Για νέους γιατρούς στις άγονες γραμμές

Η προ δύο ετών απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, να δώσει επιπλέον οικονομικά κίνητρα με τη μορφή πρόσθετης επιχορήγησης στους...

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017, 16:17
εφημερίδα δημοκράτης

Η προ δύο ετών απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, να δώσει επιπλέον οικονομικά κίνητρα με τη μορφή πρόσθετης επιχορήγησης στους νέους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε ιατρεία χωριών της άγονης γραμμής των νησιών μας, καθώς και σε πολύ μικρά νησιά, φαίνεται να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Η απόφαση αυτή, την περίοδο που ελήφθη, είχε γίνει δεκτή με ανακούφιση από τους κατοίκους των μικρών χωριών και νησιών, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης στον τόπο τους, ακόμη και για ζητήματα όπως είναι η συνταγογράφηση φαρμάκων κ.λπ.

Δυστυχώς, λίγους μήνες αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να πληρωθεί η επιπλέον επιχορήγηση δύο νεαρών γιατρών που υπηρετούσαν στα ιατρεία της Αγιάσου και του Σιγρίου, η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου απέρριψε τη δαπάνη ως μη νόμιμη, αφήνοντας στην ουσία έκθετη την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μάλιστα, τότε με δήλωσή της η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου, δεν προσπάθησε να κρύψει τη δυσαρέσκειά της, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ώστε οι διαδικασίες να είναι σύννομες.

Σήμερα, σχεδόν 18 μήνες μετά από την πρώτη εμπλοκή που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2016, φαίνεται ότι η υπόθεση απεμπλέκεται και όπως αναφέρει ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Παναγιώτης Προβέντζας, ήδη η επόμενη προκήρυξη που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας για το ιατρείο του Αγίου Ευστρατίου, περιλαμβάνει και το επιπλέον οικονομικό κίνητρο για όσους επιλέξουν τη θέση αυτή.

«Μετά την πρώτη εμπλοκή που παρουσιάστηκε, καταθέσαμε ερώτηση στο Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη νομιμότητα του επιδόματος αυτού. Δυστυχώς, η απάντηση ήταν αρνητική κι έτσι για αρκετό καιρό το ζήτημα παρέμεινε στο συρτάρι.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, ότι το Λογιστήριο του Κράτους έβγαλε νέα απόφαση, η οποία στηριζόταν σε ερώτημα νησιού του Ιονίου και συγκεκριμένα της Λευκάδας, για αντίστοιχο ζήτημα επιδότησης αγροτικών γιατρών.
Πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2017-7-12_gia_neous_giatrous_stis_agones_grammes

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ