Μεγάλη η σημασία του εθελοντισμού!

Βρέθηκα για κάποιο διάστημα άνεργη και πραγματικά απελπίστηκα καθώς όλη μου η ενασχόληση ήταν αν και πότε θα βρω δουλειά. Στο μεσοδιάστημα όμως μου...

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, 10:25
elenkar

Βρέθηκα για κάποιο διάστημα άνεργη και πραγματικά απελπίστηκα καθώς όλη μου η ενασχόληση ήταν αν και πότε θα βρω δουλειά. Στο μεσοδιάστημα όμως μου ήρθε μια σκέψη: αντί να ξοδεύω άσκοπα τις ώρες μου περιμένοντας να μου κάνουν μια πρόταση, καλύτερο θα ήταν να προσφέρω τον ελεύθερό μουχρόνο σε συνανθρώπους μου που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας κια χρειάζονται βοήθεια.

Όντως λοιπόν, πήρα την απόφαση και γράφτηκα σε σύλλογο ασθενών, αναλαμβάνοντας ένα συγκεκριμένο έργο που αφορούσε την υποστήριξη και διάδοση της δράσης του συλλόγου. Δύο μήνες μετά μπορώ να σας πω ότι αντιμετωπίζω με άλλη οπτική το φάσμα της ανεργίας, δεν νοιώθω εκτοπισμένη αλλά ενεργή.

Ο εθελοντισμός βοηθά πολύ αφενός γιατί νοιώθεις πως προσφέρεις και αφετέρου επειδή αισθάνεσαι χρήσιμος στην κοινωνία. Δοκιμάστε το και πιστέψτε με θα άλλαξει η διάθεσή σας. Χώρια του ότι το έργο που προσφέρεις είναι πολύ σημαντικό.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ