Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Κερδίζοντας το στοίχημα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8050 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017
Τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2017

Όπως και σε όλα τα πράγματα της ζωής έτσι και στην ασθένεια χρειάζεται θάρρος, τόλμη και πίστη στις προσωπικές δυνατότητες και δυνάμεις. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλους τομείς της ζωής, έτσι και στην ασθένεια καλείσαι να ορθώσεις ανάστημα και να την καταπολεμήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Αυτό απαιτεί βέβαια πολλά ψυχικά αποθέματα, συμπαράσταση από το οικείο περιβάλλον και πίστη. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που στο τέλος τα κατάφεραν. Δεν εξαρτώνται βέβαια όλα από την καλή ψυχολογία, δεν παύει όμως αυτή να παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν την υγεία του σώματος με την υγεία της ψυχής. Πρέπει λοιπόν να το παλέψουμε σε πείσμα της κάθε ασθένειας, πρέπει να δούμε και να βρούμε μέσα μας τις απαραίτητες δυνάμεις. Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω επειδή μας έτυχαν δυσκολίες. Εξάλλου, μια παρατεταμένη πρόκληση είναι η ζωή, να μάθεις να την ζεις γιατί σου δίδεται μια φορά. Και όσο ζεις όχι μόνο ελπίζεις, αλλά παλεύεις για να κερδίσεις το στοίχημα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017

Πολύ ωραίο το σημερινό!

Το στοίχημα το κερδίζει κανείς όταν παύει να κοιτά το τι του συμβαίνει αλλά γιατί. Εκεί αρχίζει η πρώτη διερώτηση που διαρρυγνύει την ιδιοσύσταση του εαυτού μας. Όταν αναρωτηθεί κανείς πως έφτασε ως εδώ έχει κάνει το πρώτο βήμα για την αυτοθεραπεία. Ενοχές, φοβίες και ανασφάλεια ξεπροβάλλουν που όμως πρέπει να απομονωθούν. Η σωματική ασθένεια - πέρα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες - δημιουργείται και από την τάση μας να μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις και να φοβόμαστε να δράσουμε. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς άγχη και ιδεοληψίες. Μπορούμε να βάλουμε μια και καλή στην άκρη όλες μας τις αναστολές και να ζήσουμε πραγματικά.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#2 Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017

Η δύναμη αποκτάται όταν πιστέψεις στο διαφορετικό από αυτά που έκανες μέχρι τώρα. Χρειάζεται ίσως και η σύγκρουση με το περιβάλλον. Στερεοτυπικές αντιδράσεις παίρνουν την άγουσα σαν αποφασίσεις να ζήσεις με θέληση και πάθος. Σε τελική ανάλυση, τις αποφάσεις τις παίρνεις μόνος σου ακόμη και αν αφορούν την πορεία της υγείας σου. Η ασθένεια είναι τα λάθη που κάνεις όταν πορεύεσαι στην ζωή.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#3 Δημοσίευση: 5 Οκτωβρίου 2017

Βοηθά πολύ η πίστη και το θάρρος για αντιμετωπίσει κανείς τις δυσκολίες της ζωής. Μόνο όταν πιστέψεις στις δυνατότητές σου θα καταφέρεις να απαγκιστρωθείς από τα αδιέξοδα και την ανασφάλεια. Κάπου εκεί κερδίζεται και το στοίχημα οριστικά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης