Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

ΑΜΕΑ και πλήθος: Ποιοι έχουν πραγματικά το πρόβλημα?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5908 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2015

Αναρωτιέμαι τελικά ποιοι έχουν πραγματικά το πρόβλημα, αυτοί που υποφέρουν από κάποια αναπηρία ή αυτοί που τους εξετάζουν πατόκορφα σε καθημερινή βάση? Αυτοί που βρίσκονται στο αναπηρικό αμαξίδιο ή αυτοί που τους κοιτούν με λύπηση? Τις προάλλες που ήμουν στο μετρό ένας εμφανίσιμος και ευπρεπής κύριος γύρω σα 60 είχε μαζί σε αναπηρικό αμαξίδιο πιθανά την κόρη του γύρω στα 16. Και αυτή απόλυτα ευπρεπής και μάλλον αμήχανη κοίταζε τον κόσμο που έμπαινε φουριόζος. Αυτό που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν πως αντί να κάνουν οι άλλοι χώρο για τους ανθρωπους αυτούς και να τους διευκολύνουν, ήταν τουναντίον αυτοί που έκαναν στην άκρη έχοντας παράλληλα ενοχικό βλέμμα που έπιαναν χώρο. Το πιο θλιβερό όμως απ΄όλα ήταν τα βλέμματα των επιβατών. Εκεί έβλεπε κανείς μια απάθεια αλλά και μια υποτιθέμενη ”άνεση” απέναντι στο άτομο με αναπηρία. Ο πατέρας της που μάλλον τα έχει αντιληφθεί αυτά από πολύ νωρίς τράβηξε το καροστσάκι και έμεινε στην γωνιά. Στην επόμενη στάση κατέβηκαν. Μαζί με αυτούς και όλος ο συρφετός των βιαστικών, που δεν δίστασαν ακόμη και να πέσουν πάνω στην κοπελίτσα. Πως λέγεται αυτό? Μήπως κοινωνικός αποκλεισμός ή κάτι άλλο για τον κατά τα άλλα ευαίσθητο στις εκκλησιές και τα μνημόσυνα κόσμο?

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 752

#1 Δημοσίευση: 30 Ιουλίου 2015

Πιστεύω πως η έλλειψη παιδείας αλλά και η υποκουλτούρα στην ελληνική επικράτεια επιφέρουν αυτά τα οδυνηρά αποτελέσματα. Τα άτομα με αναπηρίες είναι όχι απλά ανυπεράσπιστα αλλά εκτεθειμένα στις ορέξεις του καθενός. Δυστυχώς, ανάλογα περιστατικά διαφωτίζουν την ελλεεινή κατάσταση που επικρατεί και αποδεικνύουν το έλλειμμα αλληλεγγύης. Μόνο το κεφάλι ξέρουν να κουνούν, ευχόμενοι να μην τους τύχει παρόμοιο κακό. Γιατί ξέρετε, η δυστυχία του άλλου είναι η δική μας ευτυχία στις ανταγωνιστικές κοινωνίες που ζούμε. Οδηνηρό αλλά πραγματικό.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

#2 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2015

Ο ατομισμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Η νοοτροπία είναι να περνάει το δικό μου και ο άλλος σε δεύτερο ρόλο.....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης