3 ιατροδικαστές για όλο το Αιγαίο

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατροδικαστών ζητά η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου, όπου λόγω των προσφυγικών...

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016, 16:11
εφημερίδα δημοκράτης

Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατροδικαστών ζητά η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου, όπου λόγω των προσφυγικών ροών, οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Ένα θέμα που είχε θέσει προ ημερών και ο βουλευτής της ΝΔ Λέσβου Χ. Αθανασίου, δεδομένου ότι σήμερα, για τα νησιά του Αιγαίου αναλογούν μόλις τρεις ιατροδικαστές, με αποτέλεσμα να μακραίνει καθημερινώς η λίστα των σορών που πρέπει να υποβληθούν σε νεκροτομές.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΙΕ), ένας επικουρικός ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ένας επικουρικός ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο της Χίου και ένας ιατροδικαστής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο, καλούνται να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν.
Μάλιστα, προσφάτως στην Σάμο, όπου ακόμα δεν υπάρχει ιατροδικαστής, μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός σορών και ο ιατροδικαστής από τη Μυτιλήνη εκλήθη να πραγματοποιήσει τις νεκροτομές. Ειδικότερα, ο εν λόγω ιατροδικαστής πραγματοποίησε συνολικά περίπου 60 νεκροτομές, αφήνοντας παράλληλα για το ίδιο διάστημα ακάλυπτη την Μυτιλήνη, όπου και υπηρετεί.
πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-2-11_3_iatrodikastes_gia_olo_to_aigaio

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ