Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ΑΜΕΑ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9116 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 924

Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2016

Τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται μεροληπτικά στις καθημερινές τους συναλλαγές. Παρά το γεγονός ότι η ευαισθησία του κόσμου απέναντί τους είναι αυξημένη, εντούτοις τόσο το επίσημο κράτος όσο και οι Αρχές εξακολουθούν να δέιχνουν ανοχή στα διάφορα κρούσματα κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να περιθωριοποιούνται και να στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Τώρα τελευταία μάλιστα δεν είναι και λίγες οι φορές που τα ΑΜΕΑ διαδήλωσαν για τα δικαιώματά τους αλλά και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντί τους. Για να μην αναφερθούμε στις περικοπές των επιδομάτων και φαρμάκων τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 669

#1 Δημοσίευση: 7 Μαρτίου 2016

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα άτομα με αναπηρία μπαίνουν στο περιθώριο κατά παράβαση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί για αυτά. Το δε κράτος λάμπει δια της απουσίας του....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 924

#2 Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2016

Τα άτομα με αναπηρία εξακολουθούν βρίσκονται δυστυχώς στο περιθώρειο. Δεν φτάνει η ευαισθησία των πολιτών, χρειάζεται και η παρέμβαση της Πολιτείας. Αλλά το να φτάνει να εκλιπαρεί κανείς από την Πολιτεία για το αυτονόητο είναι το λιγότερο κατάντια.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομείαΗλεκτρονική συνταγογράφηση και στα νοσοκομεία

Ο μηχανισμός θα καλύπτει νοσηλευόμενους ασθενείς. Αποβλέπει στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των γιατρών και στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.... Περισσότερα »

CrossFit : Οι συνήθεις τραυματισμοίCrossFit : Οι συνήθεις τραυματισμοί

Χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς στο είδος άσκησης που τα τελευταία 10 χρόνια απέκτησε και στην Ελλάδα ... Περισσότερα »

Υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνηΥγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της κύησης. Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα έχετε όλα υπό έλεγχο!... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης