Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Σκύλοι υπηρεσίας βοηθούν ασθενείς με διαβήτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5855 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

demy
Μέλος

Εγγραφή: 3/2/2014
Δημοσιεύσεις: 16

Δημοσίευση: 16 Απριλίου 2014

Αφορά: Διαβήτης τύπου ΙΙ, Διαβήτης τύπου Ι

Βρήκα ενδιαφέρουσα μια δημοσίευση στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας!


Ασθενής με σάκχαρο εκπαιδεύει τους δικούς του σκύλους υπηρεσίας

Οι σκύλοι επιφυλακής για τον διαβήτη, εκπαιδεύονται να εντοπίζουν μεταβολές στα επίπεδα σακχάρου του αίματος και ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους για διακυμάνσεις.

Όταν ο Αμερικανός ασθενής R.V διαγνώστηκε με τη νόσο, πάσχισε να βρει τη σωστή αγωγή. Ο γιατρός, του συνέστησε τότε να πάρει σκύλο υπηρεσίας.

Οι σκύλοι επιφυλακής για τον διαβήτη, εκπαιδεύονται να εντοπίζουν μεταβολές στα επίπεδα σακχάρου του αίματος και ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους για διακυμάνσεις- ορισμένες φορές ακόμα και πριν το συνειδητοποιήσει ο ασθενής.

Ωστόσο, τα κατοικίδια δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τα φάρμακα ή τις συσκευές, αλλά μπορούν να χρησιμεύσουν ως μηχανισμός ασφαλείας για ανθρώπους με διαβήτη.

Ο Dr. Anuj Bhargava, ενδοκρινολόγος στο Mercy Medical Center in Des Moines, της Αιόβα, δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι σκύλοι δεν είναι για όλους αλλά αν είστε κάποιος που συχνά χάνει τις αισθήσεις του λόγω χαμηλού σακχάρου θα θέλετε πιθανόν να εξετάσετε το θέμα και να διαπιστώσετε αν ένας σκύλος υπηρεσίας είναι επιλογή για εσάς.

Δυστυχώς, τα εκπαιδευμένα σκυλιά είναι κοστοβόρα και ο χρόνος αναμονής μπορεί να είναι μακρύς. ‘Εχοντας ερευνήσει και ανακαλύψει ο ασθενής ότι οι τιμές κυμαίνονται στις ΗΠΑ μεταξύ $9,000 έως $25,000, αποφάσισε με τη σύζυγό του να εκπαιδεύσουν τον δικό τους σκύλο.
Η υπακοή και τα πάντα είναι τα ίδια. ‘Οσον αφορά την εκπαίδευση στη μυρωδιά, ξεκινά πολύ νωρίς, δήλωσε η σύζυγος του ασθενούς.

Τώρα το ζευγάρι θέλει να χρησιμοποιήσει το σκύλο του για να βοηθήσει άλλους διαβητικούς που δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος. Τώρα εκπαιδεύουν άλλο σκύλο, τη Rouge, και σχεδιάζουν να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν σκύλους για όσους τους χρειάζονται.
Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά- σημαντικά είναι η υγεία και οι σκύλοι, δήλωσε η σύζυγος.

Θα χρειαστεί ένας χρόνος για να εκπαιδευτεί η Rouge και οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν αιτήσεις για τα νέα αφεντικά της. Ο αναπληρωματικός σκύλος είναι καλοδεχούμενη, αν και προσωρινή, πρόσθεση.

‘’Έχουμε επιπλέον ζεύγος ματιών, αυτιών και μύτη ώστε να είμαι σίγουρος για ότι συμβαίνει και να είμαι ασφαλής και στο επίπεδο που πρέπει να είμαι’’, δήλωσε ο ασθενής.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

gpap
Μέλος

Εγγραφή: 5/7/2007
Δημοσιεύσεις: 33

#1 Δημοσίευση: 23 Απριλίου 2014
Τροποποίηση: 23 Απριλίου 2014

Αυτά διαβάζω και σκέφτομαι ότι η αγάπη μου για τους σκύλους είναι απολύτως δικαιολογημένη. Τόσο πιστά, τόσο έξυπνα ζώα. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, πραγματικά!

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και οι άνθρωποι που αποφάσισαν, μια και δεν μπορούσαν να αγοράσουν εκπαιδευμένο σκύλο, να τον εκπαιδεύσουν εκείνοι. Που σημαίνει ότι όχι μόνον είχαν την απαραίτητη αγάπη για το σκύλο, αλλά και την δύναμη να κάνουν κάτι οι ίδιοι για να ξεπεράσουν το ”εμπόδιο” του κόστους.

Μπράβο τους. ”Συν Αθηνά και χείρα κίνει” έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και... κάτι ήξεραν.

  • Απάντηση

zoi_n
Μέλος

Εγγραφή: 23/4/2014
Δημοσιεύσεις: 7

#2 Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

έχετε υπόψη σας την ομαδα Therapy Dogs? υπαρχει σελίδα τους σε σελιδα κοινωνικης δικτυωσης!! Από ’κει μεταφερω το παρακατω κειμενο:

Το TherapyDogs είναι ένα νέο, εθελοντικό πρωτοποριακό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρόγραμμα, για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012.Η θεραπευτική επαφή με σκύλους, είναι μια παγκοσμίως γνωστή μέθοδος θεραπευτικής προσέγγισης ατόμων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, (ΑμεΑ, προβλήματα συμπεριφοράς, ηλικιωμένοι, φυλακισμένοι, έγκλειστοι σε ιδρύματα κτλ).Η ομάδα μας στην προσπάθεια της να μεταδώσει την αξία της θεραπευτικής επαφής και να φέρει κοντά ανθρώπους και σκυλιά, επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σωματεία και ειδικά σχολεία, όπως το τμήμα ΤΕΚΑΝ της ΕΛΕΠΑΠ, και το Σώμα Φίλων Αμεα «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» κλπ.Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Άτομα με αναπηρία μαθαίνουν να φροντίζουν με υπευθυνότητα τα σκυλάκια, ενώ μέχρι τώρα έχουν συνηθίσει ΠΑΝΤΑ κάποιος να φροντίζει αυτούς!Άτομα με δυσκολίες στην κίνηση, στο λόγο, με νοητική υστέρηση, προσπαθούν να περπατήσουν με τα σκυλάκια, να τα ταΐσουν, να τα χτενίσουν ή απλώς να τα χαϊδέψουν και όλα αυτά γίνονται με μεγάλη χαρά!Η αγάπη μας για τους σκύλους και η διάθεσή μας για προσφορά τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους ήταν το εφαλτήριο για την οργάνωση μιας ομάδας που θα μπορούσε να προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της.Πρώτοι που πίστεψαν στο όραμά μας ήταν οι εθελοντές του Σώματος Φίλων ΑμεΑ οι οποίοι μας έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τη δράση μας πειραματικά, εντάσσοντας μας σε ένα από τα προγράμματα τους. Στη συνέχεια, τον Οκτώβρη του 2013, κάνοντας το επόμενο βήμα, συσταθήκαμε ως επιτροπή του Σώματος Φίλων ΑμεΑ.Η ομάδα των ανθρώπων-εθελοντών απαρτίζεται από την ΤΕΡΨΗ ΠΑΣΧΑΛΗ, την ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ, την ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΤΣΙΔΟΥ, την ΟΛΓΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ και τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ.Η ομάδα των σκύλων-θεραπευτών αποτελείται από τον ΣΠΙΘΑ, τον ΦΟΙΒΟ, τη ΣΥΡΑ, την RUMBA, και την ΜΙΛΒΑ, όλα ημίαιμα και πρώην αδέσποτα σκυλιά που γεμίζουν με χαρά όχι μόνο τις ζωές των κηδεμόνων τους αλλά και των συμμετεχόντων στα προγράμματά μας.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#3 Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2014

Αρχική δημοσίευση #2:
έχετε υπόψη σας την ομαδα Therapy Dogs? υπαρχει σελίδα τους σε σελιδα κοινωνικης δικτυωσης!! Από ’κει μεταφερω το παρακατω κειμενο:Το TherapyDogs είναι ένα νέο, εθελοντικό πρωτοποριακό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρόγραμμα, για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε το Σεπτέ...

Καλά Ζωή καταπληκτική πληροφορία! Θα ενημερώσω τους γνωστούς μου που ενδιαφέρονται.

Ευχαριστώ πολύ.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Σακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόποΣακχαρώδης διαβήτης: Διατροφή χωρίς κόπο, αλλά με… τρόπο

Αντίθετα, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί και να ελέγχει την πάθησή του και να απολαμβάνει το φαγητό του χωρίς στερήσεις.... Περισσότερα »

Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;Ιερός βασιλικός: Πώς μας βοηθάει;

Πώς ακριβώς προστατεύει την υγεία μας ο ιερός βασιλικός; Και πώς μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε; ... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης