Στη ΜΕΘ δύο περιστατικά με τον ιό της γρίπης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, νοσηλεύονται, σε κρίσιμη κατάσταση, εδώ και δέκα ημέρες ένας άνδρας και μία...

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016, 16:22
εφημερίδα δημοκράτης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστανείου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, νοσηλεύονται, σε κρίσιμη κατάσταση, εδώ και δέκα ημέρες ένας άνδρας και μία γυναίκα σαράντα ετών περίπου, οι οποίοι διαγνώσθηκαν με τον ιό της γρίπης.
Όπως αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ευθ. Ζιώγας, πρόκειται για δύο ανθρώπους, νέους σε ηλικία, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς προβλήματα υγείας.
«Η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη, γι’ αυτό και εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και στην καρδιά της επικίνδυνης περιόδου, που αναμένεται να διαρκέσει έως τα μέσα Μαρτίου.
Το στοιχείο που μας προβληματίζει φέτος, περισσότερο ίσως από άλλες φορές, είναι το γεγονός ότι η γρίπη δημιουργεί επιπλοκές και πνευμονική ανεπάρκεια σε ανθρώπους νέους σε ηλικία, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στη Μυτιλήνη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα».
Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι και τα περιστατικά ασθενών από γρίπη που νοσηλεύονται στις Παθολογικές κλινικές και στην Πνευμονολογική Κλινική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Βοστανείου και παθολόγο Χ. Ανιτζάκη, η κατάσταση ήταν αναμενόμενη, αφού χρονικά βρισκόμαστε στην περίοδο όπου η γρίπη εμφανίζει έξαρση.
«Θεωρητικά το τρίμηνο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος είναι περίοδος έξαρσης του ιού. Ύφεση του φαινομένου, αναμένεται από τα τέλη Μαρτίου κι έπειτα.
Η επιδημία του ιού της γρίπης γενικότερα, είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η ένταση μπορεί να διαφέρει γενικότερα από έτος σε έτος, ωστόσο σε γενικές γραμμές το φαινόμενο συντηρείται στα ίδια επίπεδα.
πατήστε το link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-2-9_sti_meth_dyo_peristatika_me_ton_io_tis_gripis


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ