Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Οάσεις ανθρωπιάς και ενημέρωσης

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8785 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2017

Κοινή πλέον είναι η πεποίθηση πως στην Ελλάδα οι περισσότεροι ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας ζουν απομονωμένοι και μακριά από τα κοινωνικά δρώμενα γιατί αυτή ακριβώς η κοινωνία δεν τους απορροφά ούτε τους επιτρέπει την ισότιμη πρόσβαση. Τα δεδομένα στην χώρα μας εξακολουθούν να είναι αποκαρδιωτικά, παρά τις γενναίες προσπάθειες πολλών συλλόγων ασθενών να ευαισθητοποιήσουν το κοινό. Δυστυχώς, ο κοινωνικός αποκλεισμός παραμένει στο προσκήνιο και οι προκαταλήψεις δεν επιτρέπουν κάποια θεαματική διαφοροποίηση στα ποσοστά των ατόμων που δείχνουν αδιαφορία και κάνουν διακρίσεις στα άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο. Λύση κατά τα φαινόμενα δεν αναμένεται στο εγγύς μέλλον αφού και οι νεώτερες γενιές δεν έχουν αλλάξει άρδην αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία. Οι λόγοι είναι πολλοί, και δεν είναι του παρόντος να τους εκθέσουμε. Παρόλα αυτά, οι μικρές αλλά ουσιαστικές οάσεις επικοινωνίας μεταξύ των ασθενών εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο. Αποτέλεσμα, να μαθαίνουν οι πολίτες να σέβονται περισσότερο τα άτομα αυτά μέσω της ευαισθητοποίησης από τις καμπάνιες ενημέρωσης. Οάσεις ανθρωπιάς αλλά και ενημέρωσης για το τι περνά ο ασθενής στην καθημερινότητά του.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#1 Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2017

Θα συμφωνήσω πως στην χώρα μας θα χρειαστεί ακόμη καιρός για να ξεπεραστούν οι διακρίσεις κατά των ασθενών. Η απομόνωσή τους και η μη επικοινωνία μεταξύ τους δημιουργούν τις προυποθέσεις για την διαιώνιση των στερεότυπων που τόσα προβλήματα δημιουργούν. Από αυτό το Βήμα ας κάνουμε μια προσπάθεια με την καταγγελία όλων αυτών των περιστατικών, προκειμένου να αλλάξουμε το νοσηρό αυτό φαινόμενο. Η δικτύωση όλων αυτών των ατόμων μπορεί να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές. Μην το υποτιμάμε.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 917

#2 Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2017

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

καλημέρα και καλή εβδομάδα

πολύ σημαντικό το θέμα που θέτετε και που αφορά την διαιώνιση των διακρίσεων στην χώρα μας. Είναι πάντως εκπληκτική η προσπάθεια πολλών συλλόγων να αλλάξουν την υφιστάμενη νοοτροπία. Το Βήμα του Ασθενή, πάντα ευαισθητοποιημένο σε τέτοια περιστατικά, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στον αποστιγματισμό και την προκατάληψη απέναντι στα άτομα με σοβαρές ασθένειες. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και όλες να κάνουμε μία από κοινού προσπάθεια ώστε να απομονώσουμε όλους αυτούς που αδιαφορούν ή αγνοούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η προσπάθεια απαιτεί χρόνο και υπομονή, όμως με την συνεχή θέληση όλων μπορούν να αλλάξουν πολλά.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#3 Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2017

Παραμένουμε κοντά σας στον αγώνα για την δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην Ελλάδα. Προβλήματα που και πολλά είναι και λύση δεν βρίσκουν.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης