Προς διευκόλυνση των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας

Ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, αναμένεται να ικανοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διοίκηση του...

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, 16:21
εφημερίδα δημοκράτης

Ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, αναμένεται να ικανοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με τη δημιουργία δύο ειδικών θαλάμων για τη νοσηλεία ατόμων που πάσχουν από ασθένειες νευρολογικής φύσεως.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων και Φίλων με σκλήρυνση Κατά Πλάκας «Ελπίζω» Θεόδωρος Χάιδος, η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική, κυρίως για τους πάσχοντες από την συγκεκριμένη ασθένεια, που μέχρι σήμερα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική:
«Η Διοικήτρια και η Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, δέχθηκαν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του Συλλόγου μας και των μελών μας.
Ο Σύλλογός μας έχει πάνω από 150 μέλη, που χρήζουν τακτικής νοσηλείας για διάφορους λόγους. Οι περισσότεροι από αυτούς, νοσηλεύονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, για να λάβουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Μέχρι σήμερα, φιλοξενούνται σε θαλάμους του Παθολογικού, κάποιες φορές δίπλα σε βαριά περιστατικά και ετοιμοθάνατους ασθενείς, που καταλήγουν μπροστά στα μάτια τους. Έχω αναφορές από μέλη του Συλλόγου μας, που στη διάρκεια της ολιγόωρης νοσηλείας τους, έγιναν μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων, που επηρέασαν σημαντικά την ήδη βεβαρυμμένη, λόγω της ασθένειας, ψυχολογία τους. Ζητήσαμε να υπάρχουν ξεχωριστοί θάλαμοι για τα περιστατικά νευρολογικής φύσεως, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, επειδή θέλουμε τα μέλη μας να νοσηλεύονται σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, σε ένα ήρεμο περιβάλλον, απαλλαγμένο όσο γίνεται από επιπλέον επιβάρυνση.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, τα μέλη του Συλλόγου μας πολλαπλασιάζονται ολοένα και περισσότερο, ενώ πέφτει συνεχώς και ο μέσος όρος ηλικίας των πασχόντων από αυτή την ασθένεια. Το ποσοστό ασθενών της Μυτιλήνης σε σχέση με τον πληθυσμό της ανέρχεται στο 4επί τοις εκατό, ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι στο 1,5επί τοις εκατό. Το μόνο θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι θεραπευτικές δυνατότητες των ατόμων αυτών και έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής».
Αναφερόμενος στη δημιουργία των δύο θαλάμων για τη φιλοξενία των νευρολογικής φύσεως ασθενειών, ο νευρολόγος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Δαμιανός Πέτρου, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική, κυρίως για τους ασθενείς.
«Το Βοστάνειο Νοσοκομείο δεν διαθέτει Νευρολογική Κλινική και η δημιουργία δύο ειδικών θαλάμων δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δημιουργία κλινικής. Για κάτι τέτοιο απαιτείται μεταξύ άλλων, η τροποποίηση του οργανισμού και η πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, αφού αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο 2 γιατροί με την ειδικότητα του νευρολόγου.
Πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2018-3-29_eidikoi_thalamoi_nosileias

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ