Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΕθελοντισμός

Ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών στους συλλόγους ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7978 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017
Τροποποίηση: 25 Απριλίου 2017

Είναι οι στυλοβάτες των συλλόγων, οι αιμοδότες και η ψυχή τους. Βοηθούν όσο κανείς άλλος τους ασθενείς, διοργανώνουν σεμινάρια και εκδηλώσεις, είναι οι μπροστάρηδες με τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα και την όρεξη που συμβάλλουν κατά πολύ στην επικοινωνία των συλλόγων με τα μέλη τους. Αυτοί είναι οι εθελοντές που τους συναντά κανείς παντού, οι άνθρωποι που συγκινούν και εκπλήσσουν με την δύναμή τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#1 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Οι σύλλογοι ασθενών γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο που διαδραματίζουν και χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Κάποια στιγμή ο ρόλος τους θα πρέπει να αναδειχθεί και να μην παραμένει στα όρια του ”γραφικού”. Εθελοντής δεν σημαίνει άνθρωπος που ασχολείται με κάτι επειδή δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, ούτε εκείνος/η που ψάχνει για δουλειά μέσω των διαφόρων συλλόγων ασθενών. Σημάινει άνθρωπος πάνω απ΄όλα, συμβολίζει την αναπομείνουσα ευαισθησία και αλληλεγγύη. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι και καχύποπτοι που συχνά τους επικρίνουν.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 244

#2 Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2017

Αρχική δημοσίευση #1:
Όταν μιλά κανείς για τους εθελοντές θα πρέπει να έχει στο μυαλό του όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρει το ίδιο το κράτος. Ανθρώπους που δεν πληρώνονται για όλα αυτά που κάνουν, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για να βοηθ...

Αγαπητοί φίλοι

καλημέρα και χρόνια πολλά!

Είναι τόσο σημαντικό το θέμα που αναδεικνύετε που μάλλον θα χρειάζονταν ώρες για να το αναλύσουμε. Οι εθελοντές είναι πράγματι οι στυλοβάτες των συλλόγων.

Ο ρόλος τους είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και καταλυτικός. Μακάρι να μπορούσε κανείς να αναλογιστεί τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#3 Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2017

Xωρίς την βοήθεια των εθελοντών, οι σύλλογοι ασθενών δεν θα μπορούσαν να κάνουν όσα κάνουν. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η συνεισφορά τους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης