Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Ποιος μιλά για τους πρόσφυγες - ασθενείς?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6745 επισκέπτες - 4 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1038

Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2016

Είναι οι λιγότερο γνωστοί και αφανείς ήρωες του προσφυγικού ζητήματος. Είναι οι άνθρωποι αυτοί που παρά το γεγονός ότι νοσούν, επιλέγουν την οδό της μετανάστευσης, μη μπορώντας να αντέξουν τον πόλεμο αλλά πάνω απ΄όλα επειδή θέλουν να ζήσουν όσο τους απομένει. Τυγχάνουν δε της ελάχιστης περίθαλψης στις χώρες υποδοχής ενώ μόνο όταν είναι εμφανές το πρόβλημα (π.χ άτομα με αναπηρία) προβάλλονται δεοντως από τα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι οι άνθρωποι αυτοί, των οποίων ο κυκεώνας δεν σταματά με την είσοδό τους στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν πολύ λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν. Είδατε να μιλά κανείς γι΄αυτούς?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 826

#1 Δημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2016

Αν και τα κανάλια πολύ θα ήθελαν να ”ξεθάψουν” για λόγους θεαμτικότητας παρόμοιες ιστορίες, εντούτοις οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν προς το παρόν εκτός δημοσιότητας. Μόνο αν δεν υπάρξει άλλη έκτακτη είδη που σκορπά πανικό, ίσως φιλοτιμηθούν να αναφερθούν σε αυτούς....

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#2 Δημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2016

Γενικά οι μετανάστες προκαλούν αμηχανία στον κόσμο. Ίσος γιατί γίνονται μάρτυρες ενός ατελείωτου ανθρώπινου δράματος, ίσος γιατί έρχονται στην μνήμη τους διηγήσεις των παππούδων τους για την δική τους μετανάστευση.
Όπως και να έχει πάντως, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις για να απαλύνεις τον πόνο τους. Σε αυτό αν προσθέσουμε και κάποιο πρόβλημα στην υγεία σου, τα πράγματα γίνονται ακόμα ποιο δύσκολα. Αλλά οι ασθενείς όλου του κόσμου με σοβαρότητα συνήθως αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους.
Στωικά υπομένουν.
Δεν έχουν κανέναν λόγο και για κανένα ΜΜΕ να δείξουν το πρόβλημα τους. Πολλοί θα ήθελαν τα κανάλια, γιατί το δράμα πουλάει.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1038

#3 Δημοσίευση: 25 Φεβρουαρίου 2016

Είναι πάντως σε κάθε περίπτωση μαρτύριο, να είσαι ασθενής και να αναγκάζεσαι να μεταναστεύσεις για να μη σε σκοτώσουν. Επιλέγει κανείς μια αμφίβολη και επισφαλή ζωή από το να του φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι....Το μη χείρον - βέλτιστον.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 731

#4 Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2016

Οι άνθρωποι αυτοί και μόνο ότι βρίσκονται σε μέρος που δεν γίνεται πόλεμος τους αρκεί. Το θέμα είναι ποιος νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΜεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον μεταβολισμό μας σαν δικαιολογία, όταν δεν καταφέρνουμε να χάσουμε κιλά. Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως;... Περισσότερα »

Τα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονταιΤα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονται

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμβάντα που μπορεί να τραυματίσουν συναισθηματικά ένα παιδί; Ποια είναι τα σημάδια και πώς θα τα διαχειριστούμε.... Περισσότερα »

Μικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μαςΜικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μας

Μερικές φορές, το να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να βελτιώσει και την υγεία μας…... Περισσότερα »

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Video - Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο αναφοράς αποκλειστικά για γυναίκες. Από επαγγελματίες αθλήτριες έως μητέρες μετά τον τοκετό που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης