Το Βήμα του ΑσθενήΠαροχέςΚοινωνικές παροχές

Ελλιπής βοήθεια για την αντιμετώπιση του διαβήτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6904 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 918

Δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2014
Τροποποίηση: 29 Ιουλίου 2014

Αφορά: Διαβήτης τύπου Ι

Η ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι τα 50 ευρώ ανά μήνα για την φαρμακευτική θεραπεία κατά του διαβήτη, σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για την στοιχειώδη χορήγηση της ινσουλίνης ή των άλλων φαρμάκων.
Ιδιαίτερα η ινσουλίνη, τονίζει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, είναι η ορμόνη ζωής και η χορήγησή της είναι πλήρως εξατομικευμένη και αναντικατάστατη. H χρήση της θα πρέπει να ορίζεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου με διαβήτη και όχι με άδικα οικονομικά κριτήρια.

Περισσότερα για την Ομοσπονδία http://www.elodi.org

  • Απάντηση

Απαντήσεις

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 283

#1 Δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2014

Αυτό που βλέπω είναι ότι σιγά σιγά μας ωθούν να πληρώνουμε τα πάντα. Τόσα χρόνια δηλαδή που πληρώνουμε τα ασφαλιστικά μας ταμία, τι κάνουμε δεν πληγώνουμε? Εμείς φταίμε για την κακοδιαχείριση των νοσοκομείων, των διαφόρων μονάδων και υπηρεσιών, οι κατακαημένοι πολίτες που καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για άλλη μια φορά. Διαφημίζουν ότι τα πράγματα βελτιώνονται την υγεία. Που το είδανε?

Επειδή δεν έχουμε τηλεοπτικό χρόνο για να πούμε τα καθημερινά προβλήματα που τραβάνε οι ασθενείς.

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#2 Δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #1:
Αυτό που βλέπω είναι ότι σιγά σιγά μας ωθούν να πληρώνουμε τα πάντα. Τόσα χρόνια δηλαδή που πληρώνουμε τα ασφαλιστικά μας ταμία, τι κάνουμε δεν πληγώνουμε? Εμείς φταίμε για την κακοδιαχείριση των νοσοκομείων, των διαφόρων μονάδων και υπηρεσιών, οι κατακαημένοι πολίτες που καλούντ...

Ναι, Χαρά. Δυστυχώς όλα τα χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να πληρώνουμε τα σαφαλιστικά ταμεία και να καταθέτουμε αναντίρρητα τον οβολόν μας. Το δυστύχημα μάλιστα είναι ότι το κακό δεν σταματά εδώ παρά συνεχίζεται ασταμάτητα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν και κατά πόσον οι περικοπές στην Υγεία θα δημιουργήσουν για τον ασθενή αλλά και τους οικείους τον ”δρόμο χωρίς επιστροφή” Γιατί για επιστροφή στην ”ομαλότητα” ουδείς λόγος!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#3 Δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #2:
Ναι, Χαρά. Δυστυχώς όλα τα χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να πληρώνουμε τα σαφαλιστικά ταμεία και να καταθέτουμε αναντίρρητα τον οβολόν μας. Το δυστύχημα μάλιστα είναι ότι το κακό δεν σταματά εδώ παρά συνεχίζεται ασταμάτητα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν και κατά πόσον οι περικοπέ...

Οι διαβητικοί όπως και όλες οι κατηγορίες ασθενών πλήτονται έδω και χρόνια από την ύφεση αλλά και τις περικοπές στην πολιτική Υγείας. Το θέμα είναι πως θα προχωρήσουν όταν ακόμη και πολύ ευπαθείς ομάδες στερούνται την πάλαι ποτέ δωρεάν φαρμακευτική προμήθεια και υφίστανται την όποια συμμετοχή.

  • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#4 Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2014
Τροποποίηση: 30 Ιουλίου 2014

Δίκαια η παρέμβαση της Συνομοσπονδίας διαβητικών για το θέμα της πενιχρής ενίσχυσής τους. Το θεμα είναι αν ακούνε οι υπεύθυνοι από το Υπουργείο Υγείας και αν αποφασίσουν τα δουν τα θέματα των ομάδων αυτών πιο σοβαρά. Γιατί και οι καρκινοπαθείς, έμαθα, ενώ μέχρι πρότινος δεν πλήρωναν τα φάρμακά τους, τώρα έχουν συμμετοχή.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Λιπαρά στη διατροφή: Οι μεγαλύτεροι μύθοιΛιπαρά στη διατροφή: Οι μεγαλύτεροι μύθοι

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να βλέπουμε τα λιπαρά με κακό μάτι. Ή, μάλλον, ήρθε η ώρα να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα ωφέλιμα από τα ανθυγιεινά.... Περισσότερα »

Καρκίνος του μαστού: Πώς θα προλάβετε την επανεμφάνισή τουΚαρκίνος του μαστού: Πώς θα προλάβετε την επανεμφάνισή του

Αν έχετε διαγνωστεί στο παρελθόν, πώς θα ελαττώσετε τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου;... Περισσότερα »

Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσίαΤι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσία

Ηλεκτρονική ταυτότητα θα παρέχεται στους εθελοντές, ενώ οι σύλλογοί τους θα οργανώνουν καμπάνιες μόνο σε συνεννόηση με το ΕΚΕΑ.... Περισσότερα »

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Video - Σκλήρυνση κατά πλάκας

Εξειδικευμένες υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση (γνωστή ως Σκλήρυνση κατά Πλάκας) και άλλα Απομυελινωτικά Νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης