Κακή διάθεση, ροπή προς τον αρνητισμό και η σχέση με την ασθένεια

Αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από μια κακή διάθεση? Συνήθως προκαλείται από έλλειψη ενδιαφερόντων, ρουτίνα και επανάληψη συγκεριμένων συνηθειών που...

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018, 10:26
fzai

Αλήθεια, τι κρύβεται πίσω από μια κακή διάθεση? Συνήθως προκαλείται από έλλειψη ενδιαφερόντων, ρουτίνα και επανάληψη συγκεριμένων συνηθειών που παραπέμπουν στην βαρεμάρα. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να κρύβονται ασθένειες πίσω από αυτήν? Υπάρχει ενδεχόμενο να μην φταίει η συνήθεια και ο ψυχικός μας κόσμος που αισθανόμαστε δύσθυμοι και ανόρεκτοι? Πιθανώς.

Συμβαίνει συχνά, άλλες αιτίες να προκαλούν ψυχική δυσφορία ή ανορεξία. Η δε κακή διάθεση να είναι συνέπεια αυτών. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα πρέπει να το δέσουμε κόμπο πως η αιτία είναι σώνει και καλά κάποια ασθένεια.

Πρέπει λοιπόν να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό πριν βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Εν ολίγοις να αποκλείσουμε ή να επιβεβαιώσουμε κάποιες αιτίες.

Μια ματιά στο ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον άρθρο http://www.iatronet.gr/ygeia/psyxiki-ygeia/article/46219/kaki-diathesi-mipws-yparxei-sovari-aitia.html μπορεί να σας δώσει μια εικόνα της κακής διάθεσης και να σας προιδεάσει για τους λόγους που αυτή εμφανίζεται. Αρκεί, όπως είπα, να μην ταυτιστούμε με κάποια ενδεχόμενα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ