Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

ΑΜΕΑ και πλήθος: Ποιοι έχουν πραγματικά το πρόβλημα?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4992 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 997

Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2015

Αναρωτιέμαι τελικά ποιοι έχουν πραγματικά το πρόβλημα, αυτοί που υποφέρουν από κάποια αναπηρία ή αυτοί που τους εξετάζουν πατόκορφα σε καθημερινή βάση? Αυτοί που βρίσκονται στο αναπηρικό αμαξίδιο ή αυτοί που τους κοιτούν με λύπηση? Τις προάλλες που ήμουν στο μετρό ένας εμφανίσιμος και ευπρεπής κύριος γύρω σα 60 είχε μαζί σε αναπηρικό αμαξίδιο πιθανά την κόρη του γύρω στα 16. Και αυτή απόλυτα ευπρεπής και μάλλον αμήχανη κοίταζε τον κόσμο που έμπαινε φουριόζος. Αυτό που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν πως αντί να κάνουν οι άλλοι χώρο για τους ανθρωπους αυτούς και να τους διευκολύνουν, ήταν τουναντίον αυτοί που έκαναν στην άκρη έχοντας παράλληλα ενοχικό βλέμμα που έπιαναν χώρο. Το πιο θλιβερό όμως απ΄όλα ήταν τα βλέμματα των επιβατών. Εκεί έβλεπε κανείς μια απάθεια αλλά και μια υποτιθέμενη ”άνεση” απέναντι στο άτομο με αναπηρία. Ο πατέρας της που μάλλον τα έχει αντιληφθεί αυτά από πολύ νωρίς τράβηξε το καροστσάκι και έμεινε στην γωνιά. Στην επόμενη στάση κατέβηκαν. Μαζί με αυτούς και όλος ο συρφετός των βιαστικών, που δεν δίστασαν ακόμη και να πέσουν πάνω στην κοπελίτσα. Πως λέγεται αυτό? Μήπως κοινωνικός αποκλεισμός ή κάτι άλλο για τον κατά τα άλλα ευαίσθητο στις εκκλησιές και τα μνημόσυνα κόσμο?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 805

#1 Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2015

Πιστεύω πως η έλλειψη παιδείας αλλά και η υποκουλτούρα στην ελληνική επικράτεια επιφέρουν αυτά τα οδυνηρά αποτελέσματα. Τα άτομα με αναπηρίες είναι όχι απλά ανυπεράσπιστα αλλά εκτεθειμένα στις ορέξεις του καθενός. Δυστυχώς, ανάλογα περιστατικά διαφωτίζουν την ελλεεινή κατάσταση που επικρατεί και αποδεικνύουν το έλλειμμα αλληλεγγύης. Μόνο το κεφάλι ξέρουν να κουνούν, ευχόμενοι να μην τους τύχει παρόμοιο κακό. Γιατί ξέρετε, η δυστυχία του άλλου είναι η δική μας ευτυχία στις ανταγωνιστικές κοινωνίες που ζούμε. Οδηνηρό αλλά πραγματικό.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 997

#2 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2015

Ο ατομισμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Η νοοτροπία είναι να περνάει το δικό μου και ο άλλος σε δεύτερο ρόλο.....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κινόα: Ποια είναι τα οφέλη της;Κινόα: Ποια είναι τα οφέλη της;

Πώς ωφελεί η κινόα τον οργανισμό και με ποιον τρόπο μαγειρεύεται;... Περισσότερα »

Απολαύστε το καλοκαίρι με νέα εικόνα σώματοςΑπολαύστε το καλοκαίρι με νέα εικόνα σώματος

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους θερινούς μήνες για να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας;... Περισσότερα »

Κοινωνική φοβία: Οι πιο χρήσιμες συμβουλέςΚοινωνική φοβία: Οι πιο χρήσιμες συμβουλές

Θέλετε να ασχοληθείτε με κάποιο sport; Από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μέχρι κολύμβηση και χορό, εμείς θα σας πούμε ποια θα είναι τα οφέλη…... Περισσότερα »

Ανεβασμένη χοληστερόλη: Τι να φάω έξω;Ανεβασμένη χοληστερόλη: Τι να φάω έξω;

Επειδή το φαγητό έξω μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αν ακολουθούμε συγκεκριμένη διατροφή…... Περισσότερα »

Video - Βοήθεια σε περισσότερες από 40.000 μετακινούμενες γυναίκες και βρέφη

Η εφαρμογή του προγράμματος 'Μητέρα και Παιδί' ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πέτυχε να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε περισσότερες από 40.000 μετακινούμενες γυναίκες και βρέφη προστατεύοντας την υγεία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης