Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΕθελοντισμός

Ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών στους συλλόγους ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 2911 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017
Τροποποίηση: 25 Απριλίου 2017

Είναι οι στυλοβάτες των συλλόγων, οι αιμοδότες και η ψυχή τους. Βοηθούν όσο κανείς άλλος τους ασθενείς, διοργανώνουν σεμινάρια και εκδηλώσεις, είναι οι μπροστάρηδες με τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα και την όρεξη που συμβάλλουν κατά πολύ στην επικοινωνία των συλλόγων με τα μέλη τους. Αυτοί είναι οι εθελοντές που τους συναντά κανείς παντού, οι άνθρωποι που συγκινούν και εκπλήσσουν με την δύναμή τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1054

#1 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Οι σύλλογοι ασθενών γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο που διαδραματίζουν και χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποια στιγμή ο ρόλος τους θα πρέπει να αναδειχθεί και να μην παραμένει στα όρια του ”γραφικού”. Εθελοντής δεν σημαίνει άνθρωπος που ασχολείται με κάτι επειδή δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, ούτε εκείνος/η που ψάχνει για δουλειά μέσω των διαφόρων συλλόγων ασθενών. Σημάινει άνθρωπος πάνω απ΄όλα, συμβολίζει την αναπομείνουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι και καχύποπτοι που συχνά τους επικρίνουν.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 273

#2 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Αρχική δημοσίευση #1:
Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθ...

Αγαπητοί φίλοι

καλημέρα και χρόνια πολλά!

Είναι τόσο σημαντικό το θέμα που αναδεικνύετε που μάλλον θα χρειάζονταν ώρες για να το αναλύσουμε. Οι εθελοντές είναι πράγματι οι στυλοβάτες των συλλόγων.

Ο ρόλος τους είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και καταλυτικός. Μακάρι να μπορούσε κανείς να αναλογιστεί τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1054

#3 Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2017

Xωρίς την βοήθεια των εθελοντών, οι σύλλογοι ασθενών δεν θα μπορούσαν να κάνουν όσα κάνουν. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η συνεισφορά τους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης