Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Ομαδική ψυχοθεραπεία για όλους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5887 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2015
Τροποποίηση: 3 Ιουλίου 2015

Χρειαζόμαστε επειγόντως ομαδική ψυχοθεραπεία για τα απίστευτα νεύρα που έχουμε στην καθημερινότητά μας, όχι αδικαιολόγητα. Το ότι βγάζουμε τον χειρότερο εαυτό μας δείχνει πως μάλλον έχουμε φτάσει στο σημείο όπου το χρήμα κάνει πάνω μας το απόλυτο κουμάντο. Αυτές τις ώρες που δεν υπάρχει έλεος, γινόμαστε θεωρητικά ένα με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αυτό δεν μας αρέσει καθόλου. Δεν παίρνουμε ταξί, δεν βγάινουμε σε καλά εστιατόρια, υπολογίζουμε τα ψώνια μας, κάνουμε περικοπές. Αυτό που δεν συμβαίνει πάντως είναι να ερχόμαστε στην θέση του άστεγου, του κάθε Ρομά, του μακροχρόνια άνεργου, στην θέση όλων αυτών που η ζωή τους άλλαξε από παλιά προς το χειρότερο λόγω κοινωνικού αποκλεισμού. Όμως παρόλα αυτά, εμείς συνεχίζουμε να τους γυρίζουμε την πλάτη, να τους θεωρούμε ανθρώπους δεύτερης και τρίτης διαλογής. Εκείνοι δεν έχουν άποψη, εμείς τα ξέρουμε όλα. Εκείνοι δεν δικαιούνται να ομιλούν για δημοκρατία, εμείς το καθορίζουμε αυτό. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται επί χρόνια, μέχρι που ήρθε η κρίση και έβαλε την ταφόπλακα στην ελπίδα. Η κρίση που έβγαλε στον καθένα αντί την αλληλεγγύη, την μοχθηρία και την υποκρισία. Αυτό όμως μάλλον είναι δουλειά των ψυχοθεραπευτών. Θα αναλάβουν το ρίσκο να θεραπεύσουν μια ολόκληρη κοινωνία, να βγουν μπροστά και να μιλήσουν για το σήμερα? Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Με δεδομένο μάλιστα ότι ελλείψει χρήματος, όλα παγώνουν και μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες όλοι τρεμουν από τον φόβο τους. Λες και το χρήμα είναι το παν σε αυτή την Οδύσσεια που ζούμε.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#1 Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2015

Θεραπεία δεν υπάρχει σε αυτούς που σέρνονται πίσω από τις κάθε λογής Ερινύες. Μια κοινωνία θεραπεύται μόνο με την υποβάθμιση της υπαρκατανάλωσης. Κατ΄αυτήν έννοια, καλό κάνει η κρίση.

  • Απάντηση

λάκης
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2014
Δημοσιεύσεις: 46

#2 Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2015

Υπερβολές!
Μια χαρά είμαστε.
Απλώς πρέπει να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε ότι μας φταίνε όλοι οι άλλοι (εντός και εκτός συνόρων) εκτός από τους εαυτούς μας.
Πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια, να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε μέρα χωρίς να μεμψοιμερούμε και να γκρινιάζουμε.
Και να βοηθάμε, έστω και λίγο, αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#3 Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2015

Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ζούμε τις τελευταίες ημέρες στιγμές ηρεμίας, κάτι που μπορώ να πω ότι δεν μας ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Περνάει η χώρα μας τεράστια κρίση και δοκιμασία σε πολλά επίπεδα. Ναι, δυστυχώς, υπάρχουν σκηνές υποκρισίας και φιλοτομαρισμού, αλλά εγώ προσωπικά έχω την τύχη να βιώνω και να βλέπω και σκηνές ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Δεν θα διχαστούμε στους μεν και στους δε. Οι άνθρωποι, που δεν υπολογίζουν τον διπλανό τους, ποτέ δεν τον υπολόγιζαν, γιατί έχουν μεγαλώσει από μικρά παιδιά με την καθοδήγηση να πατάνε επί πτωμάτων, για να ζήσουν. Ναι, αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να επεξεργαστούν την ζωή διαφορετικά και εκεί θα μπορούσε να βοηθήσει ένας ψυχοθεραπευτής. Εφόσον, όμως υπήρχε η πρόθεση αλλαγής από τον πρώτο. Θα συνιστούσα για άλλη μία φορά να πάρουμε βαθιές ανάσες, να αποστασιοποιηθούμε όσο γίνεται από τις εντάσεις των καναλιών και από την παραπληροφόρηση, που υπάρχει αρκετά στο διαδίκτυο και να ακούσουμε την φωνή μας στο να επιλέξουμε τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή. Εγώ εξακολουθώ να ελπίζω και περισσότερο στη νέα μας γενιά. Είναι στο χέρι της να αλλάξει ριζικά και σταδιακά την δομή της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε πάρει ήδη πολλά μαθήματα στην ιστορία μας.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#4 Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ζούμε τις τελευταίες ημέρες στιγμές ηρεμίας, κάτι που μπορώ να πω ότι δεν μας ακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Περνάει η χώρα μας τεράστια κρίση και δοκιμασία σε πολλά επίπεδα. Ναι, δυστυχώς, υπάρχουν σκηνές υποκρισίας και φιλοτομαρισμού, αλλά εγώ προ...

Όντως τόση πολύ παραπληροφόρηση έχει να δει κανείς χρόνια. Μαζεμένες ειδήσεις που αποπροσανατολίζουν και γεγονότα που σε κάνουν να αγανακτείς. Μέχρι ποιου σημείου θα φτάσει η κατάσταση αυτή, κανείς δεν γνωρίζει.....

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#5 Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2015

Πιστεύω ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ανατροφή από την οικογένεια μας. Αν οι γονείς μας αντιμετώπιζαν τις διάφορες καταστάσεις, ψύχραιμα. Αν ήταν άνθρωποι των λύσεων, τότε μαθαίνουμε ανάλογα. Αν ήταν απόλυτοι και θυμωμένοι, έτσι θα γίνουμε και εμείς. Ανάλογα με την δική τους αντίδραση μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε την ζωή. Όταν ζούμε τόσο ακραίες και άδικες καταστάσεις, απλά, δεν έχουμε λόγο να κρατάμε προσχήματα. Τώρα φαίνεται πόσο ανασφαλείς είμαστε. Τώρα που καταρρέουν οι κόποι μιας ζωής δεν βλέπουμε τον λόγο να κρατάμε τους τύπους ποια. Ίσος αυτή είναι μια ευκαιρία να γίνουμε σωστοί άνθρωποι ή απλά να πέσουμε ακόμα ποιο χαμηλά. Το κράτος μας έχει όλα τα στοιχεία της Μαφίας .. αλλά με τις ευλογίες του νόμου. Εμείς επιτρέπουμε όλα αυτά να συμβούν.

  • Απάντηση

clea
Μέλος

Εγγραφή: 4/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1

#6 Δημοσίευση: 9 Ιουλίου 2015

Αρχική δημοσίευση #1:
Θεραπεία δεν υπάρχει σε αυτούς που σέρνονται πίσω από τις κάθε λογής Ερινύες. Μια κοινωνία θεραπεύται μόνο με την υποβάθμιση της υπαρκατανάλωσης. Κατ΄αυτήν έννοια, καλό κάνει η κρίση....

Δυστυχώς αυτό ισχύει για τους μη έχοντας. Οι έχοντες ακόμη σπαταλούν και ετοιμάζονται τώρα να πάνε στο εξωτερικό, εκεί που έχουν τα εκατομμύριά τους.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Μύθοι για την αντισύλληψηΜύθοι για την αντισύλληψη

Επειδή κανείς δεν πρέπει να είναι ανενημέρωτος για αυτό το ζήτημα δείτε μύθους και αλήθειες.... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης