Δεν καταγράφονται οι πρόσφυγες με αναπηρία

Οι πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν καταγράφονται ως τέτοιοι στα ελληνικά κέντρα υποδοχής και έτσι δεν έχουν πρόσβαση σε...

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 10:52
tired

Οι πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν καταγράφονται ως τέτοιοι στα ελληνικά κέντρα υποδοχής και έτσι δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ειδικές για αυτούς. Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα της έκθεσης της Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) για την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες - ΕΣΑμεΑ .

Οι εργαζόμενοι, τονίζεται, που καταγράφουν τους πρόσφυγες δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εργάζονται υπό μεγάλη χρονική πίεση, ενώ πρέπει οι ίδιοι οι πρόσφυγες να τονίσουν την αναπηρία τους ή τη χρόνια πάθησή τους, η οποία ειδικά εάν δεν είναι «ορατή», δεν καταγράφεται. Παράλληλα υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες πρόσβασης σε υπηρεσίες όπως η στέγαση, οι εγκαταστάσεις υγιεινής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ψυχολογική υποστήριξη.

Δείγμα ενός ακόμη κοινωνικού αποκλεισμού, και διακρίσεων ή κάνουμε λάθος?

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ