Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΕθελοντισμός

Εθελοντές και ψυχολόγοι στην στήριξη των ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7132 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 273

Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Με την σημερινή μου παρέμβαση θέλω να εξάρω την μεγάλη συμβολή των εθελοντών που στελεχώνουν τις οργανώσεις αλληλοβοήθειας και ψυχολογικής στήριξης των ασθενών. Με τις συγκινητικές τους προσπάθειες δημιουργούν κλίμα ασφάλειας στα άτομα με προβλήματα υγείας και πρωτοστατούν στις δράσεις αλλά και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε φορά.

Εχω προσωπική εμπειρία περί αυτού και μάλιστα πρόσφατη. Πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος των ψυχολόγων στους συλλόγους ασθενών, που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο του ασθενή. Συχνά, η συμβολή τους πάντως αποσιωπάται. Το δημιουργικό τους έργο όμως είναι γνωστό. Αυτών και των εθελοντών.

Την ευγνωμοσύνη μας για αυτό!

  • Απάντηση

Απαντήσεις

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#1 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Πράγματι. Είναι πολύ μεγάλη η στήριξη που παρέχουν στους ασθενείς οι εθελοντές αλλά και πολλοί ψυχολόγοι που αφιερώνουν μεγάλο μέρος από την ζωή τους προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν πληγεί από διάφορες ασθένειες. Το δέσιμο είναι πολύ μεγάλο και η εμπιστοσύνη που καλλεργείται εξίσου. Οι εθελοντές επίσης είναι άξιοι συγχαρητηρίων αφού με την απλόχερη ζεστασιά τους δείχνουν πως η ανθρωπιά δεν διδάσκεται αλλά έιναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ζωής.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 740

#2 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Οι ψυχολόγοι στους συλλόγους ασθενών δουλεύουν εθελοντικά ή με ελάχιστα χρήματα, προκειμένου να στηρίξουν άτομα με ειδικά προβλήματα. Ο ρόλος τους είναι καταλυτικός και η Πολιτεία θα έπρεπε να τους υποστηρίζει στο έργο τους! Αφανείς ήρωες είναι πολύ απλά!

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 955

#3 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Πολύ σοβαρό το θέμα που τίθεται για τους εθελοντές στους συλλόγους ασθενών, τους ψυχολόγους αλλά και όλους αυτούς που πασχίζουν να καταπραύνουν τον πόνο και να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους ασθενείς. Θα λέγαμε πως αυτό που θα έπρεπε πρώτα απ΄όλα να κάνει η επόμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι να στηρίξει ενεργά τους συλλόγους και το προσωπικό τους -εθελοντές και μη - γιατί ο αγώνας που κάνουν είναι πολυμέτωπος. Και συνήθως υποστηρίζονται οικονομικά μόνο από χορηγίες.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 59

#4 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα την εποχή της κρίσης και του ατομισμού, φωτεινό παράδειγμα εξαίρεσης αποτελούν οι εθελοντές, που παρέχουν κομμμάτι της ψυχής τους στους διάφορους συλλόγους ασθενών και επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που συνεισφέρουν χωρίς οδηγό το χρήμα στη ζωή τους. Οι ψυχολόγοι από την μεριά τους επιτελούν διπλό ρόλο, αυτό του εθελοντή στους συλλόγους ασθενών - ομάδες, λόγω της ελαχίστης έως και καθόλου αμοιβής που λαμβάνουν για τις πολύωρες εργατοώρες, αλλά και του επιστήμονα συνεργάτη που προσφέρει τις γνώσεις του στον πάσχοντα ασθενή, που γνώμονα έχει την στήριξη και βοήθεια αυτων των ατόμων, με επιβράβευση την ανθρωπιά και το αποτέλεσμα και όχι κυρίως την επαγγελματική καταξίωση με βάση την αμοιβή. Αυτοί οι άνθρωποι (εθελοντές και και ψυχολόγοι) που στηρίζουν τους διάφορους συλλόγους ασθενών και ευπαθείς ομάδες, αξίζουν τουλάχιστον το μπράβο και την αναγνώρισή μας, τη φωνή μας, ώστε κάποια στιγμή το εκάστοτε υπουργείο να πράξει τα αυτονόητα, δηλαδή την οικονομική και υλική στήριξη τους και κατ’ επέκταση των συλλόγων.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1054

#5 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #4:
Σήμερα την εποχή της κρίσης και του ατομισμού, φωτεινό παράδειγμα εξαίρεσης αποτελούν οι εθελοντές, που παρέχουν κομμμάτι της ψυχής τους στους διάφορους συλλόγους ασθενών και επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που συνεισφέρουν χωρίς οδηγό το χρήμα στη ζωή τους. ...

Πράγματι φωτεινό παράδειγμα μαίρη43.

Έχω ζήσει και εγώ από κοντά τις προσπάθειες των ψυχολόγων και των επιστημονικών συνεργατών στους συλλόγους ασθενών. Πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Με σιγουριά σας λέω ότι το έργο τους είναι τεράστιο!

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#6 Δημοσίευση: 8 Ιανουαρίου 2015

Ο εθελοντισμός μόνο αισιοδοξία μπορεί να εμπνεύσει!
Όταν βλέπεις τις προσπάθειες ανθρώπων, να κάνουν κάτι για τον συνάνθρωπο τους χωρίς να θέλουν κάτι για αντάλλαγμα, γεμίζει όλο σου το είναι. Είναι τόσο αγνό το συναίσθημα και η αίσθηση που σου δημιουργεί, τόσο σπάνια.

Από εμένα μόνο χίλιες ευχές για αυτούς τους Ανθρώπους. Πολλή και καλή δύναμη. Μας εμπνέουν!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 740

#7 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #6:
Ο εθελοντισμός μόνο αισιοδοξία μπορεί να εμπνεύσει! Όταν βλέπεις τις προσπάθειες ανθρώπων, να κάνουν κάτι για τον συνάνθρωπο τους χωρίς να θέλουν κάτι για αντάλλαγμα, γεμίζει όλο σου το είναι. Είναι τόσο αγνό το συναίσθημα και η αίσθηση που σου δημιουργεί, τόσο σπάνια. Από εμένα ...

Πράγματι, αγαπητή χαρά

Ο εθελοντισμός είναι ευλογία αλλά πάνω απ΄όλα ουσιαστική βοήθεια από ανθρώπους που απλά επιμένουν να δίνουν από τον εαυτό τους σε πείσμα της αποξενωτικής νοοτροπίας της εποχής. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρουν αλλά και το ότι δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες τους! Για πολλούς φαντάζουν γραφικοί, στην πραγματικότητα όμως η προσπάθειά τους είναι ηρωική και πάνω απ΄όλα ξεχωριστή. Εξάλλου τι έχει απομείνει σε αυτόν τον χορτασμένο κόσμο? Η ανθρωπιά και η αλληλοβοήθεια.

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#8 Δημοσίευση: 9 Ιανουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #7:
Πράγματι, αγαπητή χαράΟ εθελοντισμός είναι ευλογία αλλά πάνω απ΄όλα ουσιαστική βοήθεια από ανθρώπους που απλά επιμένουν να δίνουν από τον εαυτό τους σε πείσμα της αποξενωτικής νοοτροπίας της εποχής. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρουν αλλά και το ότι δεν αμείβονται για τις υπηρεσίες το...

Ο εθελοντισμός πάνω απ΄όλα βοηθά εκεί που η Πολιτεία ειναι απούσα. Ένα μεγαλό μπράβο σε όλους αυτούς που διιαθέτουν τον εαυτό τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης