Πυώδεις πληγές

Πονοκέφαλο εξακολουθούν να αποτελούν για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης και την παρούσα διοίκηση, δύο φλέγοντα ζητήματα που αφορούν σε μεγάλες ομάδες...

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017, 17:08
εφημερίδα δημοκράτης

Πονοκέφαλο εξακολουθούν να αποτελούν για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης και την παρούσα διοίκηση, δύο φλέγοντα ζητήματα που αφορούν σε μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Πρόκειται για την λειτουργία της Ογκολογικής και της Ψυχιατρικής Κλινικής του Βοστανείου νοσοκομείου. Η περίπτωση της Ογκολογικής Κλινικής του Βοστανείου έχει αναδειχθεί πολλάκις μέσα από τα ρεπορτάζ του «Δ», με δηλώσεις των ασθενών που ζητούν απεγνωσμένα την πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού στο τμήμα, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Στη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου με τη Διοίκηση του νοσοκομείου, κατέστη σαφές ότι γίνονται μεν προσπάθειες για την εύρεση λύσης και την πρόσληψη γιατρού, όμως δεν είναι πολύ εύκολο, αφού το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι πολύ περιορισμένο.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του Βοστανείου Ευθ. Ζιώγα, το νοσοκομείο προχώρησε σε σύμβαση έργου (μπλοκάκι), με τον παθολόγο Σ. Χαραλάμπους, ο οποίος θα εξυπηρετεί το νοσοκομείο 3 φορές την εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, προκειμένου να βοηθήσει τους δύο γιατρούς που υπηρετούν εκεί.
«Ξεκίνησε σήμερα η συνεργασία του νοσοκομείου με τον συνάδελφο παθολόγο Σ. Χαραλάμπους, που δέχθηκε να ενισχύσει το Ογκολογικό Τμήμα. Λύση με προσωρινό χαρακτήρα, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται η πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού με την ειδικότητα του Αιματολόγου και συγκεκριμένα του Στ. Καραδημητράκη, ο οποίος θα υπηρετήσει αρχικά για τρία χρόνια, με την προοπτική μονιμοποίησης. Το πρόβλημα δεν λύνεται, όμως οι δύο αυτοί συνάδελφοι αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών».

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ
Το δεύτερο αγκάθι του Βοστανείου, αφορά στη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής. Μετά την απομάκρυνση δύο γιατρών το προηγούμενο καλοκαίρι, η Διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία της, καθώς το τμήμα στελεχωνόταν μόνο με μία γιατρό ειδικότητας ψυχιάτρου, τη διευθύντρια του τμήματος.
Η λύση του προβλήματος, φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα απλή, αφού γενικότερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ευθ. Ζιώγα, δεν υπάρχουν αρκετοί ψυχίατροι και οι υπάρχοντες, ελάχιστα ενδιαφέρονται να μετακινηθούν στη Λέσβο και να εργαστούν στο νοσοκομείο.
«Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε η πληροφορία ότι υπάρχει ενδιαφέρον από έναν ψυχίατρο, να προσληφθεί ως μόνιμος γιατρός στο νοσοκομείο μας και ότι έχει καταθέσει σχετική αίτηση. Αν αληθεύει αυτό, δεν είμαστε βέβαιοι ακόμη, θα επιχειρήσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να του ζητήσουμε να παρουσιαστεί από τώρα στο νοσοκομείο μας, ως Επικουρικός, έως ότου οριστικοποιηθεί η μόνιμη τοποθέτησή του.
Αν γίνει αυτό, θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και πάλι την Ψυχιατρική Κλινική. Υπάρχει μία ψυχίατρος στο νοσοκομείο μας, που εξετάζει ασθενείς και κάνει συνταγογραφήσεις, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για μακροχρόνια νοσηλεία ασθενών με προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως».
Μ.Χ.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ