Οι σύλλογοι ασθενών δυναμώνουν και επιβραβεύονται

Οι σύλλογοι ασθενών ολοένα και περισσότερο διακρίνονται για την μεγάλη τους δράση αλλά και τις προσπάθειες εξωστρέφειας που στοχεύουν στην...

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017, 11:32
Τροποποίηση: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017, 12:35

Διαχειριστής

Οι σύλλογοι ασθενών ολοένα και περισσότερο διακρίνονται για την μεγάλη τους δράση αλλά και τις προσπάθειες εξωστρέφειας που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται στο προσκήνιο σύλλογοι με διάφορες ασθένειες που κανείς μέχρι τώρα δεν τους ήξερε.

Με βασικό όπλο την θέληση αλλά και την επιμονή, όλες οι προσπάθειές τους εστιάζονται στο να πληροφορήσουν το κοινό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αλλά και να δείξουν πως σε κάθε περίπτωση η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Είδαμε πρόσφατα στις πρώτες τρεις ημερίδες του iatronet.gr ”Βήματα Ασθενών” την μεγάλη δίψα των συλλόγων για εκπαίδευση και πληροφόρηση, παρατηρήσαμε με πόσο μεγάλο ενδιαφέρον πλαισίωσαν τις εν λόγω ημερίδες.

Αυτό πιστεύουμε θα γίνει και τώρα, αρχής γενομένης από την πρώτη ημερίδα στις 29 Απριλίου. Οι σύλλογοι ασθενών δυναμώνουν και εξελλίσσονται, πληθαίνουν και οργανώνονται. Η επιβράβευση ως εκ τούτου δεν αργεί να έρθει. Πρόσφατα, ο σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος ”Θετική Φωνή” ανακηρύχθηκε ”Eυρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς” για το 2016, ένα βραβείο που θεσπίστηκε από το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο, επιτυγχάνοντας έτσι μία μεγάλη διάκριση μαζί με 49 άτομα και φορείς από όλη την Eυρώπη.

Αλλά όχι μόνο η ”Θετική Φωνή”, Στην μόλις πριν λίγο ημερών απονομή των βραβείων Prix Galien, βραβεία έλαβαν μεταξύ άλλων και οι σύλλογοι ”Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.)” και ”Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚ)” (βραβείο Patient Initiative Award).

Τι δείχνει αυτό? Ότι η αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται από τους συλλόγους ασθενών είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ”Βήμα του Ασθενή” θα συνεχίσει να στηρίζει τους συλλόγους, δίνοντάς τους ελεύθερο Βήμα να καταγράψουν τις απόψεις, τα προβλήματα και τις δράσεις τους. Με τον τρόπο αυτό γίνονται πιο γνωστοί και κάποιοι που δεν τους ξέρουν τους μαθαίνουν.

Ευχόμαστε ολόψυχα και άλλες τέτοιες παρόμοιες διακρίσεις στο εγγύς μέλλον αλλά πάνω απ΄όλα να κατορθώσουν οι σύλλογοι να γίνουν ακόμη πιο ισχυροί στο αγώνα για την ενημέρωση των μελών τους αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Θα είμαστε πάντα κοντά τους.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ