Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΕθελοντισμός

Ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών στους συλλόγους ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7021 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017
Τροποποίηση: 25 Απριλίου 2017

Είναι οι στυλοβάτες των συλλόγων, οι αιμοδότες και η ψυχή τους. Βοηθούν όσο κανείς άλλος τους ασθενείς, διοργανώνουν σεμινάρια και εκδηλώσεις, είναι οι μπροστάρηδες με τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα και την όρεξη που συμβάλλουν κατά πολύ στην επικοινωνία των συλλόγων με τα μέλη τους. Αυτοί είναι οι εθελοντές που τους συναντά κανείς παντού, οι άνθρωποι που συγκινούν και εκπλήσσουν με την δύναμή τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Οι σύλλογοι ασθενών γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο που διαδραματίζουν και χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποια στιγμή ο ρόλος τους θα πρέπει να αναδειχθεί και να μην παραμένει στα όρια του ”γραφικού”. Εθελοντής δεν σημαίνει άνθρωπος που ασχολείται με κάτι επειδή δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, ούτε εκείνος/η που ψάχνει για δουλειά μέσω των διαφόρων συλλόγων ασθενών. Σημάινει άνθρωπος πάνω απ΄όλα, συμβολίζει την αναπομείνουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι και καχύποπτοι που συχνά τους επικρίνουν.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#2 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Αρχική δημοσίευση #1:
Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθ...

Αγαπητοί φίλοι

καλημέρα και χρόνια πολλά!

Είναι τόσο σημαντικό το θέμα που αναδεικνύετε που μάλλον θα χρειάζονταν ώρες για να το αναλύσουμε. Οι εθελοντές είναι πράγματι οι στυλοβάτες των συλλόγων.

Ο ρόλος τους είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και καταλυτικός. Μακάρι να μπορούσε κανείς να αναλογιστεί τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#3 Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2017

Xωρίς την βοήθεια των εθελοντών, οι σύλλογοι ασθενών δεν θα μπορούσαν να κάνουν όσα κάνουν. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η συνεισφορά τους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης