Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Πολλές οι ασθένειες - μεγάλη η κινδυνολογία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 3617 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2015

Αφορά: Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Υπέρταση, Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Στεφανιαία νόσος, Σπάνιοι Καρκίνοι, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος, Καρδιακή ανεπάρκεια, Έμφραγμα, Αρρυθμίες

Οι ασθένειες δεν είναι πάντα αυτές οι δύο-τρεις γνωστές που νομίζουμε. Τουναντίον είναι πολλές και μάλιστα απρόβλεπτες. Δεν πεθαίνει κανείς πια τόσο εύκολα από καρκίνο ούτε από εγκεφαλικό ή καρδιοπάθεια, όπως αβίαστα διακηρύτουν στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις οι πολίτες. Από την άλλη, ούτε το διαδίκτυο πρέπει να αποτελεί χώρο κινδυνολογίας κια εκφοβισμού των ανθρώπων αναφορικά με τα προβλήματα υγείας κια την εκδήλωση των ασθενειών. Οι ασθένεια είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον σημερινό τρόπο ζωής αλλά και με την ψυχολογία. Και συνήθως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, για να το θέσουμε από την ανάποδη.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2015

Πολύ σωστά αγαπητέ tired. Είναι γεγονός ότι σήμερα οργιάζουν οι φήμες κατά την εκδήλωση μιας ασθένειας και πολύ περισσότερο όλοι έχουν γίνει ειδικοί. Λες και το διαδίκτυο δημιουργήθηκε για να καταργηθούν τα επαγγέλματα αφού ο καθένας ανά πάσα στιγμή γίνεται γιατρός, δικηγόρος ή δημοσιογράφος..... Ας ελπίσουμε πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική!

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 656

#2 Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2015

Ορθές αυτές οι σκέψεις. Σήμερα με όλα αυτά που έχει πετύχει η ιατρική θα πρέπει να αισιοδοξούμε για το προσδόκιμο όριο ζωής. Και δεν είναι μόνο οι πρόοδοι που έχουν συντελεστεί σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και σε άλλες τομείς που αφορούν τον ασθενή, όπως η ψυχολογική στήριξη ή η ανακούφιση από τον πόνο. Δεν υπάρχει λόγος κινδυνολογίας.

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#3 Δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2015

Πολλές οι ασθένειες αλλά πολύ μεγάλη και η εξέλιξη τις ιατρικής επιστήμης. Όσο λειτουργούμε προληπτικά στο κομμάτι της υγείας, τόσο πιο κοντά είμαστε και στην πλήρη αποκατάσταση της όποιας ασθένειας μας συναντήσει στην πορεία της ζωής μας. Να κάνουμε, επομένως τις προληπτικές εξετάσεις που είθισται με βάση την ηλικία μας και το φύλο μας και όταν αισθανόμαστε κάτι περίεργο στο σώμα μας να μην βαριόμαστε να επισκεφθούμε το γραφείο ενός ειδικού.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 245

#4 Δημοσίευση: 18 Ιουνίου 2015

Πολύ σωστά κυρία Αθανασιάδου, και συμπληρώνω σε αυτά που λέτε. Θα πρέπει να προσέχουμε την διατροφή μας και την άσκηση, όπως φυσικά και την ψυχική μας ισορροπία. Με αυτό τον τρόπο το σώμα μας θα λειτουργεί όσο καλύτερα μπορεί. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορείς να αποφύγεις τα πάντα αλλά κρατώντας τα επίπεδα της υγεία σας ψηλά, μπορείς να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις, μπορείς να έχεις ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Ακόμα και να αποτρέψεις αυτοάνοσες ασθένειες.

Τώρα θα σας έλεγα πολλά, γιατί πιστεύω ότι ακόμα και η ποιότητα των κατοικιών μας είναι σημαντική για την ευζωία μας. Δεν τα λέω εγώ, ο Υποκριτής το έλεγε πριν από χιλιάδες χρόνια. Ακόμα όμως η ελληνική κοινωνία δεν το γνωρίζει.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιούς καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιούς καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Δισκοκήλη: Πώς την αντιμετωπίζουμεΔισκοκήλη: Πώς την αντιμετωπίζουμε

Πώς γίνεται η διάγνωση της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου και πώς αντιμετωπίζεται θεραπευτικά;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Γιατί είναι αναγκαίο το στρες;Γιατί είναι αναγκαίο το στρες;

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να το εξολοθρεύσουμε, αλλά μήπως τελικά είναι αναγκαίο λίγο άγχος;... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης