοντές της ελληνικής εταιρείας εθελοντών και ασθενών για την νόσο του Πάρκινσον ”Επίκουρος - κίνηση”.

Η ανάγκη για συσπείρωση των ασθενών και εθελοντών είναι πολύ μεγάλη, όπως εκφράστηκε σε σχετική εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την πρώτη περιγραφή της νόσου Πάρκινσον.

Οι ασθενείς μέλη αλλά και οι εθελοντές της εταιρείας εκφράζουν την μεγάλη ανάγκη του ”εγώ” να γίνει ”εμείς”, απομυθοποιώντας παράλληλα τα όποια στερεότυπα ή αντιλήψεις για την συγκεκριμένη νόσο. Άλλο ένα παράδειγμα λοιπόν για το τι μπορεί να κάνει ένας σύλλογος Ασθενών και τι δύναται να προσφέρει στα μέλη του.

Με δεδομένο ότι ο καθένας από μόνος του δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ίδα την ασθένεια αλλά και τα δικαιώματά του.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο http://www.iatronet.gr/video/pagosmia-imera-gia-tin-noso-parkinson/639/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ