Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Κερδίζοντας το στοίχημα

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6621 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 776

Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017
Τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2017

Όπως και σε όλα τα πράγματα της ζωής έτσι και στην ασθένεια χρειάζεται θάρρος, τόλμη και πίστη στις προσωπικές δυνατότητες και δυνάμεις. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλους τομείς της ζωής, έτσι και στην ασθένεια καλείσαι να ορθώσεις ανάστημα και να την καταπολεμήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Αυτό απαιτεί βέβαια πολλά ψυχικά αποθέματα, συμπαράσταση από το οικείο περιβάλλον και πίστη. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που στο τέλος τα κατάφεραν. Δεν εξαρτώνται βέβαια όλα από την καλή ψυχολογία, δεν παύει όμως αυτή να παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεαν την υγεία του σώματος με την υγεία της ψυχής. Πρέπει λοιπόν να το παλέψουμε σε πείσμα της κάθε ασθένειας, πρέπει να δούμε και να βρούμε μέσα μας τις απαραίτητες δυνάμεις. Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω επειδή μας έτυχαν δυσκολίες. Εξάλλου, μια παρατεταμένη πρόκληση είναι η ζωή, να μάθεις να την ζεις γιατί σου δίδεται μια φορά. Και όσο ζεις όχι μόνο ελπίζεις, αλλά παλεύεις για να κερδίσεις το στοίχημα.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 951

#1 Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017

Πολύ ωραίο το σημερινό!

Το στοίχημα το κερδίζει κανείς όταν παύει να κοιτά το τι του συμβαίνει αλλά γιατί. Εκεί αρχίζει η πρώτη διερώτηση που διαρρυγνύει την ιδιοσύσταση του εαυτού μας. Όταν αναρωτηθεί κανείς πως έφτασε ως εδώ έχει κάνει το πρώτο βήμα για την αυτοθεραπεία. Ενοχές, φοβίες και ανασφάλεια ξεπροβάλλουν που όμως πρέπει να απομονωθούν. Η σωματική ασθένεια - πέρα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες - δημιουργείται και από την τάση μας να μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις και να φοβόμαστε να δράσουμε. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς άγχη και ιδεοληψίες. Μπορούμε να βάλουμε μια και καλή στην άκρη όλες μας τις αναστολές και να ζήσουμε πραγματικά.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 682

#2 Δημοσίευση: 4 Οκτωβρίου 2017

Η δύναμη αποκτάται όταν πιστέψεις στο διαφορετικό από αυτά που έκανες μέχρι τώρα. Χρειάζεται ίσως και η σύγκρουση με το περιβάλλον. Στερεοτυπικές αντιδράσεις παίρνουν την άγουσα σαν αποφασίσεις να ζήσεις με θέληση και πάθος. Σε τελική ανάλυση, τις αποφάσεις τις παίρνεις μόνος σου ακόμη και αν αφορούν την πορεία της υγείας σου. Η ασθένεια είναι τα λάθη που κάνεις όταν πορεύεσαι στην ζωή.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 951

#3 Δημοσίευση: 5 Οκτωβρίου 2017

Βοηθά πολύ η πίστη και το θάρρος για αντιμετωπίσει κανείς τις δυσκολίες της ζωής. Μόνο όταν πιστέψεις στις δυνατότητές σου θα καταφέρεις να απαγκιστρωθείς από τα αδιέξοδα και την ανασφάλεια. Κάπου εκεί κερδίζεται και το στοίχημα οριστικά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Οι συνήθειες που βλάπτουν τη μέση μαςΟι συνήθειες που βλάπτουν τη μέση μας

Μήπως προκαλούμε καθημερινά μεγάλο κακό στη μέση μας, απλά και μόνο επειδή έχουμε μερικές… κακές συνήθειες;... Περισσότερα »

Διπολική διαταραχή: Τι διατροφή πρέπει να ακολουθώ;Διπολική διαταραχή: Τι διατροφή πρέπει να ακολουθώ;

Αν πάσχετε από διπολική διαταραχή, υπάρχουν περιορισμοί στην διατροφή; Τι πρέπει να γνωρίζετε;... Περισσότερα »

Πολύποδες του παχέος εντέρου: Αναγκαία η έγκαιρη διάγνωσηΠολύποδες του παχέος εντέρου: Αναγκαία η έγκαιρη διάγνωση

Δεδομένου ότι δεν έχουν συμπτώματα, πώς εντοπίζονται και γιατί πρέπει να θεραπεύονται χωρίς καθυστέρηση;... Περισσότερα »

Μικρά γεύματα για καλύτερο μεταβολισμόΜικρά γεύματα για καλύτερο μεταβολισμό

Tα μικρά και συχνά γεύματα είναι πολύ σημαντικά για τη ρύθμιση του μεταβολιμού μας και για το λόγο αυτό είναι πολύ βασικά.... Περισσότερα »

Video - Παιδιά με καρκίνο και η επιβίωσή τους

Για την σπανιότητα του καρκίνου στα παιδιά, τα σημαντικά ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους ενήλικες, και την εντυπωσιακή βελτίωση στον καρκίνο των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης