Η Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α

Καλημέρα σε όλους!Διαβάστε το παρακάτω - πραγματικά αξίζει!!Όπως πληροφορούμαι, οι κλήσεις στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της...

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 10:23
Τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 10:40

chr.pap

Καλημέρα σε όλους!

Διαβάστε το παρακάτω - πραγματικά αξίζει!!

Όπως πληροφορούμαι, οι κλήσεις στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα το 2017 αυξήθηκαν κατά 33 τοις εκατό σε σχέση με το 2016.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αυξητική τάση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος ΕΛ. Ε.ΑΝ.Α, που παρατηρήθηκε μέσα στο έτος με ενδεικτικό παράδειγμα την αύξηση 100 επί τοις εκατό στις κλήσεις του γ’ τριμήνου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016.

Από το σύνολο των καλούντων, το 23 τοις εκατό αφορούσε άτομα με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, το 6ε τοις εκατό αφορούσε άτομα με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, το 5 τοις εκατό άτομα με Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, το 4 τοις εκατό με Ψωριασική Αρθρίτιδα, το 3 τοις εκατό με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα ενώ από 2 τοις εκατό ακολούθησαν το Σύνδρομο Sjogren, η Ινομυαλγία, η Οστεοαρθρίτιδα, και το Σκληρόδερμα. Οι κλήσεις που αφορούσαν άτομα με άλλα ρευματικά νοσήματα άγγιζαν το 7 τοις εκατό, ενώ χωρίς διάγνωση το 9 τοις εκατό και με πολλαπλή διάγνωση το 3 τοις εκατό.

Τα θέματα ψυχικής υγείας (καταθλιπτικό συναίσθημα, άγχος, δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις) ήταν το αποκλειστικό θέμα του 38 τοις εκατό των κλήσεων. Παράλληλα, το 22επί τοις εκατό των κλήσεων σχετίζονταν με ζητήματα ιατρικής φροντίδας (πρόσβαση στη θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ), το 11 τοις εκατό εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα όπως η απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας ή η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας και τέλος, το 29επί τοις εκατό ζητήματα που αφορούσαν την λειτουργία του συλλόγου.

Ένα σημαντικό ποσοστό των κλήσεων όταν αναφερόταν η πηγή παραπομπής, έγινε από άτομα που πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία της γραμμής από το διαδίκτυο (42 τοις εκατό).

Η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (210 8237302) απευθύνεται σε περίπου 2.500.000 συνανθρώπους μας που πάσχουν από κάποια πάθηση του μυοσκελετικού συστήματος και τις οικογένειες, τους φίλους/φροντιστές τους και παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο υπηρεσιών, ο οποίος είναι άμεσος, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν λόγω σωματικής αδυναμίας, έλλειψης χρόνου, ή απομακρυσμένου τόπου διαμονής αλλά και σε αυτούς που δυσκολεύονται να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τον επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Η γραμμή έχει πανελλαδική εμβέλεια και δέχεται αιτήματα καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή 10.00π.μ - 16.00μμ) που απαντώνται άμεσα ή κατόπιν ραντεβού από ειδικά εκπαιδευμένο ψυχολόγο. Η Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης υποστηρίζεται από την κα Κουσουρή Νικολέττα, ψυχολόγο/ψυχοθεραπεύτρια.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ