ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....ΕΠΕΜΒΑΣΗ Η ΟΧΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ?

Όταν ενδείκνυται κλινικά, πρέπει να πραγματοποιείται χειρουργική επέμβαση παραθυρεοειδούς (παραθυρεοειδεκτομή) ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της...

Δευτέρα, 09 Απριλίου 2018, 12:48
HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION

Όταν ενδείκνυται κλινικά, πρέπει να πραγματοποιείται χειρουργική επέμβαση παραθυρεοειδούς (παραθυρεοειδεκτομή) ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της απεικόνισης με SESTAMIBI(Sestamibi Scan....SS).

Σε μια συνέντευξη, ο συνεργάτης της μελέτης, ο Δρ. Philip Haigh, εξήγησε ότι η παραθυρεοειδεκτομή όταν η SS είναι αρνητική είναι μια πιο δύσκολη πράξη για τον χειρουργό και αυτό μπορεί να κάνει κάποιους γιατρούς να διστάζουν πριν προχωρήσουν με χειρουργική επέμβαση. ”Έχει αποδειχθεί προηγουμένως από άλλες μελέτες ότι είναι μια πιο δύσκολη επέμβαση όταν η SS είναι αρνητική επειδή πρέπει να κοιτάξουμε τέσσερις αδένες αντί να αφαιρέσουμε μόνο ένα, αλλά αν ο χειρούργος είναι έμπειρος, θα πρέπει να επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας , δήλωσε ο Δρ Haigh. Είπε ότι η παραθυρεοειδεκτομή όταν η SS είναι αρνητική είχε υψηλό ποσοστό θεραπείας ....μέχρι 98επί τοις εκατό, σύμφωνο με τη μελέτη.

Έκανε δύο σκέψεις για το πώς οι κλινικοί γιατροί πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της μελέτης. ”Για τον ενδοκρινολόγο, εάν πρόκειται να παραγγείλετε μια σάρωση με Sestamibi, μην αλλάξετε την πρακτική της παραπομπής ανάλογα με το αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Δρ Haigh. ”Για τον χειρουργό, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να κάνετε την επέμβαση σε έναν ασθενή με SS, βρείτε κάποιον που είναι.”

Από το ακόλουθο άρθρο:

https://www.linkedin.com/pulse/surgery-gerti-tashko-m-d-

Η τελευταία παράγραφος τα λέει όλα!

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ