Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΕθελοντισμός

Ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών στους συλλόγους ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9796 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 790

Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017
Τροποποίηση: 25 Απριλίου 2017

Είναι οι στυλοβάτες των συλλόγων, οι αιμοδότες και η ψυχή τους. Βοηθούν όσο κανείς άλλος τους ασθενείς, διοργανώνουν σεμινάρια και εκδηλώσεις, είναι οι μπροστάρηδες με τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα και την όρεξη που συμβάλλουν κατά πολύ στην επικοινωνία των συλλόγων με τα μέλη τους. Αυτοί είναι οι εθελοντές που τους συναντά κανείς παντού, οι άνθρωποι που συγκινούν και εκπλήσσουν με την δύναμή τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 973

#1 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Οι σύλλογοι ασθενών γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο που διαδραματίζουν και χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποια στιγμή ο ρόλος τους θα πρέπει να αναδειχθεί και να μην παραμένει στα όρια του ”γραφικού”. Εθελοντής δεν σημαίνει άνθρωπος που ασχολείται με κάτι επειδή δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, ούτε εκείνος/η που ψάχνει για δουλειά μέσω των διαφόρων συλλόγων ασθενών. Σημάινει άνθρωπος πάνω απ΄όλα, συμβολίζει την αναπομείνουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι και καχύποπτοι που συχνά τους επικρίνουν.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 258

#2 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Αρχική δημοσίευση #1:
Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθ...

Αγαπητοί φίλοι

καλημέρα και χρόνια πολλά!

Είναι τόσο σημαντικό το θέμα που αναδεικνύετε που μάλλον θα χρειάζονταν ώρες για να το αναλύσουμε. Οι εθελοντές είναι πράγματι οι στυλοβάτες των συλλόγων.

Ο ρόλος τους είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και καταλυτικός. Μακάρι να μπορούσε κανείς να αναλογιστεί τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 973

#3 Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2017

Xωρίς την βοήθεια των εθελοντών, οι σύλλογοι ασθενών δεν θα μπορούσαν να κάνουν όσα κάνουν. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η συνεισφορά τους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Yoga κατά του άγχους και της κατάθλιψηςYoga κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Για πολλούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή στρες, η yoga μπορεί να είναι πολύ ελκυστικός τρόπος για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.... Περισσότερα »

Συμβουλές για όμορφο και λαμπερό δέρμαΣυμβουλές για όμορφο και λαμπερό δέρμα

Τέλος πια στο θαμπό, ''σπασμένο'' δέρμα, με πέντε απλά βήματα!... Περισσότερα »

Το παιδί μου έχει πονοκέφαλο: Πότε να ανησυχήσω;Το παιδί μου έχει πονοκέφαλο: Πότε να ανησυχήσω;

Οι πονοκέφαλοι στην παιδική ηλικία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. αλλά πότε πρέπει να ανησυχήσετε;... Περισσότερα »

Λοιμώξεις καρδιακών ηλεκτρονικών συσκευών: Πρόληψη και θεραπείαΛοιμώξεις καρδιακών ηλεκτρονικών συσκευών: Πρόληψη και θεραπεία

Όπως σε όλες τις επεμβάσεις, η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών είναι υπαρκτή. Πώς μπορούν να προληφθούν και να διαγνωστούν λοιμώξεις.... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης