Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

αντισυλληψη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6684 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

kostis
Μέλος

Εγγραφή: 8/6/2014
Δημοσιεύσεις: 10

Δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2014

Αφορά: Εγκυμοσύνη

ποιες είναι οι μέθοδοι αντισύλληψης ?
υπάρχουν όλες οι μέθοδοι στην Ελλάδα ?
τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει?

ας ξεκινήσουμε με την απάντηση αυτών ερωτήσεων και βλέπουμε

 • Απάντηση

Απαντήσεις

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 249

#1 Δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2014

Καλώς ήρθες Κωστή στην παρέα μας!

Σε αυτή την διεύθυνση http://www.iatronet.gr/ygeia/maieftiki-egkymosyni/495/articles.html , μπορείς να βρεις πάρα πολλά άρθρα για τις μεθόδους αντισύλληψης.

Επίσης αν θέλεις να κάνεις ερώτηση σε γιατρό πας στην σελίδα http://www.iatronet.gr/iatriko-forum/

Εύχομαι να σε βοήθησα!


 • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 273

#2 Δημοσίευση: 10 Ιουνίου 2014

Τεράστιο το θέμα με την αντισύλληψη. ίσως κάποιος γυναικολόγος θα μπορούσε να μας διαφωτίσει για την μεγάλη συζήτηση που γίνεται εις ότι αφορά τις παρενέργειες των εν λόγω χαπιών

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#3 Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2014

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η αντισύλληψη δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό της γυναίκας. Άλλοι γυναικολόγοι δεν το συζητούν καν αναφορικά με τις όποιες παρενέργειες. Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό.

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#4 Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2014

Ποιες είναι αλήθεια οι μέθοδοι αντισύλληψης στην Ελλάδα? Ποιες δεν εφαρμόζονται σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη?

 • Απάντηση

gpap
Μέλος

Εγγραφή: 5/7/2007
Δημοσιεύσεις: 33

#5 Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2014

Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω πως είναι η κατάσταση σήμερα, ελπίζω όμως να μην είναι όπως ήταν παλιότερα.

Γενικώς δεν έχω διαπιστώσει να υπάρχει ευρεία διάδοση της αντισύλληψης στη νεολαία, γι αυτό και γίνονται πολλές αμβλώσεις. Η τουλάχιστον γίνονταν πριν απο κάποια χρόνια. Οι ελληνίδες φαίνεται να είναι πολύ καχύποπτες με το χάπι, ή το διάφραγμα αλλά και το προφυλακτικό δεν χρησιμοποιείται νομίζω όσο θα έπρεπε.

ή μπορεί να να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να μην το ξέρω.

Η άγνοια πάντως είναι μεγάλο θέμα όπως και ο κακός πουριτανισμός που κάνει πολλούς γονείς να μην μιλούν με τα παιδιά τους

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#6 Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2014
Τροποποίηση: 13 Ιουνίου 2014

Έτσι είναι πάνω - κάτω. Ένας στείρος πουριτανισμός, σε συνδυασμό με την καχυποψία αλλά και την ελλιπή ενημέρωση, δημιουργούν την άγνοια γύρω από τα θέματα αντισύλληψης. Δεν νομίζουμε ότι έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές - τουναντίον και πολλές αμβλώσεις καταγράφονται σε νεαρή ηλικία και στην ελληνική οικογένεια θέματα που αφορούν την ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα είναι ακόμη ταμπού.

 • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 59

#7 Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2014

Ποιες είναι οι μέθοδοι αντισύλληψης που δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα? Φταίει το κόστος που έχουν, οι δεν προωθούνται από τους γιατρούς και τις εκάστοτε φαρμακευτικές εταιρίες? ’Η μήπως το Ελληνικό σύστημα υγείας δεν τις έχει καν στο πλαφόν του? Τώρα όσο για το χάπι, δεν είναι διαδεδομένο διότι η πλειονότητα μιλάει για κινδύνους. Η σωστή χρήση του, εάν και δεν την έκανα γιατί ταυτοχρόνως κάπνιζα (αποτρεπτικό) μάλλον καλό μου έκανε, αφού με έσωσε απο ”ατυχήματα” και τις παρεπόμενες κακές ψυχολογικές επιπτώσεις αυτών, ά! και οικονομικές (κοστίζουν οι εκτρώσεις πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιουργούν στον οργανισμών που είναι πολύ σοβαρά), αλλά όταν κάπου το λέω ότι το έπαιρνα με κοιτάνε κάπως. Οπότε, η ελληνική οικογένεια και το συναφές περιβάλλον, μάλλον αγνοεί ή δεν θέλει να μάθει έστω τα υποτυπώδη, άσε για τα παραπέρα. Για το προφυλακτικό επίσης που αποτελεί τρόπον τινά ασπίδα υγείας, ακόμα και σ’ αυτό η άποψη είναι εγωκεντρική και παντελώς ανώριμη , τύπου ”εγώ είμαι ασφαλής”. Παίζουμε με την υγεία? Η πλειονότητα μάλλον παίζει.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#8 Δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2014
Τροποποίηση: 13 Ιουνίου 2014

Σωστές οι επισημάνσεις σου μαιρη43. Μερικές φορές αισθάνεται κανείς όχι μόνο την γενικευμένη άγνοια αλλά και έναν ασύδωτο ”καθωσπρεπισμό” ’η πουριτανισμό στην μέση ελληνική οικογένεια. Και αυτό που είναι πιο λυπηρό είναι ότι και οι νέες γενιές μερικές φορές παραμένουν στάσιμες σε αυτό το θέμα. Με λίγα λόγια, δεν αποσυντηρητικοποιούνται, παρά την φαινομενική ελευθεριάζουσα συμπεριφορά.

 • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 59

#9 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Συμφωνώ με τις επισημάνσεις, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η συντηρητική ελληνική οικογένεια και η συνέχιση του πουριτανισμού και της συντήρησης ως μέτρο σκέψης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι λόγω αυτών των αιτιών και των ταμπού παραβλέπεται το μέγα θέμα που είναι η πρόληψη της υγείας των ατόμων που αγνοούν ή λόγω του στενού τρόπου σκέψης, αδιαφορούν για τους ελοχεύοντες κινδύνους από τη μη πρόληψη κυρίως δε, της μη χρήσης προφυλακτικού, ώστε να θέτουν φόρα παρτίδα την ατομική αλλά και την υγεία των εκάστοτε συντρόφων τους σε άμεσο κίνδυνο από τη μετάδοση νοσημάτων που μπορεί όμως να αποβούν και μοιραία. Ανησυχητικό βέβαια το φαινόμενο στους έφηβους, ομοίως όμως και στους ενήλικες που γνωρίζοντας τους κινδύνους με διάφορες εγωιστικές δικαιολογίες συμπεριφέρονται ότι το θέμα δεν αφορά κάθε φορά τους ίδιους, αλλά τους άλλους. Εάν όλοι είναι καθαροί νοσημάτων (άντρες - γυναίκες), τότε πως δικαιολoγείται η εξάπλωση του AIDS? Στρουθοκαμηλίζουμε? Άλλο το προσέχω γενικώς και άλλο το προλαμβάνω.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#10 Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2014

Μάλλον πρέπει και επιβάλλεται να προλαμβάνουμε και να προσέχουμε, μη στρουθοκαμηλίζοντας πάνω απ΄όλα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την μετάδοση νοσημάτων αλλά και την (απρόσμενη?) εγγυμοσύνη.

 • Απάντηση

kostis
Μέλος

Εγγραφή: 8/6/2014
Δημοσιεύσεις: 10

#11 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

Καλησπέρα
Έφτασε ο καιρός να ανακινήσω το θέμα της αντισύλληψης στην Ελλάδα. Καταρχάς να παραδεχτώ ότι η παρουσίαση από το σαϊτ των διαφόρων θεμάτων αντισύλληψης είναι με παλιά λίγο αρθρογραφία αλλά πολύ καλή, βεβαια δεν υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία και δυστυχώς θα πρέπει να βρεις τις πληροφορίες στην εγκυμοσύνη ή ακόμα και στο βήμα αναγνωστών είναι στην ενότητα της εγκυμοσύνης.
Βέβαια δεν φταίτε απόλυτα εσείς για αυτό αλλά φταίει συνολικά η ιατρική κοινότητα αφενός αλλά και το γυναικείο, φεμινιστικό ή όχι κίνημα αφετέρου.
Εξηγούμαι στο σαϊτ του Αλεξάνδρας http://antisyllipsi.org.gr/htm/index.aspx?pageid=15, που μάλιστα μάλλον κάποια εταιρεία μπορεί να το πατρονάρει , γιατί πριν από το άνοιγμα παρουσιάζεται ερώτηση, αναφέρεται το σπιραλ ως μεθοδος φραγμού ενώ οι υπόλοιπες μέθοδοι φραγμού δεν αναφέρονται, υπάρχουν παραλείψεις σχετικά με την ορμονική αντισύλληψη κοκ
Στο αρεταίειο http://www.aretaieio-obgyn.com/el/departments/familly-planning.html το πρόγραμμα σταμάτησε το 2010 και φαίνονται μόνο οι δραστηριότητες του τμήματος
Όταν πάς να ανοίξεις το επίσημο σαϊτ του οικογενειακού προγραμματισμού τότε αντιμετωπίζεις το απόλυτο 0 http://www.oikogeneiakos.gr/

Ένα μικρό ιστορικό του οικογενειακού προγραμματισμού
http://dide.kas.sch.gr/gray/attachments/article/59/επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατόA0επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό9Fεπί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό99επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό9Fεπί τοις εκατόCEεπί τοις εκατόA3επί τοις εκατό20επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό95επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό99επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό9Dεπί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό91επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό99επί τοις εκατό20επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό9Fεπί τοις εκατό20επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό95επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατόA3επί τοις εκατόCEεπί τοις εκατό9Fεπί τοις εκατόCEεπί τοις εκατόA0.pdf

Στο αττικό ηλεκτρονικά δεν έφτασε ακόμα ο οικογενειακός προγραμματισμός και στο Έλενας http://www.hospital-elena.gr/klinikes/koikprog.html είναι 2, 2ωρα τη βδομάδα και όποιος/α προλάβει. Σας φαίνεται λογικό το αντίστοιχο ΕΙ του Ελενας να δουλεύει επίσημα μόνο 2 διώρα τη βδομάδα? Οι διάφοροι διοικητές δεν θα έπρεπε να λογοδοτήσουν γι αυτό?
Τα παραπάνω πανεπιστημιακά νοσοκομεία έχουν αντίστοιχους καθηγητές οι οποίοι φιγουράρουν στο γυαλί όταν είναι πχ η μέρα της αντισύλληψης.
Φταίει όμως και το γυναικείο κίνημα γιατί δεν διεκδίκησε ποτέ την ύπαρξη οργανωμένου οικογενειακού προγραμματισμού στην Ελλάδα. Δεν απαίτησε από το κράτος να δημιουργήσει ανάλογες δομές .

Σε αντιδιαστολή παραθέτω αντιστοιχα σαϊτ σε αμερική και αγγλια. https://www.arhp.org/Topics http://www.fpa.org.uk/
Δεν είναι θέμα πουριτανισμού αλλά επίτηδες όλο το σύστημα δεν θέλει να διαφωτίσει ώστε ο καθένας να γνωρίζει ανάλογα με το προσωπικό του ενδιαφέρον ή οι περισσότεροι ανάλογα με τις απόψεις του γιατρού τους. Γι αυτό ακριβώς το λόγο αναφέρθηκε άμεσα δις, αν θυμάμαι καλά, το θέμα των παρενεργειών όπως και η σύνδεση με το τσιγάρο ή στην αρχή η κοφτή απάντηση από τη διαχείριση ότι εκεί είναι οι μέθοδοι εκεί και οι γιατροί δες τα. Όχι δεν θέλω να τα δώ με αυτό τον τρόπο , θέλω να υπάρχει επίσημη θέση (εταιρειών, συλλόγων κλπ) όπου να μπορώ να τη βρώ και να τη συζητήσω.
Όσον αφορά τις επιλογές είναι λογικό ότι όταν δεν υπάρχει ανοιχτή συζήτηση δεν είναι δυνατό να υπάρξουν και οι αντίστοιχες επιλογές. Για το αλεξάνδρας δεν υπάρχει όπως ήδη είπα καμιά άλλη μέθοδος φραγμού εκτός του ανδρικού προφυλακτικού. Που είναι το γυναικείο? Η τραχηλική καλύπτρα? Το διάφραγμα?
Ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το διάλογο για τα κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού στην ελλάδα
ευχαριστώ

 • Απάντηση

kostis
Μέλος

Εγγραφή: 8/6/2014
Δημοσιεύσεις: 10

#12 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

συντομη ιστορια και η θεση της ΠΟΥ
http://www.he-lp-greece.eu/el/your-health/family-planning

 • Απάντηση

παπ 64
Μέλος

Εγγραφή: 23/7/2010
Δημοσιεύσεις: 8

#13 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

@kostis

Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, πρόσεξα πάντως ότι στο site που μας φιλοξενεί υπάρχει ενότητα αντισύλληψης (στην κατηγορία Σεξ και Ζωή) η οποία όμως είναι επιεικώς... φτωχή!

Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει καλά. Θεωρείς ότι η γενικότερη φτώχεια γύρω από το θέμα της αντισύλληψης, την οποία και περιγράφεις στο σχόλιο σου οφείλεται σε κάποια συμφέροντα ( να κατευθύνουν όπως θέλουν οι γιατροί τους ενδιαφερόμενους ή να γίνονται ίσως και αμβλώσεις) ή στην αδιαφορία της πολιτείας και του κλάδου της στην Υγεία?
Συμφωνώ ότι το θέμα έχει πολύ μεγάλη σημασία στη σύγχρονη ζωή/κοινωνία.
Αλλά τι διάλογος να ανοίξει.

Υπάρχει μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης που να διαφωνεί θεωρητικά με την χρησιμότητα της αντισύλληψης?

΄Έχω την αίσθηση ότι με την εξαίρεση ίσως της Εκκλησίας, δεν υπάρχει.

 • Απάντηση

kostis
Μέλος

Εγγραφή: 8/6/2014
Δημοσιεύσεις: 10

#14 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2014

Καλησπέρα
Έχεις δίκιο όσον αφορά την ενότητα σεξ παρόλα αυτά οι περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ενότητα εγκυμοσύνη, και εγώ σε αυτή την ενότητα δημιούργησα τη συζήτηση

Ο διαχειριστής ίσως θα μπορούσε να αλλάξει τη συνολική διάταξη.

Όσον αφορά το κυρίως θέμα http://arhp.org/publications-and-resources/patient-resources

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τίποτα , όλα είναι γραμμένα οπότε είναι αρκετά απλό για κάποιον που ενδιαφέρεται να οργανώσει τις πληροφορίες ώστε σταδιακά να δώσει πνοή στον οικογενειακό προγραμματισμό. Το βασικό όμως, όπως σε κάθε πτυχή του βίου μας, είναι ότι κανείς ποτέ δεν οφείλει να απολογηθεί η για να το πω επίκαιρα μέχρι που θα αξιολογηθούμε κιόλας από τους υπευθύνους για την κατάσταση αυτή.

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

#15 Δημοσίευση: 19 Ιουνίου 2014

Αγαπητέ kostis

Ευχαριστούμε πολύ για τις όντως πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου. Στο site του iatronet πάντως υπάρχουν πολλά επίκαιρα άρθρα για την αντισύλληψη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην συζήτηση http://www.iatronet.gr/ygeia/maieftiki-egkymosyni/308/tropoi-antisyllipsis.html

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την συνέχιση των παρεμβάσεών σου!

 • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Μύθοι για την αντισύλληψηΜύθοι για την αντισύλληψη

Επειδή κανείς δεν πρέπει να είναι ανενημέρωτος για αυτό το ζήτημα δείτε μύθους και αλήθειες.... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης