Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Περισσότερες ράμπες για ΑΜΕΑ στις παραλίες

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9690 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 668

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2017

Κάτι γίνεται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με την τοποθέτηση ραμπών για ΑΜΕΑ στις παραλίες. Θες ο τουρισμός, θες η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση Δήμων, θες η συνεχής πίεση από πολίτες και φορείς, φαίνεται πως δειλά - δειλά κάτι αλλάζει στο θέμα. Όχι ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά τουλάχιστον σε κάποιες των περιπτώσεων έχει ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Η Κρήτη είναι αυτή, απ΄ότι διάβασα, που έχει τις περισσότερες ράμπες για ΑΜΕΑ στις παραλίες. Η προσπάθεια πάντως πρέπει να συνεχιστεί. Συν του γεγονότος ότι αυτές οι ράμπες θα πρέπει να συντηρηθούν τον χειμώνα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 918

#1 Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2017

Καλημέρα!

Θα διαφωνήσω. Παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα - κυρίως τουριστικά μέρη - τοποθετήθηκαν ράμπες για ΑΜΕΑ, εντούτοις σε πανελλαδικό επίπεδο η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Ο κοινωνικός αποκλεισμός λοιπόν συνεχίζεται, αφού τα άτομα αυτά αποκλείονται από την ικανοποίηση βασικών αναγκών τους. Τουλάχιστον δεν παρατηρούνται φαινόμενα αντιδράσεων πολιτών για την τοποθέτηση ραμπών που χαλάνε την αισθητική του τοπίου...Γιατί το είδαμε και αυτό πριν από 2 περίπου χρόνια σε συγκεκριμένο μέρος....

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 668

#2 Δημοσίευση: 12 Ιουλίου 2017

Κάτι κινείται πάντως...Σε σχέση με παλαιότερα όπου τα ΑΜΕΑ δεν είχαν καμία βοήθεια, τώρα κάτι φαίνεται πως αλλάζει. Να παρακολουθούμε το θέμα από κοντά. Το Βήμα του Ασθενή μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά!

  • Απάντηση

dimitris salisbury
Μέλος

Εγγραφή: 27/12/2005
Δημοσιεύσεις: 1

#3 Δημοσίευση: 12 Ιουλίου 2017

Το κύριο θέμα είναι ότι εκτός από τις ράμπες που είναι πολύ καλές και ελληνικής κατασκευής χιάζονται πεζόδρομοι πλάτος 1,3 τουλάχιστον από το παρκιν έως την ράμπα τα αμαξάκια η τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα δεν μπορούν να πλησιάσουν την ράμπα όταν στην διαδρομή παραβάλλεται απόσταση με άμμο η πέτρες

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 926

#4 Δημοσίευση: 12 Ιουλίου 2017

Αρχική δημοσίευση #3:
Το κύριο θέμα είναι ότι εκτός από τις ράμπες που είναι πολύ καλές και ελληνικής κατασκευής χιάζονται πεζόδρομοι πλάτος 1,3 τουλάχιστον από το παρκιν έως την ράμπα τα αμαξάκια η τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα δεν μπορούν να πλησιάσουν την ράμπα όταν στην διαδρομή παραβάλλεται α...

Αγαπητέ Δημήτρη

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Σαφώς και χρειάζεται πεζόδρομος για πρόσβαση στην ράμπα. Φανταζόμαστε πως αυτοί που τοποθετούν τις ράμπες θα πρέπει να μεριμνήσουν και γι΄αυτό!

Σε ευχαριστούμε για την συμετοχή σου στο Forum.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Οι καλύτερες πηγές φυτικού σιδήρουΟι καλύτερες πηγές φυτικού σιδήρου

Δεν είναι απαραίτητο να γεμίσετε το πιάτο σας με κόκκινο κρέας για να αποκτήσετε σίδηρο. Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε.... Περισσότερα »

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει με τον οικογενειακό γιατρόΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει με τον οικογενειακό γιατρό

Προκηρύχθηκαν οι 2.800 θέσεις οικογενειακών γιατρών, ενώ εκδόθηκε και η απόφαση για τη διαδικασία επιλογής τους. Τι αλλάζει από τον Μάρτιο. Αντιδράσεις ... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε;Γλυκαιμικός δείκτης: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Kατατάσσει τις τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες σύμφωνα με το πόσο αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε μια κλίμακα από 0-100.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης