Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Καταπολέμηση στερεοτύπων και ευθύνη της Πολιτείας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8183 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 731

Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2015

Παρά τις όποιες προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, τα στερεότυπα στην Ελλάδα ζουν και βασιλεύουν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για κοσμογονικές αλλαγές. Η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι η παντελής αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα ΑΜΕΑ, την στιγμή που με μία και μόνη απόφαση θα μπορούσαν να αλλάξουν όλα, από την απότομη συμπεριφορά του κάθε υπαλλήλου στα άτομα αυτά μέχρι την ριζική αντιμετώπιση της οδικής χάβρας. Η Πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επίλυση του οξύτατου αυτού προβλήματος. Αν και πάλι τίποτε δεν αλλάξει, σημαίνει ότι τα στερεότυπα και οι διακρίσεις σαγηνεύουν τους κυβερνώντες. Δικαιολογία δεν υπάρχει για την μη αλλαγή συμπεριφοράς.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#1 Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2015
Τροποποίηση: 16 Μαρτίου 2015

Πολύ καλά κάνεις και θίγεις το θέμα αγαπητέ chr. pap. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάποτε πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η διακριτική μεταχείρηση πρέπει να τιμωρείται αυστηρά.

Όπως και με τον ρατσισμό απέναντι στους μετανάστες, έτσι και οι προκλητικές συμπεριφορές σε βάρος των ΑΜΕΑ πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται φραστικά αλλά να χάνει ο άλλος ακόμη και την δουλειά του αν δεν έχει την απαραίτητη παιδεία.

Ακραίο αλλά μόνο θα συμμορφωθούν όλοι όσοι προκαλούν καθημερινά με την βάναυση ρατσιστική τους συμπεριφορά σε βάρος όσων αντιμετωπίζουν τον καθημερινό Γολγοθά στους δρόμους και τις Υπηρεσίες. Η Πολιτεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή!

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#2 Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2015

Αρχική δημοσίευση #1:
Πολύ καλά κάνεις και θίγεις το θέμα αγαπητέ chr. pap. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάποτε πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η διακριτική μεταχείρηση πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Όπως και με τον ρατσισμό απέναντι στους μετανάστες, έτσι και οι προκλητικές συμπεριφορές σε βάρος των ΑΜ...

Είναι ευκαιρία τώρα που Υπουργός Υγείας είνια άτομο με ειδικές ανάγκες να αλλάξει κάτι. Εκτός και αν....πάλι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την παθογένεια για τους γνωστούς λόγους περί επεμβατικής αδυναμίας.......

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 731

#3 Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2015

Αρχική δημοσίευση #2:
Είναι ευκαιρία τώρα που Υπουργός Υγείας είνια άτομο με ειδικές ανάγκες να αλλάξει κάτι. Εκτός και αν....πάλι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την παθογένεια για τους γνωστούς λόγους περί επεμβατικής αδυναμίας....... ...

Αυτή είναι και η συνηθέστερη δικαιολογία των ιθυνόντων που ουσιαστικά δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία να αλλάξουν την κατάσταση οριστικά, όχι επειδή έχουν κάποιο συμφέρον αλλά επειδή δεν πιστεύουν πραγματικά ότι μπορεί να άλλαξει κάτι....

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 29

#4 Δημοσίευση: 26 Μαρτίου 2015

όλα μπορούν να αλλάξουν αν αλλάξουμε κι εμείς ως άνθρωποι. Δυστυχώς είμαστε ένας λαός χωρίς παιδεία, χωρίς εκπαίδευση χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο (παρά τα όσα λέγονται για το πόσο φιλάνθρωποι φιλόξενοι πολιτισμένοι είμαστε).
Αν δεν αλλάξουμε τα πιστεύω μας, τα στερεότυπα, τη συμπεριφορά μας, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, που συναντάμε στην καθημερινότητα μας, τίποτα δεν θα γίνει. Η ευθύνη είναι κυρίως και πρωτίστως ατομική και μετά συλλογικά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τροφές κατά της τριχόπτωσηςΤροφές κατά της τριχόπτωσης

Αν ανησυχείτε για τα μαλλιά σας, ίσως θα ήταν καλό να ενσωματώσετε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητά σας…... Περισσότερα »

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ενοχλητική, αλλά υπάρχουν 100% φυσικοί τρόποι να την εξαφανίσουμε. Ποιοι είναι αυτοί;... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης