Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Οάσεις ανθρωπιάς και ενημέρωσης

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4648 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1040

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2017

Κοινή πλέον είναι η πεποίθηση πως στην Ελλάδα οι περισσότεροι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας ζουν απομονωμένοι και μακριά από τα κοινωνικά δρώμενα γιατί αυτή ακριβώς η κοινωνία δεν τους απορροφά ούτε τους επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση. Τα δεδομένα στην χώρα μας εξακολουθούν να είναι αποκαρδιωτικά, παρά τις γενναίες προσπάθειες πολλών συλλόγων ασθενών να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Δυστυχώς, ο κοινωνικός αποκλεισμός παραμένει στο προσκήνιο και οι προκαταλήψεις δεν επιτρέπουν κάποια θεαματική διαφοροποίηση στα ποσοστά των ατόμων που δείχνουν αδιαφορία και κάνουν διακρίσεις στα άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο. Λύση κατά τα φαινόμενα δεν αναμένεται στο εγγύς μέλλον αφού και οι νεώτερες γενιές δεν έχουν αλλάξει άρδην αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία. Οι λόγοι είναι πολλοί, και δεν είναι του παρόντος να τους εκθέσουμε. Παρόλα αυτά, οι μικρές αλλά ουσιαστικές οάσεις επικοινωνίας μεταξύ των ασθενών εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο. Αποτέλεσμα, να μαθαίνουν οι πολίτες να σέβονται περισσότερο τα άτομα αυτά μέσω της ευαισθητοποίησης από τις καμπάνιες ενημέρωσης. Οάσεις ανθρωπιάς αλλά και ενημέρωσης για το τι περνά ο ασθενής στην καθημερινότητά του.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2017

Θα συμφωνήσω πως στην χώρα μας θα χρειαστεί ακόμη καιρός για να ξεπεραστούν οι διακρίσεις κατά των ασθενών. Η απομόνωσή τους και η μη επικοινωνία μεταξύ τους δημιουργούν τις προυποθέσεις για την διαιώνιση των στερεότυπων που τόσα προβλήματα δημιουργούν. Από αυτό το Βήμα ας κάνουμε μια προσπάθεια με την καταγγελία όλων αυτών των περιστατικών, προκειμένου να αλλάξουμε το νοσηρό αυτό φαινόμενο. Η δικτύωση όλων αυτών των ατόμων μπορεί να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές. Μην το υποτιμάμε.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 951

#2 Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2017

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

καλημέρα και καλή εβδομάδα

πολύ σημαντικό το θέμα που θέτετε και που αφορά την διαιώνιση των διακρίσεων στην χώρα μας. Είναι πάντως εκπληκτική η προσπάθεια πολλών συλλόγων να αλλάξουν την υφιστάμενη νοοτροπία. Το Βήμα του Ασθενή, πάντα ευαισθητοποιημένο σε τέτοια περιστατικά, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στον αποστιγματισμό και την προκατάληψη απέναντι στα άτομα με σοβαρές ασθένειες. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και όλες να κάνουμε μία από κοινού προσπάθεια ώστε να απομονώσουμε όλους αυτούς που αδιαφορούν ή αγνοούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η προσπάθεια απαιτεί χρόνο και υπομονή, όμως με την συνεχή θέληση όλων μπορούν να αλλάξουν πολλά.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1040

#3 Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2017

Παραμένουμε κοντά σας στον αγώνα για την δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην Ελλάδα. Προβλήματα που και πολλά είναι και λύση δεν βρίσκουν.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο εξειδικευμένο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης στο χώρο του φαρμάκου στην εποχή της ψηφιακής υγείας.... Περισσότερα »

12 τρόποι να βοηθήσετε κάποιον με διπολική διαταραχή12 τρόποι να βοηθήσετε κάποιον με διπολική διαταραχή

Το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει καλύτερες πιθανότητες σταθερότητας με τη στήριξή σας. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να δοκιμάσετε να είστε εκεί για αυτόν.... Περισσότερα »

Πώς θα χάσουμε κιλά με χορτοφαγίαΠώς θα χάσουμε κιλά με χορτοφαγία

Η χορτοφαγία είναι από τις καλύτερες διατροφές για σταθερή απώλεια βάρους. Πώς θα τα καταφέρουμε;... Περισσότερα »

ΧΑΠ : Συμπτώματα και ποιότητα ζωήςΧΑΠ : Συμπτώματα και ποιότητα ζωής

Πώς μπορεί όμως να αλλάξει κανείς την καθημερινότητα των ασθενών με ΧΑΠ προς το καλύτερο;... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπιση τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης