Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

Πρώτα σε κατανάλωση στη χώρα μας έρχονται τα παυσίπονα και τα αντιπυρετικά, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα αντικαταθλιπτικά.Καμπάνια ενημέρωσης...

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, 16:40
εφημερίδα δημοκράτης

Πρώτα σε κατανάλωση στη χώρα μας έρχονται τα παυσίπονα και τα αντιπυρετικά, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα αντικαταθλιπτικά.

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, τις συνέπειές τους στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και στον αγώνα κατά των ασθενειών και των μικροβίων, προωθούν αυτό το διάστημα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο.
Ο στόχος της καμπάνιας που θα γίνει με τηλεοπτικά διαφημιστικά μηνύματα, ραδιοφωνικά σποτ, αφίσες, φυλλάδια, αλλά και ενημέρωση από ομάδα γιατρών και φαρμακοποιών σε πολυσύχναστους χώρους, είναι η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού, ώστε να περιοριστεί η χρήση των αντιβιοτικών, μόνο στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη από το γιατρό για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ασθενειών.
Σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου Απόστολος Βαλτάς και του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Προβέντζας, αναφέρθηκαν στις καταστρεπτικές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, οι οποίες μπορεί να καταστήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίσχυρο απέναντι στα μικρόβια.
«Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο αποτελεί αιτία θανάτου για εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα δυστυχώς, κατέχουμε την πρώτη θέση της Ευρώπης στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών και μάλιστα κάθε χρόνο χάνονται 3.000 συμπατριώτες μας εξαιτίας του φαινομένου.
Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, στην ουσία έχει προκαλέσει την δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχουν πλέον περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που νοσούν από ένα απλό μικρόβιο, που πριν μερικά χρόνια μπορούσε εύκολα να καταπολεμηθεί με αντιβιοτική αγωγή και σήμερα πεθαίνουν εξαιτίας του μικροβίου αυτού, αφού οι κοινές αντιβιώσεις δεν μπορούν να το καταπολεμήσουν.
Μ.Χ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ link ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-11-19__aitia_thanatou

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ