Άνοια - Νόσος Alzheimer. Μη φαρμακευτικές θεραπείες: από την θεωρία στην πράξη!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από...

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, 15:11
Τροποποίηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, 15:13

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ALZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 από συγγενείς ανοϊκών ασθενών και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Σκοπός της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, η υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, η κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους.
Στο πλαίσιο των στόχων της εταιρείας, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Άνοια - Νόσος Alzheimer. Μη φαρμακευτικές θεραπείες: από την θεωρία στην πράξη!”, στις 3 Δεκεμβρίου 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η ημερίδα απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (νευρολόγους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νευροψυχολόγους, γεροντολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς) και φυσικά θα είναι ανοιχτή σε φροντιστές ατόμων με άνοια.
Αξιόλογοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν εισηγήσεις πάνω σε θέματα σχετικά με την Άνοια, νόσο Alzheimer, αντιμετώπιση διαταραχών συμπεριφοράς ανοϊκών, μελλοντικές θεραπείες κτλ, ενώ εκλεκτοί επαγγελματίες υγείας θα πραγματοποιήσουν διαδραστικά εργαστήρια που θα αφορούν σε νοητικά και κινητικά παιχνίδια για άτομα με άνοια, ασκήσεις μνήμης και προσοχής, ασκήσεις διπλού έργου, πολυαισθητηριακή παρέμβαση κτλ.
Ευελπιστώντας στην θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην ημερίδα μας.


Με εκτίμηση,
Παρασκευή Σακκά
Νευρολόγος - Ψυχίατρος
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
Εταιρείας Νόσου Alzheimer Συναφών Διαταραχών Αθηνών

**Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας, επισκευθείτε την ιστοσελίδα http://www.alzheimerdays.gr/ ή καλέστε στο συν30 211 100 1781.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ