Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Η καρδιά και η ζωή μας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8757 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αφορά: Υπέρταση, Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Στεφανιαία νόσος, Καρδιακή ανεπάρκεια, Έμφραγμα, Αρρυθμίες

Στην ζωή πολλά πράγματα παίζουν ρόλο για την αντιμετώπιση των δυσχερειών αλλά πάνω απ΄όλα για την αντοχή στις δύσκολες καταστάσεις. Παίρνω αφορμή από τα γραφόμενα περί της ημέρας καρδιάς, για ένα όργανο που προσφέρει τόσες συγκινήσεις αλλά που ενίοτε μας εγκαταλείπει. Η καρδιά χτυπά δυνατά με την έκφραση συναισθημάτων, πάλλεται ανομοιόμορφα όταν οι εμπειρίες μας γεμίζουν ζωή. Η ίδια δίνει την ζωή, η ίδια την σταματά. Η εξοικίωση αλλά και η φροντίδα της καρδιάς μας είναι κάτι ευρύτερο, έχει διευρυμένο νόημα. Η καρδιά χτυπά στον έρωτα, στον αθλητισμό, στην αγαλλίαση, στην ξαφνική χαρά. Χτυπά όμως και σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ας κρατήσουμε καλύτερα τις όμορφες. Και ας κάνουμε μια νέα αρχή. Γιατί ζωή είναι η καρδιά μας και υγιής καρδιά σημαίνει συνέχιση του μεγαλειώδους εμπειρικού βιωματικού τοπίου.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#1 Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ναι, η καρδιά μας ανοίγεται καθημερινά, μας υπενθυμίζει την παρουσία της αλλά πάνω απ΄όλα μας δείχνει τους δρόμους επιβίωσης. Στο χέρι μας είναι να την σεβαστούμε άλλα πάνω απ΄όλα να την ακολουθήσουμε. Οι δρόμοι της καρδιάς είναι οι πιο συναρπαστικοί!

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#2 Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συμφωνώ elenkar… αλλά όταν έχουμε κάνει κάποιες επιλογές που τώρα πλέον δεν μας καλύπτουν… πόσο δύσκολο είναι, πόσο πολύ μας μπερδεύουν. Πραγματικά όταν η καρδιά χτυπά δυνατά για κάποιο γεγονός, κάτι σημαντικό μας συμβαίνει, άρα το καλύτερο είναι να δούμε τι ακριβώς μας συμβαίνει ή τι ανάγκες μπορεί να καλύπτει. Αρκεί να το δούμε και να μην παραβλέψουμε τα … συμπτώματα!!!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης