Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

H ανάγκη του διπλανού

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9078 επισκέπτες - 5 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 826

Δημοσίευση: 8 Ιουνίου 2017

Σε κάθε περίοδο της ζωής μας και ειδικά όταν υπάρχει ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, έχουμε την ανάγκη του άλλου, του διπλανού μας, αυτού που μας περνά αδιάφορα τις υπόλοιπες ημέρες. Λες και κάτι μας τραβά στο να του ζητήσουμε συμπαράσταση, λες και αυτός ο ίδιος μπορεί να μας εξασφαλίσει ζωή, του απευθυνόμαστε όχι για να μας λυπηθεί, αλλά για να μας ακούσει. Ο διπλανός, ο άγνωστος γίνεται αδερφός, συνοδοιπόρος στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Γι΄αυτό καλύτερα να μην προδικάζουμε και να μην επηρεαζόμαστε από το ”εγώ”, που πάντα προσπαθεί να μας απομονώσει. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ζούμε εν κοινωνία, πως κανένας δεν θέλησε να ”ξεχωρίσει” από τους άλλους, μη αποδεχόμενος πρώτα πως είναι μέρος της κοινωνίας αυτής. Κάποιοι πάλεψαν κάποτε γι΄ αυτό, για δικαιώματα και αλληλεγγύη που για τους εγωπαθείς φαίνονται περιττά. Ο διπλανός όμως είναι συνοδοιπόρος ακόμη και αν δεν τον αναζητούμε πάντα. Είναι το στήριγμά μας στις δύσκολες στιγμές όπου ο κόσμος χάνεται κάτω από τα πόδια μας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1038

#1 Δημοσίευση: 8 Ιουνίου 2017

Ο διπλανός που δεν έχει όνομα γίνεται σωσίβιο όταν πάψουμε να πιστεύουμε στη ζωή. Είναι και άλλοι αυτοί που υποφέρουν επειδή η ζωή τους τα έφερε στραβά, επειδή έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους και τώρα προσπαθούν να επιβιώσουν με φθαρμένη υγεία και βάσανα πολλά. Ας μην αισθανόμαστε μοναδικοί, ούτε εξαιρέσεις.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 826

#2 Δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2017

Ηθικό δίδαγμα: μην φοβάστε τον διπλανό σας, να φοβάστε το αδιέξοδο του ατομισμού σε μια κοινωνία που δεν διδάσκει τίποτε....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΜεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον μεταβολισμό μας σαν δικαιολογία, όταν δεν καταφέρνουμε να χάσουμε κιλά. Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως;... Περισσότερα »

Τα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονταιΤα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονται

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμβάντα που μπορεί να τραυματίσουν συναισθηματικά ένα παιδί; Ποια είναι τα σημάδια και πώς θα τα διαχειριστούμε.... Περισσότερα »

Μικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μαςΜικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μας

Μερικές φορές, το να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να βελτιώσει και την υγεία μας…... Περισσότερα »

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Video - Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο αναφοράς αποκλειστικά για γυναίκες. Από επαγγελματίες αθλήτριες έως μητέρες μετά τον τοκετό που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης